Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
22.12.2012 03:45 - Американски 21.12.2012
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 520 Коментари: 0 Гласове:
0



Автор: zahariada

American gringada 21/12/2012. По съществото на апокалиптични страхове на средната класа в САЩ

 Дата публикации: 16 Декабрь 2012

Сред мъжете, алчен за апокалиптични истории все повече вяра в предстоящото катаклизъм и за "края на света, какъвто го познаваме". Съдейки от проучването на социални услуги Ipsos Global Public Affairs, проведено в 20 страни по света вярват в края на света, хора от различни етнически групи по различни начини. Спокоен на белгийците, британците и французите. В тези страни, "края на света", че само 6-7% от населението. Докато в Китай, Русия, Полша и Турция на всеки седем души, чувство на безпокойство относно въздействието на следващата седмица. 

image


В Шанхай, правителството построили подземни структури, което прилича на граждански отбранителни съоръжения. И австралийският премиер Джулия Gillard се появи във видео за местна радиостанция Triple J., който признава, че "календарът на маите е правилна и няма значение от коя страна ще удари - аз ще бъда с теб до края." Преди няколко дни "Ню Йорк Таймс", описани в боя, както в Русия, хората в паника, които купуват мачове, олио, захар и да се подготвим за пост-апокалипсис.

Междувременно, според проучване, Ipsos, са най-страх от гибел е в САЩ (22%). В обикновените семейства на американската средна класа, разработена-апокалиптичен подготовка - най-практичен потребителите нация се готви за трудни времена. За частни американски фирми подобни настроения са много благоприятни - за сплашване на обикновения човек е по-лесно да се продават и замразени храни, както и багажника, и бронежилетки, и бункер.

Танцувай с дайре около САЩ

Уайоминг състояние законодател миналата година, сериозно смята на сметката "края на света" предполага на план за справяне на падането на федералното правителство на проекта е отхвърлен от само три гласа, и на Министерството на здравеопазването на Американската агенция публикувани в си уебсайт меморандум за какво да правят в случай на нападение ... зомбита.

Официален правителството блог пост, публикуван миналата седмица, увери американците, че "ужасни слухове за края на света през 2012 г. - това са само слухове". НАСА дори кампания срещу тормоза, стрелба с шест-минутен клип naYouTube където астроном Дейвид Морисън развенчава теории Деня на Страшния съд.

Но въпреки всички опровержения НАСА, правителството и учените, хората изглежда като да се страхуваш.


На испански език, думата "gringada", което означава глупости специален вид арогантност глупав бял мъж. Митове за 2012 г. - типичен "gringada".


Другия край на света е насрочено за следващата седмица - 12/21/12.


Съвременните тълкуватели на древните маи в израза "завърши тринайсетия ден на quatercentenary 4 Ahau 3 месеца Kankin визия се случи - за въоръжените октета Bolon в голяма търкалящите" видя директен намек за апокалипсис.

В действителност, Мая не каза нищо за края на света. Sinister каменен кръг, който снимките се изобразяват като комплекс мезоамериканския календар не трябва да направите с Мая - камък на ацтеките. Да, и "Календарът на маите" [1], казват учените, е бил изобретен по-древна цивилизация - Olmecs.

Много по-интересно плисък на страх и тревожност настроение от другата страна на Атлантическия океан. Както никога досега, по-голямата част от пациентите в настоящите апокалиптичните фантазии по теми, свързани с икономически нестабилната обстановка на Съединените щати. Всичко изглеждаше да заговорничат, вижте основата на очакваните отслабване хегемонистичните зло.

Опциите са повече от достатъчно. "Началото на края" е предсказал още през ноември, веднага след президентските избори в САЩ. Например, след като избирателната комисия обяви, че победата на Барак Обама, орди на триумфалното velfera ще смачка радостите на магазини, банки и Wall Street буря. Борса ще паднат, доларът се е обезценил, световната икономика ще падне, и Ромни поддръжници на улицата ", за да защитят капитализма".

Не по-малко популярен и играе незначително до момента версия на края на света от тибетски монаси, които бяха пълни с всички блогове и социални мрежи през последните два месеца, независимо от факта, че няма приложение, за никой НАСА. Както се очакваше от много дни на мрак и тишина в света, започнаха да търсят за "американската ушите." Америка се предполага, че свалят от Интернет, навигация и всички компютри да отклони вниманието на света от икономическите си проблеми и тайно да завладее света. О, това Интернет, със способността си да произвежда и насърчаване на конспиративните теории.

Популярни и сюжета на "долар глобален апокалипсис". Подобно, Денят завършва с 99 години срока на лизинговия договор парични печатни преси на Федералния резерв, като се има предвид с нея през 1913 г. от Конгреса на САЩ. В тази връзка, песимистите предричат ​​САЩ се гниене, и световната финансова система, здраво обвързани с долара, катастрофален колапс.

Швейцария и Германия (половината от златните резерви, които са в САЩ) изискват от САЩ, за да се върнете към своите златни резерви. След това и целия финансов свят ще зареже доларовите си вложения. И тогава долара не е дълъг, а правителството ще трябва да декларират неизпълнение на държавни ценни книжа.

Веднага се появява и "Враг пред портата" - Китай, който събира на благородния метал в резервите си, и се предполага, че може веднага да се превърне в най-големият притежател на злато в света.


Финансовия колапс на долара на САЩ неизбежно ще доведе до дълбока политическа криза, и да се измъкнем от него, правителството на САЩ ще бъде готов да се прибегне до нова световна война или пълна дестабилизация на световната финансова система. Това е 21 декември, може да започне верига от събития, които водят до действителната апокалипсис.


Модерните прогнози поток ", върху костите" на Съединените щати, проведени произшествие, дори Боливия. Обявяване на датата декември 21 почти празник панаир, Ево Моралес реши да отбележат края на света забрана на компаниите "Кока-Кола" и "Макдоналдс" в страната. Разбира се, "Макдоналдс" е затворен поради други (икономически) причини: след 14 години се опитва да печели популярност в страната, компанията е близо до фалит. А Coca-Cola не е станала популярна mokochinche - местни кайсия плодове напитка. Но министъра на външните работи на Боливия, Дейвид Choquehuanca сериозно, каза дойде решението да затвори на Coca-Cola и McDonald е в Боливия, защото тя е 21 декември, и "на ден, когато планетите са подравнени след 26 000 години, трябва да бъде края на Coca-Cola, краят на капитализма и началото на комунитаризъм ".

Никога не е "в историята на Апокалипсиса" е броят на апокалиптични сценарии не е обвързано с икономиката на една страна. Мотивация, обаче, са различни. Някой чака за ефектите на пандемия или оръжия за масово унищожение в резултат на пълното спад на американската икономика. Някой чака за природно бедствие, като сблъсък с метеор, слънчево изригване или да прехвърли на полюсите на Земята.

Preppery: The End Of The World As We Know


Днес в САЩ, милиони prepperov "оцеляваща" или, по-точно, "podgotovschikov" - от английски език подготовка трескаво се подготвят за възможността, че в техните страхове ще се случи в страната си и в света. Английската дума prepper представляват онези, които вярват, че комбинацията на природни и причинени от човека бедствия ще доведе до падането на обществото. И като резултат - до анархия.

Тези хора правят резервни стаи в килера, се научават да отглеждат зеленчуци и съхранява всичко в света - от маски за компостиране тоалетни. У дома те могат да намерят литература за оцеляване в гората, и знаят, че могат да на американския си флаг, висеше с главата надолу - това показва, че шефът му се нуждае от нещо или нещо скърби. Например, ден Обама беше избран, някои от prepperov израснал в покрайнините на обърнатия флаг.

В реалния живот, тези хора не са по-различни от останалите. Много оцеляващият не искал да направи публично достояние факта, че те се готвят за нещо. И много, обаче, да споделят идеи и да се покаже на всеки различни други умения. The End Of The World As We Know (Краят на света - ние знаем какво да правим с нея), или TEOTWAWKI е често срещано съкращение и основният лозунг на огромните Preppers на Общността.

Pepper жертват свободното си време сега, за да оцелеят в бъдещи бедствия. И с определен комфорт. Както мравки те плъзнете техните домове и заслони и водни филтри за да го почистите, уроци за оцеляване, купуват оръжия и сребърни монети (защото "доларът не е"), презапасяване с консервирани храни и лиофилизирани храни на семейството в продължение на няколко години. И изготвят маршрути, където да отида (в планините, в провинцията или в гората), когато се случи сривът.

Мода за Preppers, образувани в САЩ с обявяването на Студената война и изграждането на бомбоубежища, които могат да направят ядрен удар.

Пикът на популярността на това движение по-младото поколение са 2000 и 2008.

Между другото, от 2008 г. насам, продажба на стоки и продукти, за да оцелее по-продължително съхранение в САЩ нарасна повече от четири пъти. Ups продажби на тези продукти се намират в Америка след всяко голямо бедствие, това да се случи в Япония или Джърси.

От 2008 г., когато проектът стартира американска preppers мрежа (APN) - най-големият онлайн ресурс за preppers, общност значително се увеличава и днес ... прието за четири милиона души. Повечето американци, но такива форуми съществуват във всички страни, включително Русия. Философия APN е готов да се адаптира живота си, така че сами по себе си всякакви заплахи и да спаси себе си и семейството си.

- Общността Preppers повиши главно поради огромен приток на консервативните християни - казва Джеймс Уесли Raulz, който работи с блог на оцеляване. - Повечето от тях са обикновени хора, повечето от предградията на земеделските производители, служители, домакини. Хората просто са готови да оцелее по-рационален личен интерес, те просто искат да бъдат подготвени.

Подхранва общото настроение на местните медии. Например публикуването Salina вестник, в поредица от статии са написани за нестабилността на света и икономиката на САЩ и да направи препоръки за това как да се подготвят за по-лошо ". [2] "Ню Йорк Таймс" публикува история, "Как да оцелеем в предградията по време на социален крах. National Geographic пусна документален филм "В очакване на края на света" (първия сезон от 12 епизода вече е по телевизията). Има поредица от експерти във всяка организация, Практическите Preppers анализират шансовете за оцеляване на всеки един от героите в историята.

Последици от урагана Sandy пореден път демонстрира на американците как не са подготвени за бедствия съвременния човек и как той не може да мине без "скоби" на съвременния живот, като храна, гориво, транспорт и електроенергия. Обикновените американци се напомня на всички недостатъци на FEMA (Федералната агенция на САЩ за извънредни ситуации), и дори карантинните лагери в квартала. [3]

Красиви от всички на САЩ се чувстват днес строители ноеви ковчези, бункери и укрития бум, който започна през 2011.

Американците хареса бункери, тъй като "съветската заплаха". Днес кръгът на предложенията, които са проектирани за почти всеки джоб.

Компания Northwest Shelter Systems, например, предлага убежище за цена от 200 хил. до $ 20 милиона.

И един от най-известните компании на този пазар - живи са - миналата година стартира амбициозен проект - бункер в Небраска ploschadyu1, 27 хектара, където да се пресели 950 души за период до една година. В областта на убежището приема апартаменти на четири нива, медицински център, икономически блок, стая за молитви, компютърен кът, място за животните и винарска изба. За любителите да видите апокалипсис в стил "зад стъклото", въпреки, че наблюдателната кула, стърчащи от земята на 106 метра. Поставя се в бункер, се продава за 50 хиляди долара на плащане и плащане след предварителна обиколка на съоръжението. Това е, ако нищо не се случва, клиентът ще запомни най-ценното в живота им турне.

Руски "оцеляваща" пропити антиамериканските чувства prepperov. Например, в бункер в Красноярск онлайн търг, струва 100 500 рубли (с гаранция за връщане на половината от цената, ако нищо не се случва).

Подобни реклами са на разположение на други сайтове и форуми. Активно изграждане на "Ark" е разработена на няколко места в Алтай. Например, Uymon долина се рекламира като място, където можете лесно да оцелеят по всякакъв апокалипсис.


Естеството на страх от средната класа

Повечето хора, които говорят за "края на света такъв, какъвто го познаваме" - средната класа. Благодарение на тях, акроним TEOTWAWKI получи в САЩ е толкова разпространена. Защо този слой показва края на най-голям интерес, експертите имат обяснение.

По отношение на психичното здраве за последните четири години, е на американската средна класа е претърпял повече от всеки друг. Виновни - отдавна забравени нестабилност:

- Хората, които се използват за стабилност, по-малко стрес, - казва Стивън Питърсън, клиничен психиатър във Вашингтон Център.

Стабилността на средната класа беше сериозно нарушен през 2008 г. И сега, в следващите години, този сегмент от обществото очакват много трудно време. Американски икономист и политолог, преподавател по публична администрация в Университета на Тексас, Джеймс Гълбрайт описва нагласите и перспективите на средната класа:

- Перспективите за американската средна класа не са розови. Американската средна класа е най-вече собствениците на жилища. Основна последица от кризата е, че тя понижава стойността на имота, унищожавайки пазарната му стойност. Много от тях, освен това, са загубили работните си места ... Но реално въздействие на кризата не е точка. Въпросът е загубата на финансова сигурност в несигурно бъдеще, с онова, което американците отдавна са възникнали. Стандартът на живот на тези хора са били засегнати от кризата, но повечето от чувство за ранени перспективите.

Значително намаляване на социалните разходи, допълнително подкопава смисъла на положението по отношение на сигурността и стабилността. Преди това средната класа е вярването, че те имат застраховка срещу най-сериозните заплахи за случая от най-сериозните дългосрочни финансови нужди, и сега тези хора се казва, че "всеки трябва да се справи с проблемите на собствените си".


Все повече и повече хора се потопите в състояние на постоянна тревожност за бъдещето си и това на техните семейства. Хората стават далеч по-малко разчитат на себе си и социално-значими. С течение на времето, алармата ще бъде доминиращата емоция на средната класа.

Парадоксално е, че според психолозите, хората се придържат към идеята за края на света да се отпуснете. Спокойствие - това е, което липсва днес, американската средна класа.

Стивън Питърсън получава ежедневно до 20 пациенти, много от които имат безпричинната аларма. В САЩ, болестта е най-често от психични заболявания и засяга 13% от възрастните американци. Друга 7% (над 14 милиона) от населението страда от тежка депресия, [4]

- Тревожност често се случва при хора, които са в състояние на социално и икономическо напрежение. Отбранителна позиция, емоционална реакция, която създава в нас чувство за сигурност. За да се отървете от тревожност, имате нужда от конкретна заплаха. Хората се страхуват от това, което е неизвестно, и изведнъж всичко става ясно, така че - спокойно.

Ето защо социалните мрежи са натъпкани с препратки към апокалиптичната новина - новината се разпространи като потребителите просто да стане спокоен. Дори ако човек счита, че тази новина шега, той подсъзнателно вярва в нея поне частично (макар че нещо лошо този ден, но това се случи!) И каза: "ако сложа хъски, прекратяване на обществено полезна мисия"

Има ... обучение на работното място по време на управление - представете си, че ще живее само три години (три седмици, три дни). И вие трябва да напише десет задачи, които ние бихме искали да реши за освободен време. Така че, когато си представяте колапс на страната или света, уникална възможност да се направи равносметка и да се разграничат важните от по-малко важно. Тогава въображаеми причини катастрофични рестартира.

Може би писателите очаква апокалипсиса, без да го знаят, просто извинение, за да рестартирате същата тази средна класа? Е, като опция ...

[1] календара на маите е основана през 1950 г. в близост до град Тортугуеро в Табаско. Разгледали го през 1970 г., а в календара само от заинтересовани специалисти. Когато идеята на фалиралия хилядолетие - да е започнал да се върти идеята за "края на света според Мая". Въпреки че астрономите Мая, че е само преходна точка на пролетното равноденствие в съзвездието на Jaguar в съзвездието на Маймуната (нашия начин на Риби към Водолей). "Деструктивно божество" Bolon Yokte (което уж здраво стъпил на земята) - маите астрономите това е само символ на планетата Марс, която, според техните изчисления, минава и ден за период на невидимост. Net астрономия.

Календар започва през август 3114 г. пр. Хр.......



По съществото по апокалиптичния на средната  класа в САЩ


продължение...

Източникhttp://www.terra-america.ru/

[1] календара на маите е основана през 1950 г. в близост до град Тортугуеро в Табаско. Разгледали го през 1970 г., а в календара само от заинтересовани специалисти. Когато идеята на фалиралия хилядолетие - да е започнал да се върти идеята за "края на света според Мая". Въпреки че астрономите Мая, че е само преходна точка на пролетното равноденствие в съзвездието на Jaguar в съзвездието на Маймуната (нашия начин на Риби към Водолей). "Деструктивно божество" Bolon Yokte (което уж здраво стъпил на земята) - маите астрономите това е само символ на планетата Марс, която, според техните изчисления, минава и ден за период на невидимост. Net астрономия.

Календар започва през август 3114 г. пр. Хр. Предполага се, че календарът стартира в началото на века от тази дата на математически причини - всички числа заедно и се обърна. Да започне ерата на Jaguar, приблизително съвпада с началото на нашата ера, ние трябваше да разбера 7.0.0.0.0 в тяхната система на писане и има нещо като нашето хилядолетие.

Календар описва 13 основни цикъла и завършва с края на 13-ти цикъл. Цялата календара на маите, обсебени от идеята за номер 13, и самите цикли, последната от които е от 3114 г. пр. Хр до 2012 г., също е 13. Края на календара, в следващите дни на зимното слънцестоене през декември 2012 г., записва броя 13.0.0.0.0 - същата като на първия ден от календара.

[2] на списание списъци, които могат да правят повечето хора: по-малко зависими върху работата си, получават на дълг и намаляване на разходите, да купуват земя и да научат как да расте храна, да проучи алтернативни източници на енергия, да направи запаси, защита на вашите активи със злато и сребро, научат самозащита и като цяло да съм във форма.

[3] карантинни FEMA лагери са били построени в цялата страна през 90-те години и са били активно ремонтиран през 2003 г.. Тяхната мисия е казал малко. Официално тези лагери ", предназначен за временно задържане на нелегални имигранти". Въпреки това, много активисти на гражданското общество са загрижени за целта и потенциалната употреба на карантинните лагери (особено реновирана, но не е присвоен), понякога предоставяне на подготовката си за апокалипсис MOE American. В момента има над 800 карантинните лагери в целия щат.

[4] Според списанието на Американската медицинска асоциация.

Автор: Наталия Войкова
http://www.terra-america.ru/



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10036907
Постинги: 7893
Коментари: 3518
Гласове: 6341
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
22. РПЦ Царская Империя
23. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
24. Исторически ревизионизъм
25. Вечния Църковен Календар на Светите Отци