Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
16.12.2012 00:28 - Как да стигнем до златото на водата
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 466 Коментари: 0 Гласове:
0



Автор: zahariada


image

Органични полимерни гранули създаден Маgpie Pftymep сврака полимери, чиято цел е да улов в количества отпадъчни води следи от благородни метали (Снимка: АФП).


 

Как да стигнем до златото на водата


Разположени на 80 километра южно източно от Париж
Magpie Polymersда приложат на практика най-новата технология, която се основава на процедура, разработена през 2007 г. в Швейцарския федерален политехнически институметодология, т в Лозана (EPFL - Йcole Polytechnique Fйdйrale в Лозана). Компанията доставя методикау

, която позволява да се извлече дори следи от благородни метали, коитметодологияо могат да влизат в бизнеса за отпадъчни води.

Technology, според неговите автори, работещи с концентрации не надвишават микрограма на литър, което е еквивалентно на бучка захар, разтворена в басейн с олимпийски басейн. Процесът е да се използват най-малките плоски гранули органичен полимер е принуден чрез която за отвеждане на водата. Злато, платина, паладий и родий - един от най-скъпите метали - част от част придържаме към мъниста, отделени от останалата част на потока.

Един литър от този прекрасен органичен полимер е достатъчно за лечение на 10 кубически метра отпадъчни води, които могат да бъдат събрани от 50 до 100 грама на благородни метали, което е еквивалентно до 4-8 хиляди долара. (Очевидно е, силно зависими от вида на производството и използваните материали. Може би това е един много специфични области като каталитични конвертори, електроника и др.)


На технологията на примесите във водата като цяло и метали, по-специално, има XIX век и работят добре в повечето ситуации. Тези методи се основават на използването на силни киселини за предварително прекратяване на всичко, което се съдържа отпадъчни води, последвано от отделяне на разтворените соли. Както е практичен и скъпо - въпрос е важен, но не и най-важното, тъй като този подход не работи в случай на химически стабилни благородни метали.

Това не е толкова важно доскоро, но след това имаше на криза, podhlestnuvshy цена, и, че в този момент, стана известно, че на съществуващите отворени резерви платина са изчерпани и търсенето за благородни метали с развитието на новите технологии е само расте (мобилни електроника , каталитични конвертори, горивни клетки, промишлени катализатори и др.) И ето резултата: днес половината от платина в света се използва при обработката на получени.

Според компанията, технологията с не по-малко успех може да се използва за улавяне на опасни метали: олово, живак, кобалт, уран. Въпреки това, в този случай, е да се припомни, че същата преднина след третиране с киселина ще отидат в разтворено състояние и не могат да бъдат уловени в "лепкави" полимер.

Маджик 
Полимери не се разкриват никакви подробности за структурата на полимер, или имената на своите клиенти, но претенции, че технологията вече е прилагани в някои фабрики във Франция, Англия, Белгия и Швейцария, и скоро ще бъде добавен списъка на Германия и Испания.






Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10055001
Постинги: 7921
Коментари: 3556
Гласове: 6351
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Български исторически календар
4. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
5. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
6. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
7. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
8. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
9. Забравеният д-р Янко Янев
10. Планът "Еврия"
11. Сайт с български бойни знамена
12. Исторически видеоблог
13. "Изгубената България" - исторически сайт
14. Владо Черноземски
15. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
16. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
17. Реалността днес и която идва...
18. Военное обозрение
19. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
20. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
21. РПЦ Царская Империя
22. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
23. Исторически ревизионизъм
24. Вечния Църковен Календар на Светите Отци