Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
06.12.2012 06:43 - ПИСМО ДО НАРОДА НА ВАСАЛНОТО ПРАВИТЕЛСТВО, НА ВАСАЛНИЯ ПРЕЗИДЕНТ И НА ВАСАЛНИТЕ МЕДИИ В БЪЛГАРИЯ
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1223 Коментари: 2 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Автор: azblagara

УВАЖАЕМИ НАРОДЕ, ХИЛЯДОЛЕТЕН ДОМАКИН НА БАЛКАНСКИЯ ПОЛУОСТРОВ,
 
     Пътят на древната ни държава върви от Независима (СУВЕРЕННА), през Робска и от мнооого години насам– Васална. Вместо да  вървим към изконното си начало, ние регресираме. През 1878 год., благодарение на Берлинския договор се „оформя“ васалното Княжество България. То е подчинено на ЕДИН сюзерен - Турция.  По-късно става обединение на двете Българии, но след 1944 год. България става васална на СССР . Мислите, че сме били истински свободни?   В близкото ни минало в Министерството на ВЪТРЕшните работи на България имаше ЦЯЛ ЕТАЖ с руснаци!!!

       Днес България има честта  да е под „покровителството“ на няколко сюзерена (дългата ръка на КГБ; САЩ; Израел; Великобритания)  Освен политиката, васална е и „службата“ на Българската Патриаршия. Защо не бъдат оповестени от колко гръцки и руски „божии“ наместни очи се контролира българското „духовенство“? А за образователната политика?....която заедно с бездействието на българската ПРАВОСЛАВНА църква работи в комбина и бе ударена духовността на младото поколение?....

       Дълго време не се говореше за Русия, защото станахме „демократични“ и се „отървахме“ от 45 годишния си покровител – „двоен освободител“. А случайно този „двоен освободител“ поне веднъж да беше признал, че дължи своето развитие, култура, християнство, държавничество и т.н. на своя елит, който е С БЪЛГАРСКИ КОРЕНИ ?!  Държавност и култура се развиват от елит, а не от простолюдие. Кой измисли Съветската Социалистическа Република Татарстан, като потопи в българска кръв волжките ни събратя? Да говорим ли за македонци, бесарабци, украинци.......? Чии интереси следва България от 130 години насам? ( с малки изключения за това време). Защо само за две (2010 – 2012) години изведнъж изникнаха като гъби руски хранителни магазини? Само за да има нещо по-различно от BILLA и METRO?

       Днес САЩ ,заедно със своите помощници, ни засмукват по същия начин, както руския „брат“. И понеже руския „брат“ видя, че губи територията си, реши да се поразшета по-здраво. А къде си ти, народе, български, хилядолетен домакин на Балканския полуостров?! Показаха ти шарениите на Запад и ти хукна да ставаш цивилизован, образован, богат! Не видя ли, че прилъгаха децата ти като куче с кокалче, за да изтеглят мозъка ти, да оголят земята ти, да разорят стопанството ти, за да ти продават сега БИО храна,? Че ти, народе, хранеше с био храна не само себе си, но и други държави.

      Отвориха се чуждестранни фирми в България, за да може западните държави да си чистят некадърните и мързеливи граждани. Работейки тук, те получават в България европейските си заплати и така си спестяват пари, с които покриват задълженията в собствената си държава, тук ядат, пият, пушат, е..ат на корем, докато българските им колеги вършат и тяхната работа, но им се заплаща в българска заплата. От тези западни пришълци се носи мълвата,че българките са най-лесно достъпните жени. Това са вашите дъщери, родители от малките градчета и от останалите в наличност български села, които сте изпратили в големите градове, за да студенстват.  Докога, български родители, ще се съгласявате с лъжите, които се пишат в учебниците на децата ни и с премълчаването на истините, които не се пишат в тях? Пак ли ни е нужен един Паисий, който гръмко да изкрещи ЗАЩО СЕ СРАМУВАТЕ ДА СТЕ БЪЛГАРИ?

      Сюзерените ни нямат интетрес да покажат действителната българска история. В името на милионите български предци, пролели кръвта си за отстояване на българския ген, имаме моралното задължение да намерим историята си; моралното задължение на  всеки българин, останал на тази земя или оставил родителите си тук да се мъчат с мизерни заплати и пенсии, да плащат данъци за оръжия за нахлуване в суверенни държави, данъци за държавни кражби и т.н. (Виж следващите текстове по тази тема)

 Ето малко тълкуване на гореспоменатите термини суверенна, васална, сюзерен:
Като понятие суверенитетът се определя като върховенство, независимост и самостоятелност на властта на определена държава във вътрешните и външните ѝ работи. Основа на суверенитета е правото на нациите за самоопределение. Суверенитетът е основен принцип на международното публично право, отразен в Устава на ООН. Суверенитетът бива държавен, народен и национален. Сюзерен - Държава, която държи във васално подчинение друга държава или част от територията ; Държава или владетел, в чието васално подчинение се намира друга държава или владетел.

Васал(от келтски gwas — слуга, през латински - vassallus и руски - вассал), през Средновековието е феодален владетел, получил земя от друг феодал - своя сюзерен в замяна на задължението да му помага. Васалът полага васална клетва, че се задължава да се подчинява на сюзерена, да следва неговите указания по въпросите на външната и вътрешната политика, да му оказва военна подкрепа при нужда и да плаща предварително договорени данъци.)
Коментарът е излишен, защото всеки може да си направи равносметката.





Гласувай:
1


Вълнообразно


1. kudran - Ние винаги...
06.12.2012 11:52
Били сме винаги Гъзомийници. Вземи Византия как ни е контрорилала, вземи турците-с рушвети, вземи Германците през двете Световни войни, Руснаците след 1945г. и сега как се слагаме на САЩ и на европедерасите. Какво повече може да се каже?
цитирай
2. samvoin - Били сме винаги Гъзомийници. Вземи ...
06.12.2012 14:32
kudran написа:
Били сме винаги Гъзомийници. Вземи Византия как ни е контрорилала, вземи турците-с рушвети, вземи Германците през двете Световни войни, Руснаците след 1945г. и сега как се слагаме на САЩ и на европедерасите. Какво повече може да се каже?
Не бих казал.
Нека си спомним и великите времена на Мо Тун, Атила, Аспарух, Крум, Омуртаг, Симеон Велики, Асен и Петър, Иван Асен, Калоян...
А що се отнася до ВСВ, тогава може би сме се съобразявали пак с волята на велики сили (Когато вече, ние сами не съумяхме и не можахме да станем такава, защото направиха всичко възможно, именно те да не се върнем в Европа като такава - в 1878-а година в Берлин!), но сме имали поне политици, които нещо са се стремяли да извлекат максимално от това съобразяване, което на фона на днешното, е много далеч от "гъзомийство"...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10037547
Постинги: 7893
Коментари: 3522
Гласове: 6343
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
22. РПЦ Царская Империя
23. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
24. Исторически ревизионизъм
25. Вечния Църковен Календар на Светите Отци