Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
30.11.2012 05:16 - „Амнести интернешънъл” призова френските власти да прекратят разрушаването на ромските лагери
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 528 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 30.11.2012 05:18


image   Снимка: АФП „Амнести интернешънъл” призова френските власти да прекратят разрушаването на ромските лагери 29 ноември 2012 | 02:07 | Агенция "Фокус" Начало / Европейски съюз Париж. Френската държава трябва да прекрати принудителното изселване на роми от построените от тях лагери на територията на Франция. Към това призова организацията „Амнести интернешънъл”, която посочи, че тази практика продължава „с тревожни темпове” въпреки идването на власт на Социалистическата партия, която разполага с мнозинство в парламента, предаде АФП.
„Ако отбелязваме подобрение на ниво подход и реторика в сравнение с предходните години, през които ромите често бяха заклеймявани от властите, то практиката за принудително изселване продължава със същия тревожен темп”, заяви директорът на програма „Европа” в „Амнести интернешънъл” Джон Далхуисен по повод публикуването на доклад по този проблем.
За изготвянето на текста в периода февруари-септември организацията е извършила 4 мисии в 12 ромски лагера в парижкия регион.
„Новото правителство взе някои окуражителни мерки относно положението на ромите”, признава Далхуисен.
„Това, че речникът се промени, е вече някакъв напредък”, добавя Женевиев Гариго, президент на „Амнести интернешънъл”-Франция.
На място обаче, ситуацията остава същата, обяснява Марион Кадие, изследовател към организацията и съавтор на доклада. Според данните през третото тримесечие е бил отчетен пик на развалянето на ромски лагери с близо 5000 души, които са били изведени от обитаваните места.
„Критикуваме начина, по който са направени тези евакуации. В повечето случаи не е предложено никакво решение за настаняването на засегнатите. Често хората не са осведомявани за предстоящите действия, преди да дойдат силите на реда”, обяснява още Кадие.
Организацията посочва още катастрофалните последствия, които има гоненето на ромите за тяхното здраве, както и за учебния процес на децата им.
По-голямата част от близо 15-те хиляди чуждестранни роми, които живеят във Франция, идват от Румъния, където са изложени на мизерия и дискриминация, допълва агенцията.
© 2012 Всички права запазени. Позоваването на Информационна агенция "Фокус" е задължително!

Разбира се, ако това ставаше в друга страна и особено ако на власт беше правителство, неудобно за световните бандити, едва ли щеше да последват - само "молби" и "призиви" и то от тази организация единствено или нещо много по - сериозно.
Да не говорим, ако някой посмееше и да смисли или призове, за подобна политика над "богоизбрани" - били те и неграждани на ЕС и от Европа или над английски поданици, а даже виждаме, ако само някой посмее да посочи имената на такива - с обосновка, че заплашват националната сигурност и то като чужди граждани, агентура или екстремисти (Виж примера с унгарския депутат от последните дни, с Австрия и Хайдер, Беларус и прочие... А даже Русия и анархо-дегенератките, гаврещи се с Православието...).

Нали обаче тук иде реч, за формално интернационалистическо и масонско навярно правителство, за Франция - "свръхцивилизованата" и най - вече, за втора, че даже и "трета категория" хора - цигани и то отгоре на тва - румънски и особено български граждани - робите и слугите на Европа и то съвсем покорни и безмълвни, на новата съветско - османска империя ЕС...




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10055611
Постинги: 7921
Коментари: 3556
Гласове: 6351
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Български исторически календар
4. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
5. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
6. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
7. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
8. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
9. Забравеният д-р Янко Янев
10. Планът "Еврия"
11. Сайт с български бойни знамена
12. Исторически видеоблог
13. "Изгубената България" - исторически сайт
14. Владо Черноземски
15. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
16. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
17. Реалността днес и която идва...
18. Военное обозрение
19. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
20. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
21. РПЦ Царская Империя
22. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
23. Исторически ревизионизъм
24. Вечния Църковен Календар на Светите Отци