Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
07.11.2012 03:16 - Истината за френските парашутисти
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1127 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
06.11.2012 14:52; Валери Найденов; 6150; 6; image

ПРЕДИ близо половин век отбих военната си служба като парашутист разузнавач и ето, че най-сетне удари часът да приложа диверсантските си знания - редакцията ме помоли да обясня какво са дирили парашутистите от френското разузнаване в люцерната край плевенското село Коиловци. Едва ли моята версия ще е по-лъжлива от официалните съобщения, тъй като в такъв момент службите са длъжни да хвърлят прах в очите.
Единствената ми забележка е, че биха могли да лъжат по-творчески. Като диверсант от старата тоталитарна школа аз бих извадил поне три различни версии - за юноши, за романтични дами и за маниаците конспиратолози. На юношите ще кажа, че диверсантите са се обучавали как да местят мъха на дърветата от другата страна, за да объркат противника кое е север и кое е юг. На дамите, естествено, ще подхвърля, че фолкпевица от селото искала да пристане на французин, но той се отказал, като напипал силикона, и братята го наказали. Третата версия има два варианта и ще я развия по-надолу.

Трябва да е ясно, че няма как с парашут да се прелетят 45 км от Румъния, и то нощем. Тогава защо изобщо ще се съобщава такава нелепица? Много ясно - за да се отвлече вниманието от центъра на акцията, който е много по-близо, да речем, на 5-10 км. Вражеският контрашпионин веднага ще отвори картата, ще вземе един пергел и ще завърти кръг с 5 или 10 км радиус, след което ще потърси някоя горичка или долчинка, в която могат да се скрият я фургони, я палатки. А най-добре е да има и военна база с летище, която да се използва за международно сътрудничество. Стига диверсантите наистина да са французи.

Вече споменах, че не трябва да се вярва на нито една дума от официалните версии, но това не значи, че не трябва да се подлагат на анализ. Цветан Цветанов каза, че битите са любители на екстремните спортове и това е най-подходящата версия, тъй като бой в люцерна си е екстремен спорт отвсякъде. Но пък никой турист не прави нощни скокове, те се правят само в армията. След това г-н Цветанов бе грубо опроверган от френските служби. От тях пък изтече информация, че пострадалите в люцерната наистина са техни агенти, но са се провалили и това ще им коства кариерата. Защо да съобщават, че ще им коства кариерата? Откога френските служби се разбъбриха като гроздоберски задници? Пак имаме престараване с пиара, т. е. създава се мъгла, за да се скрие нещо съвсем друго.

Ами ако злополучните диверсанти не са французи, а американци, италианци или
например турци?

Много по-достоверни са непосредствените впечатления на селяните със сопите. Това кой кого нападнал пръв според мен не трябва да се взема за чиста монета, тъй като в такива моменти народът е длъжен да лъже. А най-много лъже полицията. Но диверсантите били мургави и затова селяните ги взели за цигани? Това вече би трябвало да е истина. Освен това говорели на развален френски? За да може един селянин от Коиловци да различи разваления френски от правилния френски, според мен френският трябва да е изключително развален. Вярно, ние сме франкофонска държава, но сега пък френските разведки се оказват българофони, тъй като са чути да псуват на развален български.
Мургавият тен и странните езици би трябвало да ни наведат на мисълта, че диверсантите в люцерната са араби. Предполагам, че за един отруден селянин между арабския и разваления френски няма кой знае каква разлика. При това разваленият френски още се говори в някои арабски държави, например в Ливан и в Алжир. Както знаем, Ливан е седалището на "Хизбула" - организацията, която бе набедена за атентата в Бургас, и се подозира, че поддържа спящи клетки в България. Нищо не пречи една клетка да се е събудила.

Ако все пак арабите работят за страна от НАТО, то за какво могат да тренират в люцерната край Плевен, ако не за проникване в Сирия? Известно е, че в момента има
 голямо търсене на наемници с арабски тен и с бойна закалка. Търсят се всякакви - чеченци, сирийски бежанци, ливанци, талибани, дори бивши затворници в Гуантанамо. Обучават се в лагери край границата между Сирия и Турция, след това се изпращат на мисии. България се опитва да развива селския туризъм без особен успех, така че нищо не ни пречи да го ъпгрейднем с талибански училища. Спомняте си впрочем, че американците ни изпратиха да приютим един затворник от Гуантанамо? Напоследък излязоха съобщения, че човекът е забелязан в Сирия. Властите естествено отричат, и аз на тяхно място щях да отричам.

Доста интересно е съдържанието на трите сака край люцерната. Пак казвам, няма никакъв смисъл да се вярва на полицейските съобщения. Но единият от саковете случайно се отворил и кметът на Коиловци видял в него нещо като апарат за кардиограми. Тези хора да не са кардиолози? Нищо чудно това да е детектор на лъжата, в по-старите варианти той си е направо кардиограф. И освен това чудесно работи с лаптопите.

А за какво им е на диверсантите детектор на лъжата? Със сигурност не за да взривяват мост. И тук има две версии. Възможно е да обучават как да лъжат детектора, ако паднат в плен. Но може би се готвят да отвлекат високопоставен пленник и да го разпитат без бой. А може и отначалото с бой, но като го пречупят - с добро. И с детектор на лъжата. Може например да са се подготвали да скочат в морето край сирийския бряг, да се изкатерят по скалите, да се придвижат до Дамаск, да отвлекат самия Хафез Асад и да го разпитат за банковите му сметки.

Но нищо чудно диверсионната група да не е била на обучение в братска държава, а да е изпълнявала реална бойна задача в района на Плевен. И кой е този виден българин, който би могъл да бъде отвлечен и разпитан тук? Ще призная, слабо познавам района. Сещам се само за двама видни плевенчани - Слави Трифонов и Румен Петков.

И двамата си заслужават отвличането, Слави от хората на Лили Иванова, Румен Петков от движението на Татяна Дончева. Нищо чудно тези двамата да си обикалят тук избирателните райони или пък да имат наоколо селски къщи и от време на време да идват на чист въздух, подлагайки се на огромен риск от арабска диверсия.

"Тази неяснота и мистика създават страх и несигурност не само у жителите на Коиловци, а въобще в района, като цяло - пръв се обади по Дарик радио самият Румен Петков. - Затова ние ще подготвим с кмета на Коиловци Красимир Иванов питане до министъра на вътрешните работи за инцидента и до главния прокурор."

Главният прокурор вече бе отстранен, така че бившият вътрешен министър явно е леко разтревожен. Но да не се майтапя с него, не е здравословно. Затова ще се върна към моите ранни години като български пишман диверсант, който така и не научи гръцки. И нас ни хвърляха нощем из нивите и горите, след което прибирахме парашутите в сакове и поемахме по своите си диверсантски работи. Имаше едно строго правило - в никакъв случай не трябваше да ни виждат местните селяни. Дори един пастир да те мерне как се шмугваш в шумата, значи си разкрит и ще те заловят. Затова според мен френкофонските араби си заслужават и боя, и уволнението.

Криехме се от селяните, но през зимата някак си не върви да спиш в снега при минус 10. Пробвах, не е здравословно. Затова търсехме я купа сено, я хамбар и гледахме да ни забележат, тъй като селяните веднага ни канеха на топло в къщите и черпеха с домашна ракия. Оттогава си знам, че ако ще си играеш на диверсант, най-добре го прави на родна земя и имаш големи шансове да отървеш боя.

Още: Френското посолство: Ранените при инцидента в Коиловци са туристиЦветанов: Битите французи нямат претенции към българските властиПребитите френски парашутисти са били тайни агенти, може да ги уволнят"Поан": Заловените в България парашутисти са разузнавачи
http://www.24chasa.bg



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10040545
Постинги: 7893
Коментари: 3529
Гласове: 6343
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
22. РПЦ Царская Империя
23. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
24. Исторически ревизионизъм
25. Вечния Църковен Календар на Светите Отци