Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
30.10.2012 18:30 - Поздравително писмо до новоизбраното Народно събрание на Република Беларус чрез Посолството на Република Беларус в Република България
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1200 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 01.11.2012 03:01


Кой се страхува от народната воля на Беларус?



До

Парламента и Президента на Република Беларус

чрез Посолството на Република Беларус в Република България



Уважаеми господин Председател на Народното събрание,

Уважаеми господин Президент на Република Беларус,

Уважаеми народни представители,


Имам честта и удоволствието да ви поздравя вас, вашата страна и вашия братски нам - по език, вяра и култура народ, с успешното избиране - противно на волята на някои подривни елементи и неприятели на вашата страна и нация, на 5-ото Обикновено Народно събрание на Република Беларус!
Като независим и безпартиен от 2009-а година насам националист и блогър от Интернет - пространството, следящ активно и с жив интерес развитието на вашата страна от последните десетилетия, изразявам своята надежда, че и през този парламентарен и президентски мандат на досегашните управляващи, ще продължи своя успешен политически курс и успешно ще доразвива своята работеща система.
В последните десетилетия и след обявяването на своята Независимост, но особено след избирането на настоящия гениален неин Президент, тази страна доказа, че и една определяна пренебрежително като "малка" държава от Източна Европа и дълги години и векове без своя Независимост - МОЖЕ!
Че МОЖЕ И САМА!
Че може да бъде образец на независима и балансирана външна политика, източник на Мир и стабилност в своя регион и дори често балансьор.
Но най - вече може да бъде пример и за работеща и независима икономика, правилния и единствен исторически доказан курс на регулиран пазар, за работещо образование и здравеопазване и национално отговорна вътрешна и външна политика.
Пример за успешна демографска политика спрямо своя - държавотворен народ и цялата своя нация - на фона на днешната демографска смърт в нашата страна и нецветуща картина в почти цяла Европа.
Пример за добра пенсионна политика и осигуряване на достойни старини на съгражданите.
Пример и на фона на днешния колапс на Запад и Изток в Европа - предизвикан от самата неработеща система, така както беше предизвикан в нашите източноевропейски страни и от миналата, макар траяла и доста повече система на държавния монопол или държавен капитализъм - наречен комунизъм.
Но най - вече и пример за работеща и ефективна Президентска институция, а не съществуваща само проформа в безотговорен и неработещ вид - каквато е у нас и в други европейски страни.
Президентска институция - гарант за Бъдещето на страната, за единството на нацията и за националната независимост и суверенитет и териториалната цялост.
Президентска институция със заслужено делегирани права, но и оправдала ги със своето отговорно поведение и оценена подобаващо от суверенната народна воля, вече няколко мандата - без разбира се танкове и окупация - в каквито условия е трябвало някога да "оценяваме" превратаджийски власти ние и в каквито условия трябва да "оценяват" сега окупирани народи и страни, от страна с претенциите за нов световен и регионален "жандарм", за да подозираме, че тази оценка е "насилствена" или "подправена" - както ни внушава пропагандата на онези, на които им се иска да е така.
Но кой се страхува от народната - последователна воля, в суверенни условия и от настоящото развитие на Беларус?
От това разбира се, могат да се страхуват само онези световни паразити и вътрешни нехранимайковци, които в течение на десетилетия и дори векове, израждат всяка нова и революционна - прогресивна идея, които подкопават с погроми държави, нации, култури и просперитет.
Които подкопават национални независимости и свободи и първи след това смазват основни - дадени от Бог права и свободи, а го правят в името на "човешки права и свободи".
Които го правят "в името на Мира", а се издържат и хранят от войни и кръв.
Ние виждаме действията на тези световни паразити в Ирак и Сирия.
Виждаме, че за съжаление при каквито и да е държавни и управленски постижения в социален и стопански план и колкото и равни възможности за израстване и прогрес с честен труд да се дава в една нация, винаги се намира онази "плява" и "периферия" вътре в нациите - склонна да помага на световните паразити и разбойници, а това са жадните за измислената валута на световните спекуланти и разбойници, за преходното "юдино желязо" и плътски и морален разврат и деградация.
Това са асоциалите, които намират в такива ситуации начин за лесни и бързи материални придобивки, а някои и печалби.
В една или друга степен, тях ги има във всяка нация, държава и революция и за това е нужно и всички органи да бъдат бдителни срещу тях, за да не рушат труда на поколения наред, а и световния Мир и баланс.
Иначе, не би имало нужда от правораздаване или правоохранителни и правораздавателни органи или никакви репресивни мерки и мероприятия, но тях ги има и те са този "бич Божий" или сатанински за нациите, който са за Човечеството въпросните световни паразити - повели вековна война срещу нашите култури, вери, бит и цивилизации, срещу нашия мирен и градивен труд, идентичност, Свобода и жизнено пространство - дадени от Бога.
Това и представлява петата колона в Беларус, която на последните Избори (Не без диктовка на външните си господари и сериозно плащане с валута и дрънкулки от тях, чиято стойност трябва да се вдигне в страната с една дестабилизация!) при вас, направи един вероломен опит, след като не получи нужната подкрепа за погром и преврат на предните Президентски Избори в страната, да предизвика на тези сценария от Сирия, упражнявайки своето дадено от законите и Конституцията ви демократично право на бойкот на Изборите.
С тези си действия и по вече познатата схема, петата колона във вашата страна, трябваше да даде повод на външните "хищници" да "скочат" и "заловят" нова "плячка".
В Беларус обаче, техният "либийски", "египетски", а сега вече и "сирийски" сценарии, не работят и сериозно "удрят на камък" - защото ако във въпросните страни, те могат да намерят някакви "ахилесови пети" - като дългогодишни тоталитарни системи (Както и в Ирак.), нерешени на места национални въпроси, проблеми със съседи, тлеещо от миналото етническо напрежение (Въпреки заслугите на патриотичните власти на Ирак някога, а сега на Сирия за изграждането на модерни и независими страни!) и прочие, то в Беларус тези проблеми отсъстват.
В Беларус освен в икономически, стопански и социален план, като система на управление е налична също най - работещата, исторически доказала се като демократична система.
Система на силна Президентска институция - в постоянен контакт с избирателя и парламентарна система, с независим граждански контрол над политическите и често партийно или групово обвързани народни избраници, без възможност каквато имат у нас и в редица други европейски страни, за подмяна на народния вот и воля - цели четири, а понякога и повече години.
Това е системата на двукамарния Парламент.
В Беларус отсъства и партокрацията, а оттам и явлението срастване на "Партия - майка" с държава - със своята естествена "детска болест" - държавата и нейния естествен интерес, да отидат на втори план - след "Партията - майка", често израждаща се в олигархия и "държава в държавата".
Партиите, поне в Европа за жалост, и да имаха някога своята прогресивна роля, просто изчерпаха своите позитивни жизнени функции и редом с безконтролните парламенти - станаха едни кръвопийци срещу избирателите и членовете си и една привилегирована клика - забравили своето лицемерие в Прокламацията на "Свобода, братство и равенство!".
И все пак, опитите не закъсняха и прелюдието към този сценарии, от който те не се отказват и няма да го направят, са вече на лице.
"Честта" се падна не на друг, а на ЕС и неговия наднационален имперски орган - наречен "Европарламент".
Този Европарламент, под чието командване има нещастието да е моята бивша държава, прие една смешна "Резолюция" - без никаква морална и правна стойност - с която не признава законодателната институция на Република Беларус - настоящ плод на категоричната и масова народна демократична воля.
Аргументите и мотивите, са повече от смешни и безсмислени от всяка гледна точка, за всеки мислещ човек.
Как може да се обвинява властта и избрания, за това че едно малцинство е отказало да участва на изборите и с това пак е упражнило своето дадено право, когато властта му е дала и обратното мирно такова право?
Нима властта в Република Беларус, трябваше да задължи така наречената опозиция към участие в Парламентарните Избори - 2012?
Говори се и за някакви "нарушения".
Какви "нарушения", когато повечето партии отказват участие?
Къде са доказателствата за тези "нарушения", неуважаеми гласували в Европарламента, тази "Резолюция"?
Питам, като гражданин на ЕС - какъвто не се гордея никак че съм, но не бях питан - искам или не да бъда такъв!
(Настоящото писмо, ще бъде препратено и на електронната поща на Европарламента, а също и на Министерство на външните работи на Република България.)
Но защо вие, неуважаеми лицемери и наднационални диктатори и натрапници, си затваряхте десетилетия наред - за доказани нарушения на изборния процес очите в Република България?
Къде бяхте и сте тогава?
Но нека се спрем на смешните аргументи, на "другарите" от ЕС и на техния двоен стандарт във всичко.
ЕС е за "равноправие на гражданите" и "падане на границите", а сегрегира по етнически и национален принцип граждани на Източна Европа или поне толерира такава сегрегация и чисто нацистки действия срещу тях и то в съвсем мирно време, за разлика от времената на действие на нацистите - които не бяха тогава световен прецедент.
ЕС е за "права и свободи", а нейни членки смазват религиозните такива - по чисто болшевишки и инквизиторски модел - органите му си затварят очите.
Справка: Франция, Белгия, Холандия и други и техни действия срещу мюсюлманите и бурките или на "католическа" Италия срещу Разпятието.
ЕС е за "политически плурализъм", а в окупираната и исторически унижавана и мачкана - бивша велика имперска сила Германия, а сега ФРГ и редица други страни, в доминиращата част от страните - членки, попадат хора в затворите за изразено мнение по историческа тема и за изследване по нея.
В редица страни на ЕС, се разпускат партии, лежат хора в затворите за мнение и идеология и се смазват с вероломна сила опозиционни патриотични и антиглобалистически мероприятия, често пъти съвсем мирни и в това отношение изобилства от видеоматериали - доказателства в интернет (Виж youtube.com и други...), както и какво се случва със стачки и граждански неподчинения на Запад.
Да, не можем да отречем, че ЕС брани (За разлика от комунистите в Източна Европа и Азия.) - със заклет фанатизъм, единствено правото на деградация и особено на определени нации, народи и религии - чрез хомосексуални паради и бракове, порнография и узаконени проституция и "леки" наркотици.
Тези (АНТИ!)"човешки права" единствено, ЕС се бори да ни натресе с неосъветски тип натиск.
Прочие, натиска срещу Беларус не е прецедент.
Нека си спомним и натиска срещу Австрия и нейната народна воля през 2000-ата година, когато патриоти влезнаха във властта.
И там ли изборите бяха "нечестни", когато партията заради която се надигна вой и истерия - беше в опозиция и сатанизирана от всички медии, съвсем незаслужено като "неохитлеристка"?
Такива действия имаше и срещу членката на ЕС - Австрия.
Нека видим и действията срещу Унгария и нейната народноодобрена нова Конституция и как ЕС си затваряше очите, когато миналия режим смазваше мирни народни демонстрации със сила?
И там ли имаше изборни нарушения и фалшификации?
Не върви вашата демагогия, неуважаеми! Не върви!
И слепите вече проглеждат...
Няма как да настроите обществата в своя полза и вашия ЕС от който паразитирате, просто върви по обречения път на СССР, СФРЮ, Кралска Югославия, Османската, Византийската и Римската империи - причинили обаче колкото със съществуванието си, толкова и с разпада си - кръв и страдание, за поробените от тях народи.
Но какво всъщност, искат тези "другари", от Беларус?
Дали наистина Свобода и човешки права - неясно формулирани от техните лицемерни усти искания и липса на дефиниции за тях?
Риторичен въпрос...
Те искат разрухата просто, до която беше доведена безпрецедентно за 22 години България, сега последвана постепенно и от други страни от региона и Източна Европа, но "бумеранга на злото" - не закъсня и за Запада...
Те искат за Беларус, познатата ни схема: робство на Световната банка - чрез огромен и нарастващ дълг, робство спрямо МВФ - чрез валутен борд и ограничения - Геноцид, лустриран като "финансова дисциплина и дясна мисъл" от петата колона в страните - жертви.
След това е ясно... Либерализации, падане на граници в неконкурентоспособна позиция на страната, изтичане на нейния свеж потенциал и активна част от населението или заробването му, демографски регрес, дегенерация и масова смърт.
Установяване накрая и на новите колониални господари, стоящи "в сянка" за сега - зад целия този световен натиск и истерия, ако не и явна окупация - чрез военна сила или преврат, то чрез доброволно отстъпване на властта - неиздържала психически на медиен, политически и икономически натиск.
Лукашенко и неговата монолитна власт, народа на Беларус обаче издържаха и на "източен" и на "западен" натиск, за разлика от нашите властници, така както народа на Беларус, се пребори в миналото с окупациите и набезите над своята страна и устоя и излезе като "птицата феникс", за да стане днес - повече от 20 години след разпада на СССР неузнаваема и трудноразпознаваема в позитивен план, колкото нашата страна стана за това време такава в обратен, както никога преди в своята история, дори във времената на черно вековно Иго.
Аз съм уверен, че Беларус не само ще издържи, а ще продължи все повече - вървейки напред и бидейки еталон за прогрес на малка - независима и суверенна страна и източник на регионална стабилност и Мир, да бъде стожер, пример и вдъхновение за борбата на патриотичните сили в Европа и нейната извънсистемна опозиция, макар и единично застъпена в момента и почти неорганизирана в нашата страна!
Във времената на трагичната Втора световна война, България и Беларус бяха индиректно за съжаление вкарани в стихията на кървавата война от две имперски сили, на две противоположни страни.
Ние обаче можем да се гордеем, че българин не изстреля и един патрон срещу човек от вашия народ във вашата Земя и трябва също да помним, че Беларус и Украйна, единствени от страните - победителки - все още бидейки извън състава на СССР, бяха тези които гласуваха срещу повтарянето на онази историческа неправда - тласнала ни в тази чужда нам война и в останалите войни, от която българи останали в съседство, страдат и до днес от съседни нам шовинизми и нагони!
Ние трябва да изпитваме чувство на историческа благодарност към вашия народ - с морално близка до нас историческа борба, винаги когато е бил въвличан в такава - освен генетично, езиково, културно, регионално и религиозно близък!
През недалечното минало, Беларус беше част от една подтисническа по рода си империя и по стечение на обстоятелствата нейна република, каквато ние макар да не станахме - бяхме под васална зависимост от нея и зависимост от руските суровини.
Този силно противоречив период, доведе и до някои относително позитивни страни за стопанството и икономиката ни, макар и заедно да бяхме лишени от национално достойнство, самочувствие, религия и родова памет.
От 1991-а година и особено след 1994-а година, Беларус последователно си ги възвърна, а нашите бяха още повече потъпкани и сринати, а днес ние сме република от нова сходна империя на злото, но вече без всякакви ползи за нас и само с вреди, а Беларус е независима и под обясним истеричен натиск на тази империя.
Надяваме се въпреки това, че и тази умираща империя на злото, няма да помрачи близостта, ако не между нашите власти (Макар и някога, България да беше сред първите страни - признали Република Беларус и нейното излизане от СССР, а Беларус да се опита да допринесе сериозно, за нашия стопански и икономически възход - с инвестиции в новите условия.) - изцяло по вина на поведението на нашите колониални режими, особено в последното едно десетилетие, то поне между нашите народи и техните исторически стремежи и изконни идеали и ценности, които са нещо вечно и непреходно - за разлика от всяка антинационална империя на злото и нейното подтисничество и римски подъл принцип: "Разделяй и владей"!

Аз и други свободомислещи хора в България, сме с надежда за протегната ръка от страна на прогресивната власт в Беларус, към нашата борба срещу новата инквизиция в Европа и по света, каквато сме протегнали ние и за една бъдеща крепка и неделима дружба между просперираща и суверенна все така Беларус и освободена от сегашния "ярем" България - тръгнала по естествения си национален път - на национален суверенитет и социална правда!


Бъдете здрави и още повече успехи на новоизбраният ви демократично и по народната и Божия воля Парламент и по - малко нерви и ядове, с различните провокации - които скоро няма да стихнат!

Макар и да не съм избирател на сегашните властници у нас, както и на която и да е от парламентарно-представените в България партии и да нямам намерения да бъда, за да нося отговорност за действията им, аз се извинявам за неадекватното поведение на настоящото ни Външно министерство и енергично ги осъждам!
Трябва обаче да призная с болка за мен, че настоящия външен министър, просто изпълнява стриктно поръките на "изстрелялите" го във властта на страната ни, външни специфични структури.

Желая ви и успешна дипломатическа мисия, в нашата страна и ви поздравявам за високите спортни постижения на Олимпиадата през изминалото лято!


С уважение и дружески привет от братска България:
Христо Пламенов Ангелов - 27 годишен,
 
Независим блогър (Автор на Независим националистически блог: http://samvoin.blog.bg/) от град Плевен





Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10041394
Постинги: 7893
Коментари: 3529
Гласове: 6343
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
22. РПЦ Царская Империя
23. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
24. Исторически ревизионизъм
25. Вечния Църковен Календар на Светите Отци