Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9989159
Постинги: 7845
Коментари: 3424
Гласове: 6303
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
28.10.2012 03:57 - Сценарият с пожарите вече никого не учудва
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 844 Коментари: 0 Гласове:
0



СЦЕНАРИИТЕ  с   ПОЖАРИТЕ

  ИЛИ ЕТО НАЧИН ДЪРЖАВАТА ДА СЕ ОСВОБОДИ ОТ ГОРИТЕ СИ И ПО-ЛЕСНО ДА ПРОДАДЕ ИЗГОРЕНИТЕ ТЕРЕНИ НА ПО-НИСКА ЦЕНА.



image

НАПОСЛЕДЪК СЕ ОТЧИТА, ЧЕ ВСЕ ПОВЕЧЕ ПОЖАРИ СА В РЕЗУЛТАТ НА УМИШЛЕН ПАЛЕЖ И ХИЛЯДИ ДЕКАРИ ГОРА СЕ УНИЩОЖАВА. НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ ТОВА ДЕЯНИЕ ДА СЕ КРИМИНАЛИЗИРА, А НЕ САМО ДА ЗАВЪРШВА С ГЛОБИ.


Защо пожарите опропастиха нашите родни гори за толкова кратко време през това лято,нима тези пожари не са саботаж към управляващите и са под диктовката на опозицията или самата държава има пръст в палежите, дали искаме да повярваме в тази хипотеза или не, доказателствата са на лице.

Упрекваме природата, но за тези пожари е виновен единствено човека. Немарливост и безотговорност - това е.  Забраниха пушенето на публични места, но за горите такава забрана няма.

Пожарите като оръжие срещу беззаконието, анархията и корупцията.Пожарите - ще отворят вратички към тези, които се стремят за изменят предназначението на горите, за да бетонират всичко, което все още не е бетонирано.

Пожарите
- ще отворят вратичките за перачите на пари. Ще видите, как след време тихомълком опозиция и близки нанея фирми,роднински,приятелски и на правителството,  ще заграбят  опожарените места и ще ги застроят
 "облагородят терените" с бетонни хижи, хотели, паркинги, ресторанти, ски писти и др. и т.н.

Бушуват пожарите, разрастват се, а държавните мъже мъдруват. Какво ли ще измислят още.

Кой пали горите?


Огромни площи горят. Силните ветрове пречат за гасенето, а кой ги запали тези пожари? И най-малкото дете вече знае, че единствено човекът пали огъня, вятърът и слънцето - не могат.


Странното е това че,
дни след като закона за горите бе развъртян в парламента, горите започнаха да се подпалват сами. Дали обаче наистина се самозапалват или някой умишлено ги пали?

Около 1000 хектара гори горят годишно от 2002 година до сега. По североизточното крайбрежие на Черно море преди 5 години горите,парка и поляните в Сл.бряг, Несебър, Влас и Кошарица площи с млъди дървета горяха и горяха. Година само след тези пожари, черноморието беше бетонирано - израстнаха буквално за броени месеци хотели, мотели, казина, ресторанти. Слънчев бряг, Влас и Несебър от китната горичка която ги свързваше и следа не остана.

Кметове и общинари са на мнение че, пожарите са УМИШЛЕНИ. -

"Ситуацията е изключително сериозна и тук става въпрос за безотговорност, дали са бракониери или нещо друго, тепърва ще се установява” - казна общински съветник от община Перник.

Подпалвачите в Рила известни

Срещу двамата установени подпалвачи на големия пожар край село Пастра в Рила са повдигнати обвинения за причиняване на пожар по непредпазливост.

Това каза зам.-районният прокурор на Дупница Димитър Начев, цитиран от "Фокус".

Извършителите на пожара са дали пълни самопризнания.



Пожарите, които бушуват в планината, вече са три и не спират да унищожават дървета. Досега огънят е унищожил над 100 дка иглолистни гори и още 250 дка горска растителност, в това число овощни градини и ниска растителност. Има опасност един от пожарите да достигне до дъбова гора.

ИНТЕРЕСНОТО  е това че  -   горят  единствено и само ДЪРЖАВНИ и общински ГОРИ.

Частните гори и паркове, частника умее да ги опази от пожари.


ПОЖАРИТЕ И СТРАННИТЕ СЪВПАДЕНИЯ

.... Все още тлее пожара в резервата Бистришко Бранище.
 ......Интересно, но факт - точно там хората на Цеко искат да строят микроязовир за изкувствен сняг. Засега само някои медии говорят, хората протестират, но нищо...

Кога най-после някой управляващ в държавата ще обърне внимание на безобразията?


ПЛАНИРАНИ ЯЗОВИРИ....от държавният фонд

http://dnes.dir.bg/news/vitosha-sporniat-zakon-gorite-bistrishko-branishte-mikroyazovir-11499121?nt=13

Върху територии от държавния горски фонд бе планирано да се появят 8 нови писти и 18 влека и лифтове.




Ще бъдат изсечени 33 490 дървета, 1650 дка ще бъдат застроени от територията на Природен парк „Витоша”, над 270 дка вододайни зони ще бъдат засегнати, общата площ на изсечените гори ще са 325 дка, 1380 дка ще са засегнатите местообитания от „Натура 2000”, над 166 дка морени ще бъдат застроени с писти и лифтове, е предвиждал също проектът.

2011г.
....В района на каменната река в подножието на връх Малък резен, над междинната станция на лифта,
вече са взривени общо около 400 скални образувания (морени). Унищожени са каменни реки и тревна растителност на площ от 18 дка.
Коалицията „За да остане природа в България” съобщи на 14 октомври същата година, че компанията "Витоша ски" АД е заплашвала ръководството на Държавната агенция по горите (ДАГ) с уволнение, ако не разреши на фирмата да изгради по-голяма ски зона на Алеко, изцяло върху държавен горски фонд.



Спорният член 54, свързан с режима за изграждане на ски писти и съоръжения, по който няма постигнато споразумение, законът остава да действа такъв, какъвто е в момента, заявиха обаче управляващите.



РАЗСЛЕДВАНЕ
Разследване на незаконна реституция


Нарочно изменение на Закона за възстановяване на собсвеността на горите и земите от горския фонд даде възможност за незаконна реституция на хиляди дка гори в България. На практика няма данни за реалния размер на незаконно реституирани гори.

Незаконната реституция на 2000 дка в Доспат стана публично достояние благодарение на Иницитивен комитет за възстановяване на държавните гори – Доспат. Зелени Балкани в периода 2000 – 2004 г. подкрепи Инициативния комитет, изпращайки сигнали до НУГ, Министъра на земеделието и горите, Прокуратурата и съда, както и множество пресконференции и интервюта и статии. В края на 2004 г. 1500 дка бяха върнати на държавата. Все още обаче отговорните длъжностни лица не са наказани.



Случаят Доспат


Умишлени пожари


В периода 2000 – 2003 г. в страната рязко се повиши броят на умишлените пожари. Над 30 доброволеца на Зелени Балкани участваха в гасенето на пожари край резерват Червена стена, Бачково  в Западни Родопи през 2001 г. и Ивайловградска община, Източни Родопи през 2002 г.


Случаят “Средна гора” ЕАД

Голи сечи при ски курорти


Прецедент се създаде при строежа на ски зона Банско в Национален парк Пирин. Зелени Балкани заедно с екип на За Земята и други НПо многократно посетиха района, иззвършиха замервания, включително с GIS, направиха карти на незаконни сечии документираха нарушенията. При строежа са изсечени на голо над 250 ха в защитена територия, се доказва в изготвения доклад на коалицията “Спасете Пирин. Предстои сигнализиране на Прокуратурата за сериозния списък от закононарушения, извършени в ски-зоната.

Ски Зона Банско (доклад на НПО)

Коалицията работи съвместно за предотвратяване на същия сценарий при проекта Супер Боровец. Еко Рила, За Земята и Зелени Балкани проведоха множество срещи и обсъждания с метни граждани и организации, вкл.бизнес лидери. Бяха изпратени сигнали до Прокуратурата и обжалвани решенията за Екологична оценка на Общия устройствен план на проекта.  Коалицията разработи и изпълни проект ,,Местната общност за алтернативен туризъм в Северна Рила"", с който се цели разбработване на алтернативите на големите ски курорти и постигане на устойчиво развитие на местните общности.

Супер Боровец (алтеранативи на НПО) http://www.ekorila.hit.bg




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене