Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10035988
Постинги: 7891
Коментари: 3512
Гласове: 6340
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
22. РПЦ Царская Империя
23. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
24. Исторически ревизионизъм
25. Вечния Църковен Календар на Светите Отци
Постинг
24.10.2012 02:53 - Вижте и кажете: Кой според вас е истинският премиер на "България" в сянка?
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1053 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 24.10.2012 02:55


Вицепремиерът Симеон Дянков - бюджетът на масата; - от "Панорама" -  05.10.2012 / 22:43 по БНТ

Симеон Дянков  

image

Симеон Денчев Дянков е финансист, заместник министър-председател и министър на финансите в осемдесет и седмото правителство на България. Част от политическа партия ГЕРБ.Роден е на 13 юли 1970 година в София. Още в Първото велико народно събрание прапрадядото на Дянков, търговец от чорбаджйски род Михо Минков – Гълъба  е участвал като депутат. Симеон Дянков е завършил Гимназия за чужди езици „Екзарх Йосиф I“ в Ловеч, известна като Немската гимназия. След гимназията се записва във Висшия икономически институт „Карл Маркс“ (днешният УНСС) със специалност “Международни икономически отношения“. Мести се във Виенския университет, а след това в Свободния университет на Западен Берлин. Заминава за Питсбърг през 91-ва година където защитава докторска степен по международни търговски и финансови отношения в Университета в Питсбърг. По-късно Дянков получава степен „доктор на икономическите науки“ от Мичиганския университет. В близката 1995 година започва работа в Световната банка и достига до поста главен икономист на вицепрезидентското поделение „Финансов и частен сектор“. Работи по световната финансова криза, която точно набира скорост. Освен работата си в Световната банка, Дянков изпълнява и длъжността директор на научен център по икономика в Харвард. Именно там публикува съвместно изследване „Правене на бизнес“, заедно с Андрей Шлейфер през 2003 година, което е следено с интерес от американските медий. За около 5 години, през интервала 2004 – 2009 Симеон Дянков е редактор на „Списание за сравнителна икономика“.

Симеон Дянков е женен за американката Керълин Фройнд. Имат двама сина, семейството ѝ е от еврейски произход с корени от Тимишоара. Преди пристигането на семейството на Дянков в България, съпругата му Керълин Фройнд работи във Федералния резерв, а малко преди преместването им в София получава покана за антикризисния екип на Барак Обама.

Говори се, че връзката Борисов – Дянков, възниква през февруари 2009-та година при едно от посещенията на Бойко Борисов във Вашингтон. След срещата си с президента Барак Обама, Борисов посещава и централите на Световната банка и МВФ с цел проучване на ефикасните мерки за борба със световната финансова криза. Сред поканените в качеството си на икономист на Световната банка е и Симеон Дянков. След разговор насаме между Борисов и Дянков, явно доверието на бъдещият министър председател на България е спечелено от Дянков. Това е едва началото на всичко, което предстой.

image

Симеон Дянков

Малко след като Симеон Дянков е предложен за вицепремиер и финансов министър от примиера Борисов, в пресата излизат публикации за двойното гражданство на Дянков. Това е пречка за него според чл. 110 от Конституцията на Република България - членове на Министерския съвет могат да бъдат само български граждани, които отговарят на условията за избиране на народни представители. Самият Дянков публично заявява, че ще се откаже от американското си гражданство, за да изпълни изискването. По-късно пресслужбата на Министерството на финансите разпространява декларация, че „г-н Симеон Дянков е български гражданин, който през годините на служба в Световната банка е бил с дипломатически статут. Световната банка е международна финансова институция, в която работят и сътрудничат експерти от цял свят, а нейният централен офис е разположен във Вашингтон, САЩ. Назначаването на г-н Симеон Дянков на позицията вицепремиер и министър на финансите не е в разрез нито с Конституцията на Република България, нито с някой от законите на страната.

http://www.dosieta.net


Дянков - има нужда от драстично намаляване на населението

14.09 08:47 - Симеон Дянков: “България има нужда от драстично намаляване на населението. Не можем да си позволим пенсионери”   image Автор: love4today
“България има нужда от драстично намаляване на населението” – това заяви вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков по време на участие в предаване на БНР, – „ние не можем да си позволим лукса да издържаме население от 7 милиона. Оптималното население за нашата държава е 3 – 3,5 милиона души и се надявам, че скоро ще го постигнем благодарение на мерките, които сме предприели. Още повече, че зимата наближава, а тя е наш естествен съюзник в усилията ни за ликвидиране на безполезните, тежащи на бюджета хора. България не може да си позволи пенсионери, не може да си позволи инвалиди, не може да си позволи деца. Нужни са ни единствено бачкатори без претенции за каквито и да било социални помощи. Очаквам тази година да успеем да се отървем от голяма част от пенсионерите и инвалидите благодарение на хитрия ход, който предприехме още през лятото на настоящата година. Ако някои от вас си спомнят, през юни ние увеличихме минималните пенсии, включително и тези за инвалидност, с една минимална сума не надвишаваща 7%, което прави около 9-10 лв. максимум. Именно това увеличение от 9-10лв., а в някои случаи и по-малко, ни спестява сега, по време на зимния сезон, от 150 до 300 лева на човек. Сигурно се чудите как така – уж увеличаваме пенсиите, а в същото време спестяваме пари на бюджета, че и ще намалим броят на пенсионерите. Всъщност всичко е много просто: благодарение на това минимално увеличение голяма част от тези пенсионери минават границата на дохода, под който би им се полагала помощ за отопление през зимния период и сега ще изпукат от студ.
Каква ирония само – тъпите пенсионери се радваха на жълтите стотинки, които им подхвърлихме през лятото, от което ние получихме и политически дивиденти. И понеже не виждат по-далеч от носа си както и целият български народ и мислят само как да изкарат днешния ден, не успяха да предвидят, че тези 5-10 лева ще им костват помощите за отопление. Не сме ли го измислили умно? Аз не бих могъл да съм толкова нагъл, че да си присвоя сам заслугата за този хитър ход. Той е плод на общите умствени усилия на премиера, социалния министър и моя милост. Ето, виждате как може и бюджетът да е пълен, и пенсионерите щастливи – разбира се, докато почне зимата. Сега очакваме най-после нашите усилия да дадат плод и пенсионерите да се вкочанят, така че да посрещнем новия политически сезон с поне един милион по-малко от тази напаст. Това се казва с един куршум три заека: повече пари в бюджета, по-малко пенсионери, по-малко симпатизанти за нашия основен политически опонент БСП. Разбира с,е ние не се ограничаваме само с пенсионерите, не, – ние стимулираме усилено и емиграцията. Както знаете, желаещите да емигрират се увеличават с всеки изминал ден. Вече почти не остана квалифициран медицински персонал под 57 годишна възраст, всичко бяга през глава. Здравната система се срутва, а това означава още хиляди смъртни случаи. На нас не ни трябват болнави хора – те също ще искат помощи. Решили сме да оставим всичко на естествения подбор и да преименуваме Института „Пирогов” в Институт „Чарлз Дарвин”. Въобще не ни трябват никакви висококвалифицирани кадри, нито интелигенти, нито учители – нищо. Те само пищят, че искат повече пари. Вън, да си търсят щастието по света. Не ни трябват и деца – децата са само разходи за детски градини, площадки, детски надбавки, поддържане на училища, учебници, а докато пораснат и станат гласоподаватели, нас няма да ни има. Както казах и по-горе, трябва ни само тъпа, ограничена, безмозъчна маса от уплашени, безропотни бачкатори. Ако на чуждестранните инвеститори им трябват специалисти, те ще си внесат.” Даже бих казал, че изобщо нямаме нужда от българи – нужна ни е само територията България. Да я разпродадем на парче и да си гледаме живота. Ама нали премиерът е патриот и иска някой да го запомни, та затова склоних да останат половината българи.”

Източник на материала:
http://neverojatno.wordpress.com/2012/09/13/naselenie/
 

Виж и:

Дянков закрил академията на науките в Грузия от Симеон Дянков като съветник на правителството от Световната банка



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене