Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9989636
Постинги: 7845
Коментари: 3424
Гласове: 6304
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
24.10.2012 03:43 - Тоталитарни спомени и свирепа "демокрация"
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 579 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 24.10.2012 03:43


Автор: baskeret


image image
 Спомените са лични , хубави или натрапчиви , толкова далечни , ако единственото ти настояще са телевизиите и вестниците които препрочиташ в кварталното кафе .

Това разбира се са крайности , около 2 милиона крайности към които още не спадаш , което не пречи да имаш спомени които на някой идват в повече и са тоталитарни .

На всеки се е случвало като се задръстим с ядене и само си допийваме , да си разправяме за казармата .

Някои които не са ходили там , също имат право на тежки спомени . Може би затова са измислили симпозиума в Университета : „Людмила Ж. И отварянето на България към навън“ .

И както думата – уста отваря , веднага се намира поне един председател на комисия , не че има какво да каже което не знаем , но комисиите са много , да се изяви като медеевист , т.е. по медията .

Както казва Митака – преди имаше всичко от първа необходимост и само една комисия – ЧК . Сега има комисии за всяка необходимост , което се вижда от пръв поглед . Това е още една разлика между демокрацията която ни е налегнала сега , и това което дисидентите ни яростно осъдиха и благозвучно ругаеха като тоталитаризъм .

Комисията не е направена за хубаво , ясно е ! Нищо хубаво няма да чуеш и от председателката й !

За да бъде демократично , има поне един професор който знае какво да каже , че да ми залъже възприятията , ако не ме хване много близо до основното ядене .

Много интересно ми беше доскоро да ги слушам , даже и председатели които съдят времето и му се пенят .

Може да съдиш нациста с райха , сталин , мао и кхмерите , но да съдиш времето , трябва да осъдиш всички . Трябва да осъдиш безмилостните „победители“ Англия и Франция за създаването на райха , трябва да осъдиш Реакцията срещу Съветска Росия , трябва да осъдиш Япония за Манджурия . Може и да одобриш Хирошима и Нагазаки , щото са го направили американците . А все пак трябва да осъдиш и американците . Щото са си чиста империя !

Пешо , дето го знаят във Валядолид като Полковника , дето се пенсионира насила , защото можеше да взима заплата докато му омръзне да бъде майор , разправяше на дясно ,че Армията го изгонила , защото имал леви убеждения и имало техен човек за стола му .

Най-вероятно го е изгонил някой Дремемидаров , на който му дреме единствено за собствения имидж и вилата му е на врата .

В смисъл , не като дядо Зарьо , който караше баба Зарьовца да му работи до изнемога , ами вилата в Драгалевци , по която все има нещо да се прави , докато не се преселиш вечно в Орландовци .

Философски погледнато реванш търсят тези , които нямат нищо което да сконтират освен спомени , някои от които само са им разказани .

Въпросът , Големият Въпрос който прецизира обществата според мен е – къде е Палачът ?

Оста на земята се променя , прецесията , даже рецесията , камо ли Въпросът.

След дълги размисли , разправии по стълбищния ток и очакване да свърши дългата зима стигнах до повода , че няма разлика между това което нарекоха в учебниците тоталитаризъм и т.нар. Демокрация . В учебниците вкараха много неща , даже и хора които не са ги поглеждали изобщо !

Сега , палачите от Ньой някои умници ще отминат по давност и нетърпение да отидат на остров Пукет . Скоро четох за един , дето помогнал да ни утрепят тогава с професионално изпипани манипулации . После живял като заслужил в Скопие и Белград . Убил го съседа му , при битов скандал . Палача си намерил палача , сякаш .

Като онази дето се дигнала от другия край на земята , писала се еврейка и убивала за ционистката кауза . Това ме убеждава , че има хора палачи , които се развиват в необходимите условия .

Тези които пуснаха атомната бомба , сенатора Макарти , Тито , Червенков , Никсън , убиеца на Джон Ленън , правят разликата само в очите на хората които чакат билет да видят децата в Америка , а тези които разсъждават по-близко – в Дания и Единбург .

 

 

 

Сега мислех да ви занимавам със Сирия , но започна „Всяка Неделя“ и жена ми почна да ми натяква !

Ще ви разкажа още ако искате !

А и да не искате !






Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене