Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9989779
Постинги: 7845
Коментари: 3424
Гласове: 6304
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
24.10.2012 03:54 - Не гледай към АЕЦ „Козлодуй”! Ето ти АЕЦ „Белене”.
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 695 Коментари: 0 Гласове:
0



Автор: gikotev

С настъпването на новия „политически сезон” организираната престъпна шайка открива и новия филмов сезон, със сапунката „Тука има, тука няма Белене”.

Пример №1, спонсориран с 95 000 (деветдесет и пет хиляди) лева от фондация „Америка за България”. Изпълнител на поръчката е „Институт за регионални и международни изследвания”, с директор „демократа и политолог” Огнян Минчев.

Ето как е анонсирано събитието:

АЕЦ Белене: Между референдума и стратегическата рационалност

Новината за конференцията е публикувана на сайта на института в датата на провеждането и (19.09.2012), без да се казва къде и от колко часа ще се състои знаменателното събитие. Няма програма, няма участници, няма нищо. Защото така е замислени от „демократа-политолог” Огнян Минчев. А то се състоя не къде да е, а в хотел Радисън, срещу Народното събрание, от 14 часса.

Всъщност си имаше и програма и уточнение за мястото и времето, НО това беше изпращано само на подбрани, избрани, специални, важни, знаещи и можещи персони. Аз не бях уважен. Независимо от това от поне три места ми се обадиха, за да ми направят индиректен намек за покана да посетя събитието. И трите пъти категорично отказах.

Ето какво четем на сайта на института на Огнян Минчев, като „ехо” от преведената конференция:

Конференцията "АЕЦ "Белене": Между референдума и стратегическата рационалност", организирана от Института за регионални и международни изследвания (ИРМИ) с подкрепата на Фондация "Америка за България" на 19 септември в София, предизвика широк интерес в българската общественост. Освен че участие взеха утвърдени експерти, политици и дипломати, присъстваха и голям брой представители на медиите.

Някои от публикуваните материали и интервюта:

Огнян Минчев за казуса АЕЦ "Белене": Целта на Русия е дългосрочна дестабилизация на България,  /БНР/

Чрез АЕЦ Белене Русия преследва дългосрочна дестабилизация на България,  /www.investor.bg/

Експерти: Не е ясен ефектът от АЕЦ “Белене” за икономиката,  /www.argumenti-bg.com/

централна емисия новини, / НоваТВ/

Експерти: И да има референдум, АЕЦ "Белене" е невъзможен, /www.dnevnik.bg/

Икономическа и екологична рамка на проекта АЕЦ Белене, / Канал 3/

Линкове към презентациите на някои от участниците в панелите:

АЕЦ Белене в системните изследвания на БАН по развитие на българската енергетика -  ст.н.с. дтн Пламен Цветанов, Институт за ядрени изследвания и ядрена енергетика, Българска академия на науките

Проектът АЕЦ „Белене” и българската енергетика - Иван Хиновски, Председател, Български енергиен форум

Референдум за изграждане на АЕЦ Белене – път за никъде - Др. Георги Касчиев, Институт по безопасност и изследвания на риска, Виена

 Изложения на участниците в конференцията:

Референдум за изграждане на АЕЦ Белене – път за никъде - Др. Георги Касчиев, Институт по безопасност и изследвания на риска, Виена

АЕЦ „Белене” в системните изследвания по развитие на българската  енергетика - ст.н.с. дтн Пламен Цветанов

АЕЦ „Белене“ – невъзможният проект - Илиян Василев

АЕЦ ”Белене” и мястото й в българската енергетика - Иван Хиновски, Председател, Български енергиен форум

Оп па! „Демократа-политолог” Минчев не се е посвенил да покани на грандиозното събитие и доносника на ДС агент Хабов! Изненадка? Едва ли. Той за 95 хиляди лева би поканил и дявола. Не знаете кой е агент Хабов? „Експерта” Иван Хиновски е доносниика Хабов, който е получил този прякор от ДС, защото напразно се е хабил.

А ето какво пише по повод събитието и един друг „демократ” Едвин Сугарев, на следващия ден: „Вчера в хотел Радисън беше проведена конференция на тема “АЕЦ Белене”: Между референдума и стратегическата рационалност”, организирана от Института за регионални и международни изследвания. Участваха кажи-речи всички значими авторитети, които години наред се съпротивляват срещу повече от очевидното безумие, скрито зад този проект.

Не знам кои са тези авторитети? На мен повече ми рилича на шайка лапачи.

Преди повече от година публикувах в този блог материал, за това как Огнян Минчев, в качеството му на член на управителното тяло на българския клон на „Прозрачност без граници” на два пъти ми отказва съдействие по разкриване на престъпните практики в АЕЦ „Козлодуй”, с аргумента „липса на експертен потенциал”. Сигурно когато ми е казвал това е имал предвид, че нямам достатъчно пари, за да си платя?

Асоциация “Прозрачност без граници” – БГ.

Пример №2, спонсориран с  image3 000 000  (три милиона) лева, от фондация „Америка за България”. Изпълнител на поръчката е Икономедиа на Иво Прокопиев. През последните месеци и най-вече пррез последните седмици писането за проекта АЕЦ „Белене” им е станала мания. Случва се на ден да има по три, а даже и повече публикации. Ако отидете на сайта на в-к „Дневник” и напишете в търсачката му (в горния десен ъгъл) Белене, ще бъдете удавени в океан от теми и статии. Съдържанието и качеството на материалите, а същото така и главните „герои” в тях говорят сами за себе си и не възнамерявам да коментирам. Икономедиа на Прокопиев далеч не е единствената групировка, която охотно обслужва този маскарад.

За капак на този театър следва да се спомене и смешната сценка с формираната наскоро парламентарна група, под ръководството на Яне Янев, за борба с корупцията по високите етажи на властта в ядрената енергетика. Тотален фарс!

И всичко това става на фона на безпрецедентните корупционни и експериментални (с ядрено гориво) схеми в АЕЦ „Козлодуй”, пряко наблюдавани, ръководени и контролирани от ЧЕП Владимр Уручев, от ПП ГЕРБ. Но никой, НИКОЙ, нито един „демократ” и нито една „демократична” медиа „не забелязва” това! НИКОЙ! Защо ли? Заящо? Защо? А?

Г. К.




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене