Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9991044
Постинги: 7845
Коментари: 3424
Гласове: 6304
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
19.10.2012 03:36 - Американският Гулаг...
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 605 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 19.10.2012 03:38


Автор: zahariada

Взето от:
grigorsimov

Въпросът за лагерите за цивилни в Съединените американски щати категорично се отхвърля от традиционните медии, като параноична "теория на конспирацията". Въпреки това, наскоро приетите закони и наскоро разкритите правителствени документи разкриват тъжната истина: САЩ бързо се превръщат в авторитарна полицейска държава с пълния набор нейни атрибути.

 

image


Правомощията по Закона за националната отбрана: "Патриотичния акт"

През декември на 2011 г., когато повечето американци се възхищават на фойерверки и пият за удоволствие, президентът Обама подписа без промени "Правомощия по Закона за национална отбрана» (NDAA) за 2012 финансова година. Законът дава безпрецедентни правомощия - да се задържат за неопределено време американски граждани без съд и присъда, да бъдат лишавани от конституционното им право на справедлив процес и съд.

По силата на този закон, ако един гражданин е заподозрян в подкрепа на група, класифицирана от правителството като терористична организация, или свързани с такива, той може да бъде арестуван и задържан до края на "войната срещу терора". А "краят на войната срещу тероризма" явно никога няма да дайде ...

 

 

Аргументът срещу възможни лагери за задържане на американски граждани винаги е бил, че правителството на САЩ никога няма да постави своите граждани в затворнически лагери, защото това е невъзможно.

Тъжно е да се види колко бързо и лесно хората забравят, че правителството вече го е правило по време на Втортата световна война, когато са били задържани в лагери всички американски граждани от японски произход. Въпросът е - възможно ли е това да се случи отново? Уви! Очевидно - да.

В ръцете ми е публично изявление на военното разузнаване на американската армия FM 3-39.40, «интерниране операции и движение." (Преводът не е съвършен и непременно има грешки, понеже е машинен, с последващи леки поправки!). Този документ ясно и подробно описва, как трябва да действат тези лагери.


 

Военно положение в Америка

Този тревожен документ от 326 страници представлява ръководство за служителите и персонала за задържане и интерниране, за ефективно лечение (карантина) на населението, включително цивилни интернирани лица и вражески бойци.

В случай на "война или граждански конфликт" или "природни или причинени от човека бедствия", на американската армия се възлага партньорство с международни и местни организации, като ООН, Министерството на отбраната, Министерството на вътрешната сигурност и на Федералното управление за спешни случаи (FEMA) в подкрепа на операции за задържанене и интерниране на цивилни лица.

Този военен отчет се появи случайно, само няколко седмици след като бе обявено, че Министерството на вътрешната сигурност и разузнавателните агенции са купили стотици милиони патрони с експлодиращо въздействие.

Няма съмнение, че армията има планове за извънредни ситуации в САЩ и за различни военни сценарии в други държави. Този документ показва, че обектите на интерниране/преместване са в САЩ. В Раздел 2-40 на това ръководство е написано:

"Изпълнение на задачи в граждански операции, подобни на военни операции, но методите и процедурите за изпълнение варират според специфичните условия на тези операции в САЩ, и според категориите на лицата (особени размирници), поставени в съоръжения за интерниране"

В момента американските граждани са защитени от военно насилие над тях, понеже военните се съобразят с гражданските закони на територията на САЩ (закон, забраняващ използването на армията за полицейски цели). С вероломното нарушаване на конституционните свободи, обаче, Обама не оставя никакво съмнение, че самият той през втория си мандат, или друга марионетна администрация, няма да се поколебае да премахне тази пречка. И няма да е за първи път.


Приемането на Закона за национална отбрана беше тъмен ден в американската история. Методите за управление на хората, дисциплинарните мерки и отмяната на гражданските права, както са описани в официалните военни разпоредби, отиват отвъд всякакви граници. Представяме тук някои от най-абсурдните примери за анти-конституционност, съдържащи се в FM 3-39.40. Но въпреки това, за да получите пълна картина, трябва да прочете целия документ.

Също така в тези лагери ще се прилагат: принудителни ваксинации, хранителни дажби и принудителен труд. Това е прекалено много? Раздел 6-99 предвижда:


"Ако е необходимо, офицер от армията, полицията или специално упълномощеното лице, може да започне обща процедура за военен съд срещу затворници".

По принцип, след задържането на цивилните, ги очаква пълен контрол от военните над почти всеки аспект от съществуването им. За храна, дрехи, работа и здравеопазване, вие всъщност ще се превърнете в роб на новиата американска полиция.

Следният цитат от раздел 10.06 побира цялата вътрешна политика на САЩ:

"Затворниците се третират хуманно, като военнопленници, докато техният статут окончателно се определи от Министерството на отбраната".

Източник

7.05.2012
 

За повече информация потърсете в интернет или прегледайте следните публикации:

 

grigorsimov.blog.bg%2Fpolitika%2F2011%2F08%2F21%2Fvoenno-polojenie-shte-pozvoli-da-otkrivat-ogyn-po-sobstvenit.805721

 

grigorsimov.blog.bg%2Fpolitika%2F2009%2F03%2F22%2Fizmamata-na-obama-noviiat-film-na-aleks-djouns.311859

 

http://forum.animes-bg.com/viewtopic.php?f=49&t=36238



Виж и разкритията на беларуска телевизия (Вече пускано тук!):









Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене