Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9991273
Постинги: 7845
Коментари: 3424
Гласове: 6304
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
13.10.2012 23:23 - ПРЕХОДЪТ ОТ ТОТАЛИТАРИЗЪМ КЪМ МУТРИЗАЦИЯ
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 576 Коментари: 0 Гласове:
0



 

imageинтервю с писателя Петър Христозов

 „Мафия” и „мафиоти” станаха едни от най-употребяваните думи през последните двадесет години в България. Но ако се върнем назад, преди 10 ноември 1989 г., не беше ли същото?

БКП и НР България не бяха мафия, както впрочем не са и ГЕРБ и Република България сега. Тодор Живков не бе мутра, а държавник. Той правеше какви ли не политически и финансови пируети, но бюджетът на държавата бе стабилен /поне до 1985 г./. Създаде икономика, средна класа от техници и инженери, които наброяваха стотици хиляди. Образовонието и здравеопозването бяха на ниво и безплатни. Само животновъдството и транспортът се дотираха. Внесе расови животни и електрифицира железниците. Проектираха се и се прокараха първите магистрали и софийското метро. Военните заводи работеха с високи технологии, електрониката ни се конкурираше с тази на ГДР и СССР, изнасяхме промишлена продукция за милиарди. Спортът не беше бизнес, а масов. И се родиха световните ни и олимпийски шампиони. Не с пари, а със звезди от армията и МВР. Къде са парите на династията Живкови? Тук! Милиарди основни фондове. И още има за крадене. А енергетиката? Ако още изнасяме ток, то е благодарение на Първа атомна. От САЩ дойдоха да видят /и купят/ как от пепел правим електричество. Тогава също имаше кризи, а в Гърция и Турция върлуваха военни диктатури.

Днес политиката и спортът се превърнаха в бизнес, скъп бизнес, който много получава, а малко дава. Преди не се плащаше да станеш народен представител, днес в България всичко се продава и купува. Най-доходен е бизнесът с оръжие и наркотици, но той не може да оцелее без държавна протекция. При Тодор Живков обаче, приходите от контрабандата  отиваха в хазната, а днес ги няма! Станаха известни Георги Найденов и Фатик, че са се облажили лично. Но Държавна сигурност и част от Политбюро са знаели и са разрешили с колко. Сега  вътрешният министър набеждава тъста и тъщата си, за да оправдае доходите, с които е закупил 6 апартамента. Ачик далавера – казват турците. Защо стимулираме производството на тютюн, а забраняваме тютюнопушенето? Колко печелим от алкохола?

А знае ли се у кого са парите?

Питайте Симеон Дянков и НАП. От контрабандата по митниците постъпваха в държавната хазна годишно над 4 милиарда лева. Няма ги в бюджета вече 3 години. А шашмата с български цигари през границата? Нали Цветанов озапти организираната престъпност и главатарите на Наглите, Октопода и т.н. са в ареста? Създадоха и специализиран съд, за да решат проблемите с бавното правораздаване. А се появиха 3 тона кокаин в български кораб! Били го следили, но нямало как да предупредят моряците!? Провали ли се агентът под прикритие на кумеца на Цветанов, или двамата си го измислиха заради  испанците? Приказки за наивници. И за потъването на кораба „Ванеса” с 9 загинали моряци мълчи Цветанов. Колко дрога имаше на него? Завчера отново хванаха българска яхта с  половин тон кокаин. Колкото и нашите служби да се бият в гърдите, че подавали информация, че участвали в операциите, явно успехите са постигнати без тяхно знание или въпреки него. Мутрите, които се спрягат в услужливата преса за организатори, са само пешки, какъвто е бил и  Бойко Борисов в СИК.

В новата си книга „ИЗБОРЪТ” давате края на мутрите, но не и какво става след това. Задава ли се ново начало?

Не може цял един народ да живее във финансова стабилност, основана на мизерията. Но българите ще решат! Изборът винаги е техен…

Очаквайте продължение…



СЛУЖБИТE ЗА СИГУРНОСТ – ПРОТИВНИК ИЛИ ПОКРОВИТЕЛ НА ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ  

imageСПОРЕД ГЛОБАЛНИЯ ДОКЛАД ЗА КОНКУРЕНТНОСПОСОБНОСТТА ОТ 144 СТРАНИ НИЕ СМЕ НА 127-МО МЯСТО ПО ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНОСТ И ЩЕТИТЕ ОТ НЕЯ ЗА БИЗНЕСА! ПЪК НЕКА Г-Н ЦВЕТАНОВ НИ ОБЯСНЯВА КАК Е ПРЕБОРИЛ ПРЕСТЪПНОСТТА…

Продължение на интервюто с писателя Петър Христозов

В някои от своите книги и интервюта описвате създаването на мутренската каста и ролята на съвременните служби за сигурност в този процес, но някак между другото. Защо нямате главен герои мутра?

Романите ми са предимно политически, затова досега съм отразявал процеса на мутризация на обществото ни дотолкова, доколкото тези рожби на „демокрацията” са играли роля в управлението на страната. А връзката между служби и престъпници съвсем не започва след 10 ноември 1989 г. Да вземем за пример Поли Пантев. Той е бил сътрудник на Държавна сигурност, а след това и на Националната служба за сигурност. В романа си „Двуличието на гнома” повдигам завесата за ролята на ген. Атанас Атанасов в издигането, аферите и смъртта на Поли Пантев Но както виждате, за разлика от обществото ни, контрабандата просперира. От 500 килограма кокаин, все пак прикрити в картофено пюре, сега стигнаха до 3 тона без маскировка. Тази наглост е трудно обяснима, ако не са разчитали на покровители.

 В този ред на мисли, що за птица е Алексей Петров?

Дейността на Алексей Петров също е била предмет на разглеждане в някои от политическите ми романи. Той притежава сходни черти с Румен Николов – Пашата и с „братя” Галеви, но и коренно се различава от тях. И четиримата са явление на прехода от самодържавието на Тодор Живков до „приватизационната” демокрация на Андрей Карлович, Емил Кюлев и Иван Костов. Илия Павлов е друго нещо, по мащабност и мога да кажа, по държавност. Останалите са вълци-единаци. Защо приравнявам с тях и Андрей Луканов? Защото Карлович действа ката агент на чужди държави – СССР и САЩ, респективно на техните служби. Алексей Петров е рожба на Иван Костов и офицерско производство на Атанас Атанасов в НСС. Но има ум и действа сам. По това си приличат с Пашата, както и че са българи-мохамедани, макар и от различни краища на страната. И двамата са изявени спортисти. Алексей Петров е по-млад и завършва сержантското училище в Пазарджик, а Румен Николов е „барета”. Пашата се развива в СИК, а Алексей Петров остава служител. Преди да стигне до ДАНС, по нареждане на кръгове около Костов и Атанасов е експроприатор на парите на назначените от Андрей Луканов бизнесмени, банкери и кредитни милионери. Тогава прави и своите пари, но  те не са много. По-важни са връзките и доверието, които получава във Великобритания и Израел, като успешен агент на американската ДЕА, службата за борба с наркотиците. ЦРУ и ДЕА са най-корумпираните служби на САЩ. Те не подбират средствата за набавяне на информация. Но са и еднакво безпощадни към хората си, ако сгрешат.

Какво е основанието за злобата на Цветанов към Алексей Петров? ДЕА ли ги раздели или грубите изявления на Велин Хаджолов за Деси?

Не ми е работа да се меся в семейните работи на Цветан Генчев, но министърът е отмъстителен.Факт е продължаващото задържане на Алексей Петров. Въпреки това за ДЕА вицепремиерът е лаик, а арестантът му – професионалист. И за Бойко Борисов Алексей Петров знае повече от Цветанов, а мълчи. Защо? За повече пари или политическа размяна? Има един критерий за справяне с организираната престъпност и той е върнатите в държавата пари след залавяне на бандитите. Килъри, Октоподи и Нагли са в ареста, но къде са парите от откупите например? Или за пореден път ще се окаже, че в паяжината са се хванали пак само дребните мушици.

По цял свят службите за сигурност имат свои агенти сред структурите на организираната престъпност, но границите са строго регламентирани и подлежат на контрол. У нас, за да се изфабрикуват „доказателства”, се подкупват или принуждават да свидетелстват лица, които, меко казано, са компрометирани. След това се чудим защо съдът не произнася осъдителни присъди.Мръсните хватки се пренесоха и в сферата на разправата с бизнес-конкурентите.Резултатът? Според Глобалния доклад за конкурентноспособността от 144 страни ние сме на 127-мо място по Организирана престъпност и щетите от нея за бизнеса! Пък нека г-н Цветанов ни обяснява как е преборил престъпността…

http://obshtestvo.net



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене