Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
21.09.2012 19:46 - Румъния отстъпи пред нацистките депортации на свои съграждани (Чиито предци е избивала ВСВ!)
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1688 Коментари: 1 Гласове:
0



Франция ще продължи да разтурва незаконните ромски селища 13 сеп 2012 09:44 40  
image Роми протестират в Букурещ. Снимка: Reuters

Румъния и Франция сключиха двугодишно споразумение за доброволно репатриране на роми от Франция в Румъния, предаде Ройтерс.

Споразумението беше сключено по време на визитата на двама френски министри в Румъния и техните срещи с румънския президент и премиер.

Посещението на Манюел Валс, френския министър на вътрешните работи, и на Бернар Казньов, френския министър по европейските въпроси, е част от опитите на Париж да се справи със стотиците незаконни имигранти на френска територия, живеещи в незаконни лагери, чието разтурване в последните два месеца зачести във Франция.

Според новото споразумение около 80 ромски семейства ще се завърнат в Румъния.

"Искаме да изпратим послание до обществото, че нашите съвместни усилия ще бъдат насочени към намирането на решение, съгласно което ромите ще се устроят в тяхната родна страна Румъния", посочи Валс след среща с румънския премиер Виктор Понта, предаде Ройтерс.

Франция ще продължи обаче да разтурва незаконните ромски селища на френска територии било със сила или със съответната помощ, допълни министърът, цитиран от Франс прес и от ДПА.

Валс подчерта също, че Франция ще поеме отговорностите си по ромския въпрос, което ще рече освен разтурване на ромските лагери и съпровождането на ромите до границата и прилагане на програма за ромската интеграция, за настаняването на ромите в жилища и за записването на техните деца в училища, ако това е възможно, посочва Франс прес.

Румънският премиер Виктор Понта подчерта, че Румъния също няма да избяга от отговорностите си по ромския въпрос, допълва агенцията.

"Бъдещето на ромските общности трябва да е в Европа, но основно в Румъния", заяви Понта.

След срещата с румънския премиер Валс беше запитан от журналисти дали Франция ще запази финансовата помощ от 300 евро за онези роми, които доброволно напускат френска територия и се завръщат в родината си. Според мнозина тази мярка е неефикасна. Валс отвърна, че въпросът се разглежда от френските власти, предаде Франс прес.

Още по темата Румънски роми на протест пред двама френски министри в Букурещ 12 сеп 2012 07:46 53 Франция "не може да приеме цялата сиромашия на Европа" 11 сеп 2012 16:05 29 Франция иска усилия от нас да интегрираме ромите 27 авг 2012 18:05 380

ДПА припомня, че досега освен парична помощ за доброволно завръщане Франция в някои случаи помагаше на ромите да започнат и бизнес в родината си.

След срещата на френските министри с румънския президент Траян Бъсеску последният заяви, че не може да приеме изказвания от сорта, че Румъния преследвала собственото си ромско население, предаде Франс прес.

В неделя в телевизионно интервю френският президент Франсоа Оланд заяви, че ромите са гонени от собствената си страна. Подобно изявление беше направил и самият Валс, припомня Франс прес.

Около 15 000 румънски и български роми живеят във Франция, но като цяло ромите предпочитат повече Италия и Испания, отбелязва Франс прес.

По време на срещата на френските министри с румънските представители около 200 роми и техни привърженици организираха протест пред сградите на правителството и президентството в Букурещ, предаде Ройтерс. Те твърдяха, че румънското правителство само претендира, че се грижи за проблемите на малцинствата, посочва БТА.
 

http://www.dnes.bg



Гласувай:
0


Вълнообразно


1. nikikm - Каква ирония,арогантност
21.09.2012 22:16
или ако щете йезуитщина!От една страна ги гонят,от друга проявяват загриженостза тях,но за сметка на други страни,от трета под грижа за интеграция им,ги развъждат,но за сметка на държавнообразуващия етнос в съответните държави! След което, /изчезването на местния етнос/, естествено ще ги унищожат и тях! Да живей... международната глупост!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10040467
Постинги: 7893
Коментари: 3529
Гласове: 6343
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
22. РПЦ Царская Империя
23. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
24. Исторически ревизионизъм
25. Вечния Църковен Календар на Светите Отци