Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9991478
Постинги: 7845
Коментари: 3424
Гласове: 6304
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
18.09.2012 20:57 - Гнусна българофобия и лъжи от страна на "Дойче веле" (Или по - скоро "Юден веле" или "Талмуден веле"!) и мутрата на българоненавис
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1734 Коментари: 1 Гласове:
7

Последна промяна: 21.09.2012 19:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
тната талмудо - нацистка Еми Барух (Защо липсват реакции у нас?!)


Коментара, а още повече пък опровержението на помията от която щях да повърна, като я чух, са просто излишни.
Отдолу обаче, все пак ще пусна опровержение дадено от друг евреин - ционист, в интервю от неговия блог тук.





(На снимката ясно се вижда немски, а не български офицер!)

image България Евреите, които България не спаси

Зловеща и абсурдна е тази аритметика, според която животът на 50 000 български евреи е "платен" с живота на онези 11 343-ма души, избити по особено жесток начин с участието и на България - пише в коментара си Еми Барух.

Години наред спасението на 50 000 български евреи беше (и продължава да бъде) най-експлоатираното клише в опитите да се гради външнополитическия имидж на страната: както по време на комунистическия режим, така и при всички правителства, които се смениха след 1989-та.

Претенцията за безусловна толерантност на народа (на целия народ!) прозвуча за пореден път и от устата на настоящия български премиер по време на посещението му в Ерусалим в началото на седмицата. В страна като Израел, в която паметта за жертвите е неразделна част от националната идентичност, демонстрацията на хладна нечувствителност и безразличие към трагедията на другите 12 000, чийто последен жизнен път е минал под ескорта на българската армия и полиция, издава особена морална несъстоятелност и нездрава склонност към търговия с избрани пасажи от миналото.

Кой преиначава българската история?

 (Традиционната и позната ни мканипулация. Отгоре се вижда, един съвсем друг влак - с немец, който товари депортирани евреи, ако е автентична и тази снимка. Тук виждаме съвсем друга снимка, на съвсем друг влак и това е очевадно, за един непредубеден зрител и то с  просто око. Внушението обаче е, че влаковете са едни и същи и че влакът с надпис "БДЖ", е горният влак... Тази манипулация, не е далечна по същност, от манипулацията в познатите ни вече от този блог монтажи: samvoin.blog.bg/politika/2010/08/13/holokost-falshivi-snimki.590463  Отговора на "риторичният въпрос" на манипулаторката, идва сам с това.)

image

Българските вагони на смъртта

Официално приетата версия за спасението на българските евреи има още един смущаващ ефект. България се държи като алчен концесионер на онази част от историята, чиито “нравствени котировки” винаги ще бъдат високи.

Ако говорейки за миналото, се отъждествяваме само с позитивните фигури, ние директно се самоизтъкваме и си приписваме единствено положителната роля, пише Цветан Тодоров. Това колкото ритуално, толкова и приятно описание не носи никакво морално предимство за неговия автор. Защото моралът е или безкористен, или не съществува.

В сложната тъкан на истинския живот се преплитат и величието, и мерзостта; и сакралното, и баналното; и героичното, и циничното. Няма никакъв морал в зловещата аритметика, според която животът на 50 000 е “платен” с живота на 11 343.

Известни са имената на всичките 11 343-ма души, натоварени от българската полиция и армия в запечатани вагони и депортирани в Треблинка. Известен е и начинът, по който български войници и офицери са се отнасяли с тях. Нима можем да извръщаме очи от поведението на онези мъже, действали от името на България и под български флаг, които са се отличили с удивителна жестокост, които са грабили, изнасилвали и пребивали мъже, жени и деца в последните дни на техния живот? Нима днес потомците на “спасителите” не трябва да се интересуват от сенките на миналото? Защо България никога не поиска прошка за стореното?

Периодичното повдигане на тази тема по повод разни годишнини никога не успя да привлече вниманието на българското общество. Смущава и санитарната дистанция на еврейските организации, които - толкова години вече - не се наемат да спорят с плакатното представяне на българското изключение, не успяват да напуснат пределите на “политическата коректност” и не настояват по един категоричен начин за искрен поклон пред погубените човешки родове.

Неродените деца на избитите

 

image

Борисов: "България е държава, спасила всичките си евреи"

При посещението си в Израел Бойко Борисов отиде една стъпка по-напред от своите предшественици. Освен заканителните интонации към “онези кръгове в света, които преиначават, тълкуват и коментират историята”, Борисов не се посвени да украси същата тази история, позовавайки се на някакъв коефициент за “годишния прираст” на спасените български евреи. Според логиката на тази абсурдна математика “сметката” за евреите от Беломорието и Тракия става още по-страховита. Според зловещото уравнение за “годишния прираст” не трябва ли да броим и неродените деца на онези 12 хиляди, които - нека повторя - бяха избити през 1943 година с печалното участие и на България?

Подобна селективна политическа амнезия и отсъствието на какъвто и да е импулс за състрадание хвърлят сянка върху величието на стореното от немалко българи. И колкото и патетично да звучи “каноничният разказ”, както написа Румен Аврамов в книгата си “Спасение” и Падение”, той ще продължава да наподобява едноизмерен плакат, положен в плоскостта на пропагандата.

Автор: Еми Барух; Редактор: Д. Попова-Витцел

http://www.dw.de/dw/article/0,,16240000,00.html


- Какво ще кажете за тезата - обвинение към Царство България за съдбата на 11-те хиляди беломорски евреи?
- Демагогия, манипулация, неистина! Нашата история, трънената българска съдба, изискват почтеност и затова нека припомним онова време - от цар Борис III до последния човек от народа нямаше друго освен естествен стремеж към надмогване и елеминиране на драконовските клаузи за Ньойския диктат. Присъединяването на България към тристранния пакт през Втората световна война, дошла именно вследствие на Ньойския договор, става заради обещанието на Третия райх за връщане на насилствено изтръгнатото от България. В окупираните гръцки и югославски територии дадохме наш военен корпус - и там български войник не извърши нито едно, нито едно посегателство спрямо евреи. Заедно с това българският войник пазеше границата ни с Турция заради възможно съветско нападение от южна страна. Но господар вън от границите ни беше Айхман - в окупираните територии нито българският цар, нито българското правителство имаха нужната власт. Затова и към монарх, и към народ, и към войска - не може да има никакво обвинение за съдбата на беломорските евреи. Смешно и неблагодарно е подобно нещо. Царство България имаше достойнството да не участва във въоръжени действия нито срещу Германия, нито срещу СССР. Царство България имаше достойнство да притежава личности като екзарх Стефан, митрополит Кирил, Елин Пелин, Димитър Пешев. Кое име по-напред да изброи човек, за да не пропусне нито един свят от жестоко и за българските евреи време...

Сами Рафаел, роден в София през 1927 г. в семейството на наши евреи - бащата е от България, а майката - от Македония. Изселен е през 1943 г. заедно със семейството си в Русе. При връщането си в София постъпва като доброволец, завършвайки в парашутната вкола в Божурище курса за инструктори. През 1947 г. напуска България и пристига в Израел в навечерието на обявяването на независимата еврейска държава. Един от четиримата основатели на парашутното военно училище и парашутните войски на Израел.

През 1950 г. става първия носител на орен за храброст, връчен му лично от министър-председателя и министър на отбраната Давид Бен Горион. Чин - подполковник.

В момента работи във Фондация на Телавивската община за Латинска Америка. През 1992 г. участва в побратимяването между София и Тел Авив.

Из интервюто "Мразят ли евреите България?"
Автор: aleksanderlevit  

http://aleksanderlevit.blog.bg/politika/2007/07/22/mraziat-li-evreite-bylgariia.93188

(Също ционист, показващ в други материали презрение към България, българите и Православието!)

Тук обаче идва ред, да види всеки, как точно манипулацията и измамата с "холокоста" и "6 000 000 обгазени", ще засегне пряко и нас.
За тази манипулация, можете да прочетете пропусналите в книгата на Юрген Граф - налична като постинг в този блог.

Автора на Независим националистически блог





Гласувай:
7


Вълнообразно


1. apostapostoloff - Българите са много толерантни, много!
19.09.2012 05:29
Питайте циганите и хомосексуалистите и те ще го потвърдят.
цитирай
Търсене