Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9991441
Постинги: 7845
Коментари: 3424
Гласове: 6304
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
12.09.2012 14:30 - Въпреки безкрайното превиване на гръб от страна на германската колониална администрация - кръвопийците и отново я сатанизират!
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 770 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 12.09.2012 14:35


Пример в който се вижда едно: На чифутите - ционисти, няма как да се угоди...
Те винаги искат още и още!


Германия поддържала тайни контакти с палестински терористи (Разбирайте автоматично, борци за свобода и спиране на Геноцида срещу истинските СЕМИТИ в Близкия Изток!) след атентата в Мюнхен от 1972 г.

От Дневник Всички статии на автора Последна промяна в 16:32 на 05 сеп 2012, 1517 прочитания, 110 коментара   image

image

image

Human Rights Watch: ЦРУ е измъчвало врагове на Кадафи преди да му ги предаде - 07 сеп

Хилари Клинтън призова МОК да почете израелските жертви от Мюнхен 1972 - 26 юли

Spiegel: Германия е крила грешките на службите при атентата на Олимпийските игри в Мюнхен - 23 юли

През нощта на 4 срещу 5 септември 1972 г. в Мюнхен палестински терористи вземат за заложници спортисти от израелския олимпийски отбор. Нападението се превръща в кървава драма, при която загиват 11 израелци и един германски полицай. 40 години по-късно правителствени документи показват, че Германия е поддържала тайни контакти с организаторите години в продължение на години след атентата и е молела палестинците да предотвратят други кръвопролития на германска земя, пише списание Spiegel.

Около половин година след атентата в Мюнхен в Бейрут израелските тайни служби извършват една от най-впечатляващите си антитерористични операции. В ливанската столица агенти на "Мосад" убиват Абу Юсуф, Камал Насър и Камал Адуан, високопоставени членове на Организацията за освобождение на Палестина (ООП), с която е свързана "Черният септември", автор на атаките в Мюнхен. След операцията в Бейрут агентите на "Мосад" са посрещнати като герои в Тел Авив.

Валтер Новак, тогава германски посланик в Ливан, осъжда действията на Израел и твърди, че загиналите палестинци са били сред най-рационалните и отговорни членове на ООП. Ден след операцията в Бейрут Новак пише до властите в Бон, че не е изключено израелците да са убили Абу Юсуф и останалите, за да попречат на мирния процес в Близкия изток. "Тези, които не искат да преговарят, се притесняват от това, кого може да срещнат на преговорите", пише той.

Реакцията на Новак е отражение на мисията, която е изпълнявал тогава. Той се е срещал с Абу Юсуф - един от основателите на "Черен септември", само седмица преди смъртта му. В двучасовия си разговор той е предложил на Юсуф и на други поддръжници на атаката в Мюнхен създаване на нова основа на доверие между тях и германското правителство. Имало е дори среща между външния министър Валтер Шеел от Свободната демократическа партия и Абу Юсуф.

Едва половин година след нападението вече е имало активна, но тайна, комуникация между германците и палестинците, като дори и федералната криминална служба е участвала в срещите. Това показват документи от архива на германското външно министерство и от Федералния архив в град Кобленц. Мотивите са ясни. Бон знае, че палестинците искат международно признание и всякакъв контакт с представителите на Западна Германия превръща ООП в институция. В замяна правителството на канцлера Вили Бранд се надява да защити Германия от още атаки. Но цената изглежда е била висока.

image

Израелският вицепремиер Силван Шалом почита паметта на загиналите израелски спортисти и германския полицай в Мюнхен.

image



На 40-годишнината от атентата неминуемо изниква въпросът защо Германия така и не съди организаторите или поръчителите на кръвопролитието в Мюнхен. Въпреки че става дума за няколко убийства, езикът в германските документи сякаш омаловажава случилото се, коментира Spiegel. Канцлерът Бранд е цитиран да казва "лудият инцидент", държавният секретар във външното министерство - "събитията в Мюнхен", а дипломатите наричат "Черен септември" "група на съпротивата".

Според Spiegel особено външното министерство е проявявало съчувствие към палестинците. Валтер Новак, посланикът в Ливан, веднъж казал на Абу Юсуф, че Германия е страна с много бежанци заради факта, че много етнически германци са били изгонени от части от Централна и Източна Европа след Втората световна война. Той твърди, че това ги кара да проявяват повече разбиране към палестинската ситуация.

Непосредствено след атентата има големи страхове от още атаки, които се оказват оправдани. На 29 октомври същата година самолет на Lufthansa към Франкфурт е отвлечен от терористи от ООП. Местните власти на провинция Бавария веднага освобождава тримата оцелели терористи от "Черен септември" и те пристигат в Либия с полет през Загреб. Паул Франк от външното министерството тогава казва, че от германска страна "Мюнхенската глава е затворена". Правителството решава да не иска екстрадирането на тримата атентатори от Либия.

Франк иска "фундаментално изясняване на отношението с палестинците". Тъй като тогавашното консервативно правителство се счита за произраелско, ключови арабски държави прекратяват дипломатическите си отношения с Бон. Според Франк други атаки от "Черен септември" може допълнително да застрашат германско-арабското сближаване, което пък от своя страна да попречи на доставките на петрол и договорите за износ. Затова външното министерство търси директен контакт с Организацията за освобождение на Палестина още в края на 1972 г., първо в Кайро и после в Бейрут.


Коментар на потребител:


  image Diva Рейтинг: 2063 Неутрално
  • 1
  • 16:36
  • 05 сеп, 2012

Германия поддържала тайни контакти с палестински терористи след атентата в Мюнхен от 1972 г.
===================
Ега ти Германията. Пък в същото време трошила реални милиарди марки за еврейски"холокост" да изплаща.

Изчезващ вид под опеката на БКХ. Гледаш и не бараш :)






Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене