Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9989146
Постинги: 7845
Коментари: 3424
Гласове: 6303
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
27.08.2012 01:34 - "Антинацистка" (Циононацистка!) и все по - бивша "Франция" иска "окончателно решение на Ромския Въпрос" в Европа и хвърли па
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 2207 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 29.08.2012 15:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
к кал по България и Румъния!
Българи и хора от нашата нация - главен неин проблем?!

Къде е властта ни, "ромските правозащитници", "националистите", "хуманните" и "толерастки" ЕС и ООН?!
Където бяха и по време на нацистката депортация на Саркози, срещу наши съграждани ли?!
Без коментар...



Франция иска преки разговори с Румъния и България по ромския въпрос

26 август 2012 09:14 / обновена на 26 август 2012 | 59 Коментирай Препоръчай (0)

image Жан-Марк Еро © снимка: Reuters   Още по темата
image "Фигаро": Столипиново - най-голямото гето на Балканите image Франция смекчи правилата, ромите по-лесно ще могат да започват работа image Френски министър се застъпи за ромите image ЕК е обезпокоена заради поредното екстрадиране на роми от Франция image Франция премахна ромски бивак в Париж

Френският премиер Жан-Марк Еро съобщи, че Париж ще поиска през следващите дни да бъде свикано заседание на Европейския съвет, за да бъде уреден ромският въпрос на европейско равнище.

"Решихме делегираният министър по европейските въпроси Бернар Казньов да разговаря с румънското и българското правителство, защото става дума за техни граждани", заяви френският премиер, отговаряйки на въпроси на млади социалисти по време на летния университет на Социалистическата партия в Ла Рошел, в Западна Франция.

"Искаме този въпрос да бъде третиран на европейско равнище и ще поискаме през следващите дни заседание на Европейския съвет, в което да участват съответните министри и което да разгледа този въпрос", посочи той.

Френският премиер увери, че не иска да си крие "главата в пясъка".

Еро председателства в сряда министерско заседание по тази тема, след премахването на незаконни ромски лагери, които предизвикаха критиките на различни асоциации и на някои членове на лявото крило на Социалистическата партия.

След това френското правителство реши да смекчи условията за наемане на работа на румънци и българи - от каквито националности са главно ромите.

Твърдите аргументи на социалистическото правителство по въпроса за премахването на незаконните лагери, както и експулсиранията, ръководени от министъра на вътрешните работи Манюел Валс, предизвикаха вълнения сред френската левица и поставянето на Франция под наблюдение от страна на Европейската комисия, допълва БГНЕС.

В сряда Европейската комисия изрази задоволство от "конструктивния дух на френското правителство при търсенето на адекватни решения, както и от волята му да сътрудничи на Комисията и на останалите страни-членки на ЕС" в комюнике на нейния говорител Оливие Байи.

Преди това еврокомисарят по правосъдието Вивиан Рединг подчерта, че очаква от Париж "конкретни мерки и точно финансиране", за подобряване на положението на ромите.

http://dariknews.bg



Когато Хитлер поиска "окончателно решение на Еврейския Въпрос" - в Европа и страната си, това бе определено като "геноцид, холокост и изтребление"...


  image

На 30 януари 1939 г., по случай 6-годишнината от идването на националсоциалистическата партия на власт, Адолф Хитлер, непосредствено след убийството на Ернст фон Рат от Хершел Гринспан, отбелязал:

В живота си често съм бил пророк и в повечето случаи са ми се подигравали. Докато се борех за властта, най-вече евреите бяха онези, които се надсмиваха на пророчеството, че ще застана начело на държавата и на народа и между другото, че ще се справя с еврейския проблем
Окончателното решение image Основна статия: Ванзейска конференция

В протокола от Конференцията във Ванзее, се говори за "окончателно решение" (Endlosung) на еврейския въпрос. По тълкуването и интерпретацията му (виж тълкуване на правото) има поне две взаимно изключващи се тези - официалната или тази за физическото изтребление на евреите през Втората световна война в концлагери, и тази на отричащите холокоста (наричана още теза на историците-ревизионисти), които застъпват становището, че това били трудово-изправителни лагери. От друга страна, застъпниците на тезата за "отстраняване на евреите от германската нация", изтъкват, че понятийната терминология била двусмислена и неясна, а противниците им, че това било извършвано умишлено тайно, за да се предпазят от възмездие извършителите.[4]


Принудителна емиграция
image Основна статия: Изискване за чистота на кръвта

В началния етап политиката на нацистите била насочена към масова принуда за емиграция на евреите в контролираните от тях страни. На 24 ноември 1938 г. във вестника на СС „Das Schwarze Korps“ в стията „Евреите — какво по-нататък?“ (на немски: Juden, was nun) било написано:

Планът е ясен: окончателно отделяне, пълна ампутация. Какво означава това? Това означава — да се отстранят евреите не само от сферата на икономиката на германския народ… Това означава много повече! Нито един немец не трябва да живее под един покрив с евреи.

До началото на Втората световна война Германия, Австрия и Чехословакия са напуснати от 350 хиляди[2] до 400 хиляди евреи. От 235 хиляди еврейски емигранти в Палестина между 1932 - 1939 г. около 60 хиляди били немски евреи.



 

Из от Уикипедия, свободната енциклопедия


neverojatno.wordpress.com/2010/08/20/sarkozi/ - Саркози: “Само Хитлер може да интегрира ромите.”

image

(brink.blog.bg/politika/2012/03/23/sarkozi-obvinen-che-raboti-za-za-razuznavaneto-na-izrael.926876 )



Гласувай:
6


Вълнообразно


1. mahatma - брат`чет!
27.08.2012 12:39
Започна с ромите. Като каква позиция?! Отгрицание или поощрение?! На какво?! На ромските бандустани или на разрушаването им и мерките да накарат ромите да РАБОТЯТ чрез интегрирането им в трудоввия пазар?! И къде отиде?! Където се сърбят мъдата!! Еврейте! Лъсни си една душевна, и не само, чикия, че да ти мине мерака и за еврей и за роми!!!
цитирай
2. samvoin - Започна с ромите. Като каква поз...
29.08.2012 15:42
mahatma написа:
Започна с ромите. Като каква позиция?! Отгрицание или поощрение?! На какво?! На ромските бандустани или на разрушаването им и мерките да накарат ромите да РАБОТЯТ чрез интегрирането им в трудоввия пазар?! И къде отиде?! Където се сърбят мъдата!! Еврейте! Лъсни си една душевна, и не само, чикия, че да ти мине мерака и за еврей и за роми!!!
Държавата ни е длъжна да реагира остро, срещу унижението на всеки български гражданин и член на нашата нация, докато е такъв и не се е отрекъл от нея, докато не е осъден и с доказана вина, следвайки презумпцията за невинност!
Навремето България, не последва искането на хитлеровото "окончателно решение" за "богоизбраните", наречено от пропагандата "холокост".
Сега ще последва ли, подобно искане за "небогоизбрани"?
И това, само защото не е спрямо "богоизбраните" ли, няма да бъде наречено "холокост" или защото е от формални победители във ВСВ?
А ако някой поиска, съвсем мотивирано и то, подобно нещо за "богоизбраните" в Европа и то граждани на Израел, защото държавата им провежда масов геноцид и подривна дейност?

цитирай
Търсене