Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9990315
Постинги: 7845
Коментари: 3424
Гласове: 6304
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
22.08.2012 03:29 - Красимир Райдовски: Израел печели политически дивиденти от атентата в Бургас
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1421 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 22.08.2012 03:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Красимир Райдовски

  image

"Къде спа военното ни разузнаване и защо не успя да предотврати атентата в Сарафово? Това е въпросът, който трябва да бъде зададен към службите, а не да бъдат обвинявани само МВР и ДАНС, които също носят отговорност. Българомразецът Симеон Дянков така и не разбра, че за всяка информация се плаща и че не може да режеш парите на службите, а след това да искаш агентите да работят безплатно и ефективно", категоричен е разузнавачът и шеф на правителствения пресцентър при Жан Виденов - Красимир Райдовски. 

Интервю на Васил Василев

- Г-н Райдовски, кой според вас стои зад атентата в Сарафово?

- За да говорим за мястото и действията на тайните служби, трябва да се върнем 20 години назад. След 1991 г. дойде на власт измислената опозиция, която започна да разгромява специалните ни служби и да говори като едно цяло за тях и за агентурата на бившата БКП. Тогава не беше осъзната силата на информацията. Оттам нататък деградивният процес не е спирал. Терористичният акт в Сарафово показа каква трябва да бъде ролята на службите. Ако те си изпълняваха както трябва работата, този атентат щеше да бъде предотвратен на базата на предварително придобитата информация. Терористичният акт не се извършва от днес за утре, а има подготовка и изтичат данни. Има един друг момент – кой печели политически дивиденти от трагедията.    

- Кой имаше полза от тоди кървав атентат?

- Политическите дивиденти бяха спечелени от Израел. Още не беше се разнесъл димът от атентата в Сарафово, когато правителството на Израел официално обвини Иран за извършител на терористичния акт. Когато започнаха да се извършват полетите от София към Тел Авив, Израел постави конкретни условия относно сигурността на летището в България. Когато се изпълняваше фаталният полет, никой не знаеше часа на кацане и часа на излитане. В Израел има 6 служби и МОСАД въобще не представлява цяла държава. Ако те искаха да предотвратят терористичния акт, знаейки, че техните граждани са потенциална мишена, можеше да постави допълнителни условия. Автобусите можеха да влязат в строго охраняемата зона, да бъдат докарани до пистата на самолета, пътниците от самолета да бъдат директно качени на автобусите, а не да казват „ела, вълчо, изяш ме”. Въпросителните в този случай са много.

- Вярвате ли, че разследването по случая върви в правилна посока, както твърди президентът Плевнелиев?

- Всичко се свежда до политическия смисъл на атентата. Оттук нататък, колкото и Плевнелиев говори, че разследването по случая е напреднало, никой не му вярва. Той действително си повярва много, което най-вредното за хора като него. Защото, колкото повече си вярваш, толкова повече грешки допускаш. Всяка жаба трябва да си знае не гьола, а мястото в него. За съжаление той си остана в ирландските ливади и в германските паркинги, където е спал дълго време, вместо да се учи какво трябва да се прави. Плевнелиев не представлява себе си, а президентската институция. Той дълго време няма да изхвърли комплексите от себе си. Човек, който се срамува от миналото си и от родителите си, не може да бъде уважаван. 

- Какво се случва с военното ни разузнаване, което също можеше да предотврати атентата?

- Терористичният акт провокира този въпрос за ролята и мястото на военното ни разузнаване. В информационното задание на тази служба номер едно е световният тероризъм. Всички нападки обаче бяха насочени към МВР и ДАНС. Странно за мен е, че военна информация беше игнорирана в случая. Никой не попита къде са военните. Тази служба през последните 20 години е имала много по-голям финансов и материален ресурс от бившето Първо главно управление на външнополитическо разузнаване. Крайно време е тази мистика да бъде разбулена. До днес никой не е разпищолвал и не е вадил на показ насраните гащи на служба "Военна информация". Всеки говори за ролята и мястото на ДС, но пропуска бившето разузнавателно управление на Министерството на отбраната. То се ръководеше от същата БКП, която управляваше външнополитическото ни разузнаване. Те по нищо не бива да се разграничават от тези служби. Не е честно и е нездравословно да се разделят службите на две. Когато говорим за специалните служби, трябва да се обърнем към т. нар. политици, защото според мен, в България истински политици няма. Има някои единици, но няма съсловие, колкото и да не им харесва на кънчовците. Нямам пред вид пениса, който беше нарисуван в брошури срещу СПИН, а за двамата ни „най-велики” политолози. Крайно време е службите в България да престанат да робуват на политическата власт и да започнат да изпълняват своите задължения. 

- Има ли алтернатива на създадения модел?

- Може и да греша, но подобна алтернатива, за мое съжаление, ще има в имагинерното бъдеще. Един от основните критици на това правителство – Иван Костов, използваше службите за свои политически нужди 4 години, както в момента обвинява ГЕРБ в същото. Той пропуска много важно обстоятелство. По негово време службите обслужваха политическите му нужди и изпълнителната власт. Те трябваше да служат и да служат на гражданското общество, което го няма. Колкото и да се опитват да убеждава хората „Кънчо Райчев” в обратното. През следващите 20 години поне няма да има такова. Терористичният акт показа, че сме разграден двор и че всеки си говори и си прави каквото си иска. Най-грозното е, че смъртта на тези хора беше използвана за разчистването на политически сметки. Диалогът беше сведен до там да се плюят партиите, а не за нивото на превенцията у нас.

- След разпада в службите за сигурност ще има ли хора, които да искат да работят в разузнаването?

- В България няма да се наеме човек, който да сътрудничи след гнусния закон за ДС. Как да сътруднича на властта, като не съм сигурен, че утре моето име няма да бъде извадено на повърхността? Симеон Дянков, който е българомразец и няма нищо общо със страната ни, определя финансовия ресурс на службите. Когато не плащаш на своя информатор, няма да получиш, разбира се, нищо. Той така и не разбра, че информацията се заплаща.

http://faktor.bg



Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене