Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
22.07.2012 03:22 - Хунтата в Лондон укрива пълния хаос
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 688 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 22.07.2012 03:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Опашки пред банкоматите в Лондон 20:25 | 19 юли | коментари 3 | видяна 7 309   image Банкомати Снимка: ЕПА/БГНЕС

В навечерието на Летните олимпийски игри в Лондон туристите са предупредени да се запасят с пари в брой, тъй като могат да изпитат затруднение с набавянето им, информира Асошиейтед прес.

Опашките пред банкоматите стават все по-дълги, туристите са в шок от британските цени. Магазините в Олимпийския парк приемат само някои кредитни карти, а британските финансови власти дори препоръчват туристите да се подсигурят с британски лири.

Още по темата image Заплаха от хаос в навечерието на Игрите преди 2 дни | коментари 0 image Още 2 хиляди военни ще пазят Игрите преди 2 дни | коментари 1

Миналия месец при тържествата по случай 60-годишнината от възкачването на престола на кралица Елизабет Втора десетки банкомати в Лондон останаха без пари, тъй като стотици хиляди хора посетиха столицата, за да видят фойерверките, концертите и
флотилията по Темза.

Някои барове и ресторанти дори взимаха като залог шофьорските книжки на клиентите си, за да се върнат на следващия ден и да си платят сметките.

Очаква се допълнително 1 милиард туристи да посетят Лондон и околностите по време на олимпийските игри, които започват на 27 юли и продължават до 12 август. Британските финансови власти, които работят с банките и други институции, осигуряващи пари в брой, съобщиха, че са направени оценки колко пари ще са нужни в Лондон по време на туристическия бум.

Те обаче посъветваха туристите да си изтеглят пари преди да дойдат в Лондон и да имат резервен план, в случай че кредитните им карти не бъдат приети или местните банкомати останат без банкноти.

Изчислено е, че във Великобритания са в обращение 49 милиарда британски лири (77 милиарда долара) в брой и ще има 1700 банкомата близо до местата, свързани с Олимпиадата.

Може да има допълнителни усложнения за използващите кредитни карти в магазините, тъй като Виза (Visa) притежаваизключителните права за Олимпийските игри в Лондон и посетителите на олимпийските съоръжения ще трябва да използват пари в брой или дебитни и кредитни карти на Виза, или пък други кредитни карти, за да си купят специални, предплатени карти Виза.

Туристите ще трябва да се справят и с високите лондонски цени. Британската столица е известна като една от най-скъпите в света и търговците със сигурност няма да намалят цените преди Олимпийските игри.

Основните неща не са евтини: пътуването от единия до другия край на града в претъпканото лондонско метро може да струва до 4,80 британски лири (7,50 долара) в пиковите моменти, дори скарта за отстъпка.

Бира с хамбургер и пържени картофки в типична английска кръчма струва около 10 британски лири (15,60 долара).

Билет за кино Одеон на площад Лестър струва 14 британски лири.

В луксозния сектор цените стават космически. Следобеден чай в историческия хотел Савой струва 45 британски лири (70 долара) и поскъпва до 58 британски лири (90 долара), ако прибавите чаша шампанско.

Бакшишът е включен, но това е малко успокоение.
 

http://www.sportni.bg



Заплаха от хаос в навечерието на Летните олимпийски игри в Лондон 16:31 | 19 юли | коментари 0 | видяна 5 232       image Лондон Снимка: ЕПА/БГНЕС

Министър-председателят на Великобритания Дейвид Камерън осъди планираната за четвъртък стачка на служителите на Министерството на вътрешните работи на Обединеното кралство.

На пресконференция в Кабул днес той изрази надежда, че стачката няма да се проведе и Олимпийските игри ще преминат в безопасна обстановка.

Още по темата image Още 2 хиляди военни ще пазят Игрите преди 2 дни | коментари 1

Стачката може да наруши работата на главното лондонско летище - Хитроу, където вече започнаха да пристигат спортисти и членове на олимпийски делегации, хиляди журналисти от всички ъгълчета на планетата и туристи, които смятат да посетят състезанията на Oлимпиадата.

Против съкращаване на щатовете и повишаване на пенсионната възраст днес смятат да протестират хиляди британски държавни служители, сред които и сътрудниците на пограничната служба, в чиито задължения влиза проверка на документите на чужденците, пристигащи в столицата на Олимпиадата.


http://www.sportni.bg







Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10051565
Постинги: 7921
Коментари: 3556
Гласове: 6351
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Български исторически календар
4. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
5. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
6. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
7. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
8. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
9. Забравеният д-р Янко Янев
10. Планът "Еврия"
11. Сайт с български бойни знамена
12. Исторически видеоблог
13. "Изгубената България" - исторически сайт
14. Владо Черноземски
15. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
16. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
17. Реалността днес и която идва...
18. Военное обозрение
19. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
20. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
21. РПЦ Царская Империя
22. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
23. Исторически ревизионизъм
24. Вечния Църковен Календар на Светите Отци