Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9989047
Постинги: 7845
Коментари: 3424
Гласове: 6303
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
06.07.2012 01:01 - Орлов мост отново събра хиляди
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 457 Коментари: 0 Гласове:
0



Протестът е да не се прокарат текстове, подобни на поправката „Витоша ски“ Бойчо Попов, 5 юли 2012 21:53 51
image Шествието тръгна от Орлов мост. Снимка: БТА

За пореден ден през това лято на станалия вече символичен Орлов мост се събраха хиляди туристи, скиори, сноубордисти и граждани.

Въпреки че управляващото мнозинство се отказа да вкара в новия Закон за горите станалата вече скандална поправка “Витоша ски”, в която се даваше възможност за безразборно застрояване на планини без промяна на предназначението на терените, протестиращите се опасяват, че подобни законови текстове могат да бъдат вкарани чрез други закони.

Един от тях е новият закон за физическото възпитание и спорта, в който можеше да се даде възможност на частни компании да концесионират и управляват хижите.

Още по темата На живо от Орлов мост: Ново шествие за горите 5 юли 2012 19:03 109 Днес шествието, за което Столична община беше уведомена, премина от Орлов мост по бул. “Евлоги Георгиев”, Националния стадион “В. Левски” и паметника на Патриарх Евтимий.  След като протестиращите стигнаха пред сградата на Министерството на физическото възпитание и спорта, те се спряха за няколко минути.

Гражданите искат държавата, която чрез министерството държи ски влек “Заека”, да развали договора с концесионера “Витоша ски”, за да може софиянци да разполагат поне с една възможност да практикуват зимен спорт този сезон.

В понеделник по време на дискусиите за промяната на Закона за горите за първи път на заседанието се появи и бизнесменът Цеко Минев, който по този начин публично се асоциира с инвестициите в ски зоните . Тогава той не взе участие в дискусията, но след заседанието пред журналисти заяви, че развитието на ски туризма е въпрос на политическа отговорност и добави, че е възможно и тази година “Витоша ски” да не пусне съоръженията за ползване от столичани.

По време на протеста днес Константин Иванов от WWF  призова столичния кмет Йорданка Фандъкова да преразгледа отново договора с концесионера на ски съоръженията в природен парк Витоша - “Витоша ски”.

Протестиращите заявиха и че ще питат омбудсмана Константин Пенчев дали фирмата “Витоша ски” не е нарушила конституцията, като не е позволила достъп на столичани до Витоша.

Протестиращите изказаха благодарност и поздравиха с песента “Хубава си моя, горо” огнеборците и доброволците, които в продължение на 5 дни гасиха пожара в местността “Бистришко бранище” на Витоша. Същевременно те поискаха отговорните институции да проведат разследване за това как е възникнал пожарът, дали е имало умишлен палеж и кой е виновен за това, че паркът е бил оставен без охрана.

Припомняме, че в началото на годината адвокат Свилен Овчаров от сдружение “Зелени адвокати” представи пред журналисти договора за продажбата на акциите на дружеството “Въжени линии” ЕАД, сключен от общината през 2007 г., когато кмет беше сегашният премиер Бойко Борисов. Тогава адвокат Овчаров и Андрей Ковачев от “Зелените” алармираха, че фирмата е нарушила редица клаузи по договора и поискаха намесата и на Агенцията по горите. До този момент реакция няма.


http://www.dnes.bg





Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене