Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9991695
Постинги: 7845
Коментари: 3424
Гласове: 6304
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
02.07.2012 14:03 - Българка, изнасилвана от осиновителя си в САЩ, се самоубива в болница в Орегон
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 628 Коментари: 0 Гласове:
0



Озлочестена още като дете 23-годишната Николина Стоянова, се задушава след серия тъпи грешки на медицинския персонал 2 юли 2012, 13:36
Орегон Сити, САЩ image image image image image image image image image image Представители на Щатската болница в Орегон заявиха, че са променили процедурите на здравното заведение, за да предотвратят в бъдеще трагичните случаи, като този на младата българка Николина Стоянова, която се задави с малко медицинско шишенце през април. 23-годишната Стоянова многократно е правила опити да се самоубие. Опитите й за самоубийство са следствие от страданията на осиновената българка, която е била сексуално тормозена откакто е била на 10 години, съобщава “Дейли Аториян”. В трагичната нощ медицинска сестра й дала малкото шишенце, въпреки склонността на болната да гълта всякакви неща. Според документи били са допуснати и други грешки. Документите включват официални доклади и касети със записи на обаждания на телефона за спешни случаи 911.

Сред проблемите е и неспособността на нощната смяна да разбере как да използва болничните безжични телефони или мобилни телефони, като по този начин се е забавила с позвъняването на 911. Също така, медицинските сестри са се приготвили да дадат на Стоянова кислород, само за да разберат, че бутилката на количката за спешни случай е празна. Докато Стоянова е лежала в безсъзнание на пода в болничната стая, медиците от спешна помощ, пък, са чакали отвън на грешния изход на сградата.

Администрацията на Държавната болница в Орегон отказа да коментира подробностите около случая на Стоянова, но заяви, че ще внесе промени в оперирането на заведението.

Промените включват процедури като включването на рисковите фактори в талона на пациента, ежедневни проверки на оборудването за спешни случаи и нови процедури при повикването на линейки.

“Знаем, че при нас са настанени най-уязвимите и болни пациенти на щата и причината ние да сме на тази работа е, за да се опитаме да им помогнем да се възстановят”, коментира Рупърт Гоез. “Искам да подчертая, че това е огромна трагедия и ние искаме да се възползваме от тази възможност, за да станем по-добри в това, което правим”, казва още той.

Лиса Байър Дейл, съдебно назначеният попечител на Стоянова, твърди, че тя е изумена от липсата на подробно обяснение от болницата и от допуснатите грешки, включително и от факта, че медицинска сестра е дала на Стоянова “оръжието” на самоубийството. “Навсякъде в документите й пише, че тя гълта неща”, подчертава тя.

По-голямата част от последните 10 г. Стоянова е прекарала в здравни институции. През 1993 г. Стоянова е осиновена от сиропиталище в България от Джъстин Смит и Джанис Къчлър. Двойката я осиновява заедно с още едно момче. Стоянова е била само на 4 г. Смит, също известен като Джон Харолд Къчлър, започва да изнасилва Николина, когато тя е била на 10 г. /
БЛИЦ



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене