Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9990979
Постинги: 7845
Коментари: 3424
Гласове: 6304
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
01.07.2012 18:42 - Пожар гори върху 50 дка в местност на Витоша (обновена)
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 677 Коментари: 0 Гласове:
1



Автор: hikari



image

image

image image Екипи от пожарникари пристигнаха на мястото на пожара на Витоша, съобщиха от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", цитирани от агенция "Фокус". Констатирани са две огнища на пожара в местността "Бистришко бранище". Предполага се, че второто огнище се е образувало от прехвърляне на искри от основното огнище.

Вертолетите за гасене вече облитат района и досега три пъти са изсипали количества вода над горящите площи. Вертолетите се захранват с вода от Панчаревското езеро. Те бяха извикани от Пловдив.

Горят между 40 и 50 декара в местността Бистришко бранище на Витоша, съобщи по-рано главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

Пожарът е на територията на резервата "Бистришко бранище".

След направения оглед е установено, че пожарът се развива от високата част на билото към Черни връх, съобщи главен комисар Николов, който отива на място. По думите му е създадена необходимата организация за локализирането на пожара.

Оперативният щаб в столицата се ръководи от заместник-директора на службата Василев. Всеки момент от Пловдив трябва да излетят двата хеликоптера, оборудвани с техника за гасене на планински пожари от въздуха.

Работата на кризисния щаб от името на кмета на София ръководел главният архитект Петър Диков.

Пожарът в биосферен резерват "Бистришко бранище" е в района на хижа "Физкултурник". Засегнат е районът, където беше ветровалът преди десетина години и в момента горят паднали ниско дървета, съобщи Стефан Борисов, директор на Регионална инспекция по околната среда и водите (РИОСВ). От пожарната е взето решение – пожарът да се гаси с хеликоптери и в момента се чака да пристигнат хеликоптерите от Пловдив, за да гасят огъня. Достъпът на хора до района е затруднен.

На място има служители на РИОСВ, представители на Природен парк "Витоша", горските, пожарната. Всички институции са на място, реагират по съответните противопожарни планове и ги изпълняват, каза Стефан Борисов.

По разпореждане на премиера Бойко Борисов, министърът на земеделието Мирослав Найденов отива в местността Бистришко бранище. Той каза, че всички служители от горските стопанства в района са мобилизирани за гасенето на пожара. Осигурени са високопроходими автомобили, с които да се влезе да се гаси. От съседни горски стопанства също са извикани да помагат. Там ще бъде и министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

От МВР съобщават, сигналът е получен чрез телефон 112 около 14 часа. Незабавно към района на Бистришко бранище са изпратени екипи на Столична дирекция "Противопожарна безопасност и защита на населението". Пожарът е в силно пресечена местност на висока надморска височина.

По-рано комисар Николов обясни, че се събира целия свободен от дежурство състав на столичната пожарна, техника с повишена проходимост.

На място са изпратени противопожарни екипи и АТВ, предвижването е трудно заради планинския терен, съобщиха от столичната пожарна



Дали пък няма "заинтересовани" от такъв пожар и това не е истинският "контрапротест", на онези лобисти, чиито законови промени срещу България, българите, Бог, Природата и човечеството, са все още забавени от спонтанните граждански протести и неподчинения?
Давам само, една версия и хипотеза, една насока за размисъл на органите на МВР...


Автора на Независим националистически блог



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене