Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
25.06.2012 23:17 - Колкото повече на Запад - толкова повече хомосексуализъм...
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 2247 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 25.06.2012 23:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Русия се оказа във фокуса на берлинския гей-парад Теги: Русия, фестивали, Германия, човешките права, Санкт Петербург, Конфликти, Новини
  24.06.2012, 13:51, московско време
image
Фото: EPA
image image image

В германската столица се състоя традиционният ежегоден фестивал на сексуалните малцинства. Главна тема на 34-ия берлински гей-парад „Кристофер стрийт дей”/CSD/ в събота, 23 юни, стана проблемът на дискриминация на сексуалните малцинства в Русия. Организаторите на фестивала рязко критикуваха влезлата в сила в Санкт Петербург и рудица други руски региони забрана на „пропаганда на хомосексуализъм”.

Изпълнителният секретар на фракцията на „зелените” в бундестага Фолкер Бек призова официален Берлин да осъди закона и да положи всички усилия за да може подобна норма да не бъде приета на цялата територия на Русия.

http://bulgarian.ruvr.ru


34-ят гей парад в Берлин се застъпи за правата на хомосексуалните в Русия image

Няколкостотин хиляди души (700 000 според организаторите) участваха в съботния Гей прайд в Берлин, проведен под наслова "Да знаеш помага да приемеш".

Дефилето, изпъстрено със странни костюми и придружавано от техно музика, започна от космополитния квартал Кройцберг, в северната част на германската столица, и достигна късно следобед до Бранденбургската врата, където диджеи и артисти се редуваха на сцената до полунощ. Кметът на Берлин Клаус Воверайт, който е социалдемократ и гей, даде началото на проявата, която всяка година дава възможност на участниците си да покажат оригиналността и чувството си за хумор.
34-ят берлински гей парад се постара да привлече вниманието върху трудното положение на хомосексуалните в Русия чрез гигантски портрет на руския президент Владимир Путин и неговия премиер Дмитрий Медведев, ретуширан в кич стила на френските хомосексуални артисти Пиер и Жил. На хомосексуалните активисти в Русия се гледа с много лошо око. До 1993 г. там хомосексуалността бе смятана за престъпление, а до 1999 – за ментално заболяване, доста след падането на съветския режим през 1991 г. Гей парадите, които руските хомосексуални се опитват да организират от 2006 г. насам, са забранявани от властите и безцеремонно са разпръсквани от полицията.
На 28 юни 1969 г. на "Кристофър стрийт" в Ню Йорк клиентите на бар "Стоунуол", главно травестити и млади проституиращи мъже, за първи път се разбунтуваха срещу полицейска акция. Последвалите четиридневни размирици дадоха началото на движението за равни права на хомосексуалните и лесбийките. /АФП /

    Източник:БГНЕС


Посланици в подкрепа на гей парада 25.06.2012 13:004259 Снимка: БГНЕСimage Още по темата

Бихме искали да изразим своята подкрепа за всички, които ще участват в петия ежегоден парад София Прайд на 30 юни 2012 година. Това се казва в изявление на редица посланици на чужди държави у нас, разпространено от американското посолство.

"Това събитие дава възможност да се застъпим за човешките права и толерантността, да честваме разнообразието и да заклеймим хомофобията. Парадът София Прайд прави по-видима общността на онези българи, които са лесбийки, гей, бисексуални и трансджендър (ЛГБТ), и изпраща на хиляди млади хора в цялата страна - гей и лесбийки - важно послание: "Вие не сте сами!"

По цял свят по време на Прайд инициативите хората с традиционна и с различна ориентация стоят редом в защита на принципа, че всички граждани трябва да имат еднакви права: правата да живеят, да обичат и да работят без страх от дискриминация. Ние все още не сме постигнали тази цел, затова призоваваме всички хора, както и местните и национални лидери, да изразят своята солидарност, като се присъединят към парада София Прайд. Пожелаваме на всички спокоен и щастлив Прайд", заявяват още посланиците.

Изявлението е от посланик Гийермо Азрак - посолство на Аржентина, посланик Герхард Райвегер - посолство на Австрия, посланик Джонатан Алън - Британско посолство, посланик Кааре Янсон - посолство на Кралство Дания, посланик Матиас Хьопфнер - посолство на Федерална република Германия, Шарже д`афер Рае Веркоранта - посолство на Финландия, посланик Филип Отие - посолство на Франция, Шарже д`афер Рини Бус - посолство на Кралство Нидерландия, посланик Тове Скарстейн - посолство на Кралство Норвегия, Шарже д`афер Дамир Ковачевич - посолство на Република Сърбия, посланик Джеймс Уорлик - посолство на САЩ.

Редактор: Георги Иванов




Събота, 19 Май 2012 04:14

  СНИМКИ И ВИДЕО: Хулигани на Зенит смляха от бой гейове и лесбийки на парада им в Санкт Петербург image

Група руски националисти и футболни хулигани от агитката на Зенит (Санкт Петербург) буквално смазаха от бой участниците в традиционния годишен гей-парад в града. По време на събирането на гейовете и лесбийките е имало немалко полицаи от ОМОН, но както се вижда от снимките и видеото по-долу, не успяха да предотвратят атаката на феновете.

 

image

 

image

 

image

 

image

 

image

 

image

 

image

 

image

 

image

 

image

 

image


http://www.fanface.bg

 





Гласувай:
2


Вълнообразно


1. podvodni - България не е на педерасите!!
26.06.2012 00:25
България не е на педерасите!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10039860
Постинги: 7893
Коментари: 3529
Гласове: 6343
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
22. РПЦ Царская Империя
23. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
24. Исторически ревизионизъм
25. Вечния Църковен Календар на Светите Отци