Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9990620
Постинги: 7845
Коментари: 3424
Гласове: 6304
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
18.06.2012 02:08 - Отново провокации на БЮРМ към нас: Протестиращите в Скопие вчера скандираха „Бугари“, „Предатели“, „Уа"
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 855 Коментари: 0 Гласове:
1



"Атака": Христо Стоичков да стане посланик в Македония Гняв в Скопие заради улица на името на Тодор Александров 15 юни 2012 14:16 320
image На Христо Стоичков едва ли някой ще попречи да поднесе цветя на гроба на Гоце Делчев в Скопие. Снимка: архив, Reuters

Депутатът от партия „Атака“ Десислав Чуколов изрази от парламентарната трибуна недоволство от действията на Министерството на външните работи спрямо Македония и по-специално за случая от 4 май т.г., когато на българския посланик Иван Петков беше попречено да поднесе цветя на гроба на Гоце Делчев в скопската църква „Св. Спас“.

Според Чуколов предвид случилото се вчера в Скопие във връзка с решението на общинския съвет за преименуване на улица и мост в града на името на Тодор Александров очевидно няма резултат от мерките на външното министерство.

Протестиращите в Скопие вчера скандираха „Бугари“, „Предатели“, „Уа“. Те се опитаха да нахлуят в сградата, в която се провеждаше заседанието на общинарите, като при това счупиха няколко стъкла. Протестът беше организиран от опозиционния Социалдемократически съюз на Македония /СДСМ/, съобщават македонските медии.

Още по темата Груевски към Борисов: За името ще решават македонските граждани! 11 юни 2012 13:11 453 Не ни харесва заяждането с България от Македония! 8 юни 2012 21:15 283 Борисов към Македония: За нашата добрина ни изкарахте хитлеристи! 8 юни 2012 16:28 822

Вътре в залата сред общинарите също имаше викове „Бугари“. Опозиционните общински съветници се опитаха да провалят приемането на новите имена на няколко десетки улици в Македония. Това не стана и те напуснаха залата.

От групата на общинските съветници на СДСМ определиха Тодор Александров като „най-големия кръвник на македонския народ“ и случващото се като „исторически геноцид“.

Според Чуколов „по отношение на Македония и как ще се справим там Иван Петков  е изключително културен човек, но явно той няма да свърши тази работа. Като си представям кадровия потенциал, с който ГЕРБ разполага, най-добре Христо Стоичков да го пратим там посланик, защото не мога да си представя, че някой няма да го допусне да поднесе цветя. Такова отношение явно трябва да имаме, защото те такова отношение демонстрират към нас”, каза депутатът.

Народният представител от „Атака“ призова правителството да оттегли подкрепата за приемането на Македония в НАТО и ЕС, ако съседите ни продължават с подобни прояви.

От своя страна външният министър Николай Младенов заяви в парламента, че по повод инцидента с посланик Иван Петков в Скопие за първи път българската държава реагира толкова остро на подобна случка.

„Аз вече определих опита да бъде възпрепятствана възпоменателната церемония в памет на Гоце Делчев на 4 май 2012 г. в Скопие като абсолютно недопустима и противоречаща на европейските принципи и ценности. Не само на европейските принципи и ценности, а на нормите на човешките отношения, на уважението към историческите личности, допринесли за свободата и достойнството на нашия народ, а и в крайна сметка добросъседските отношения между две независими държави“, каза Младенов.

Той припомни, че на посланика на Република Македония в София беше връчен демарш. Освен това България е информирала партньорите си в Европейския съюз за това, че е недопустимо подобни инциденти да остават без реакция от официалните власти и те категорично трябва да бъдат осъдени.

„В двустранните отношения между България и Македония продължават да съществуват чувствителни теми. Ние ще се противопоставяме на превръщането на уродливия национализъм
(Разбира се, че само чифутският - ционистки, в пълен синхрон обаче и партниране с македонисткият - неотитовски, не е "уродлив национализъм"! Интересно,  "македонската нация" от кога я има, че да има "национализъм"?!) в политика с всички средства, защото не съответства на духа на нашата Конституция, противоречи на европейските ценности”, каза още Младенов.
 
http://www.dnes.bg

 





Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене