Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10030382
Постинги: 7885
Коментари: 3500
Гласове: 6337
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
22. РПЦ Царская Империя
23. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
24. Исторически ревизионизъм
25. Вечния Църковен Календар на Светите Отци
Постинг
09.06.2012 15:40 - Истината за преврата на 9 юни 1923-а година (Постингите се пускат за втори път - синтезирани!)
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 6769 Коментари: 2 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
9 юни 1923 г. Военният съюз сваля Стамболийски От Дневник Последна промяна в 17:41 на 08 юни 2008, 1580 прочитания, 3 коментара   image

image

На 9 юни 1923 г. Военният съюз сваля от власт правителството на БЗНС на Александър Стамболийски с мотива, че демокрацията в страната трябва да бъде възстановена. Превратът е осъществен от войници от Военното училище и Софийския гарнизон, ръководени от офицери, членуващи във Военния съюз. Негов лидер пък е ген. Дамян Велчев. Сред гражданските среди организацията около преврата е осъществена от непартийната организация Народен сговор, включваща интелектуалци, журналисти и други недоволни от все по-авторитарния режим на земеделците. Превратаджиите бързо арестуват всички земеделски министри и около 700 бойци от т. нар. Оранжева гвардия и вземат безкръвно властта в София, а за премиер е обявен проф. Александър Цанков. След кратко колебание цар Борис III приема смяната на властта. Самият Стамболийски по това време е в родното си село Славовица, откъдето опитва да организира съпротива срещу свалянето си. Той дори се обръща към доскорошните си противници от БКП, които обаче запазват неутралитет с аргумента, че "става дума за уреждане на сметки между селската и градската буржоазия". На места все пак отделни земеделски организации се надигат, като последвалите събития малко пресилено остават в историята като Юнско въстание. Самият Стамболийски е убит край Славовица от бойци на ВМРО, които подкрепят преврата, а имат и да уреждат сметки с премиера.





image
Преврат и ново правителство на проф. Цанков
След преврат на Военния съюз е създадено правителство на Народния сговор под председателството на професор Александър Цанков (на снимката), а военните пряко поемат силовите министерства (МВРНЗ и МВ). След успеха на преврата новият кабинет е подкрепен от партиите в Конституционния блок, социалистите и националлибералите, а БКП обявява неутралитет (Позив на ЦК от 9 юни и решение на ВПС от 1-7 юли).
В началото на юни 1923 г. председателят на Централното управление на Военния съюз издава директива, с която определя извършването на преврата срещу правителството да е 8 срещу 9 юни.
Повод за преврата са силните нападки на Ал. Стамболийски против десните политически сили и едрия капитал, отправени в една негова реч през май 1923 г., произнесена в Хасково. Демонстрираното от негова страна пренебрежение и към цар Борис III по време на това посещение изчерпва търпението на монарха и той дава знак за извършване на преврата.
В провинциалните гарнизони са изпратени специални куриери да съобщят датата и часа на акцията. На проф. Ал. Цанков и другите лица, определени за министри в бъдещия заговорнически кабинет, е наредено да се явят вечерта на 8 юни 1923 г. в дома на запасния ген. Ив. Русев. Там се установяват и самите водачи на преврата - полковник Ив. Вълков, о. з. полковник К. Георгиев, о.з. майор Н. Рачев и др. В самото навечерие на преврата цар Борис III също се включва с непосредствени действия. На 7 юни 1923 г. той посещава министър-председателя Ал. Стамболийски в родното му село Славовица, Пазарджишко, с цел да занижи неговата бдителност.
Акцията започва по предварително изготвен план. Най-напред се вдигат заговорниците в столицата начело с о.з. ген. В. Лазаров. Те извеждат поверените им войскови части и юнкерите от Военното училище и пристъпват към заемане на набелязаните обекти. С изключение на един-два полицейски участъка, останалите не оказват никаква съпротива. Без особени усилия са овладени Централната поща, гарата, държавните учреждения. Арестувани са намиращите се в София земеделски министри, депутати и други представители на земеделската власт. Половин час по-късно превратът започва и в провинцията. След успешното приключване на акцията проф. Ал. Цанков, придружен от още двама свои колеги, се отправя към двореца "Врана", за да поднесе на царя указите за сваляне на земеделското правителство и назначаване на новото. След като се убеждава, че превратът е успял не само в столицата, но и в провинцията, царят подписва поднесените му укази.

www.bg-history.info



Малко за "професионалният превратаджия" - масон Кимон Георгиев от Григор Симов:

Кимон Георгиев

евреин (С жена - еврейка, респективно и деца! - Автора на този блог), масон, професионален превратаджия

и 40 години таен член на КПСС 1923 – 1963 г.
(Заглавие от книгата ми "Срещу течението")

 

             Първият ни министър председател след  9-ти септември, 1944 г., Кимон Георгиев, освен в деветосептемврийския, е участвал в още два преврата – 1923-та и 1934-та г. – все преврати срещу демократични земеделски правителства, като два пъти, след превратите, е бил и министър-председател!  След преврата – 1934 г. е бил министър-председател на превратаджийското, т.н. “фашистко”, а всъщност - юдомасонско правителство, а след 9-ти септември, на масонско-комунистическото – “отечественофронтовско” правителство.  Известно е, че той е бил масон и водач на масонския “Военен съюз –Звено"!  Не е известен обаче, следният факт, че преди неговата смърт, през шеесетте години, делегация от съветското посолство, посещава Кимон Георгиев във вилата му в София, и му връчва диплом  40 години член на КПСС!  

             За този факт свидетелстваше колегата, политически затворник, Ханс Александър Клайн, – български гражданин от австрийски произход (вероятно - евреин), наричан от нас, Ханс Прес – заради новините, които донасяше, след като се връщаше от “дело”.  От пресмятанята ни тогава излизаше, че Кимон Георгиев е бил съветски комунист, още от участието му в най-кървавия преврат срещу земеделското правителство на Стамболийски – 1923-та година!  И това никак не е случайно!!

             Бях близък с Ханс Клайн и въобще не се съмнявам в това, което разказа за тройния превратаджия и първи "ОФ" министър-председател, след  9-ти, 1944-та година!  За този случай с Кимон Георгиев, съм разказвал на много хора, но досега този факт, никога и никъде не бе споменат, защото от него ясно личи, че масоните и комунистите, са звена от една и съща престъпна, сатанинска верига!

             А юдомасоните владеят и командват всичко, и главно – парите, медиите, “културата” и образованието!  Затова в медиите им, дежурно се повтаря, че масонският преврат 1923 г. срещу демократичното земеделско правителство, бил извършен уж затова, че Стамболийски водел страната ни към диктатура; пречел на четите на ВМРО и сключил договор със сръбската държава.  Но при следващия им военен преврат, 1934 г., именно превратаджиите - масони, сключват договор с Югославия, забраняват ВМРО, и всички партии, разпускат Народното събрание и въвеждат пълна диктатура!  Но, видите ли, те били прави, защото България можело да бъде окупирана от своите съседи, заради четите на ВМРО, – сякаш 1923-та година, проблемите с четите и опасността за оцеляването на България, са били по-малки!?  Ето така се очернят истинските ни държавници, а се величаят юдомасонските послушници!

             А Стамболийски е бил жестоко измъчван и убит от превратаджиите масони, с присъщите им зверски сатанински ритуали!  Със същата сатанинска жестокост (като болшевишката), са избивани всички заловени невинни земеделци, защото именно срещу тях е злобата и ненавист на юдомасоните, понеже селяните са независими, свободни, самоиздържащи се стопани – единствените реални крепители на народноста и държавността ни.

Впрочеем, логиката говори, че и ВМРО е подкопана и ликвидирана от създадената за целта, от масоните, върховистка ВМРО, в угода на световните им господари, които не търпят влиятелни национални организации, неподчинени на тях, каквато е била ВМРО.  Няма как иначе да си обясним, необяснимите вътрешни “самоизтребления”!

             А фалшивият антикомунизъм на професионалните превратаджии – юдомасони, личи от книгата “Посмъртна изповед” на известния трънски партизански командир Денчо Знеполски, издадена от съпругата му, след неговата смърт.  Денчо пише, как негов неграмотен дядо всяка седмица отивал пеша в селото в което е общината и пощата, за да купи просъветски комунистически вестник, в който открито и легално се прославят “големите успехи” във “Всесъветска Русия”. – “Чети ми за Свесъветску Русия” – молел дядото, Денчо, и той четял...

             И какво излиза на практика?  Антикомунизмът и преследването на комунистите се е свеждало до периодично арестуване на по-главните активисти, само за възбуждане на симпатия към тях, и за подсилване омразата на младежите ремсисти, към държавната власт, а в същото време комунистическата пропаганда свободно и многотиражно се е разпространявала от държавната поща!?

             Трябва добре да се знае, че масоните и комунистите, са клонове и инструменти на една и съща зла сила, която отдавна е планирала да подчини и тотално да зароби света!  А за окончателното осъществяване на пъклените им планове, главни пречки са били, независимите селски стопани, стабилните държавни управления, вярата в Бога, народните добродетели и човешката съвест!  Но тези защитни прегради вече са почти превзети и по всичко личи, че наближава времето на Световното юдейско правителство и триумфалното възцаряване на юдеския им месия - Антихрист, когото ще представят за “спасител” на човечеството и за “прероден Христос”!! 

 




Военният превратаджия Кимон Георгиев image
България - Рушители на България
Дата на публикуване: 12 Ноември 2009
Публикацията е прочетена: 904 пъти

 

днешният омбудсман Гиньо Ганев, зет на трикратния военен превратаджия Кимон Георгиев, публикува дузина публицистични и архивни материали, с които твърде тенденциозно цели да представи своя фамозен тъст за едва ли не най-съвестния и честен български политик и държавник през 20-ти век.

 

image Тъстът        image  Зетят

 

Гиньо Ганев е зет на Кимон Георгиев - най-успешния превратаджия в новата българска история (участник в преврата от 9 юни 1923, водач на преврата от 19 май 1934, след който става министър-председател, министър-председател след преврата от 9 септември 1944 и до смъртта си е заместник министър-председател в комунистическото правителство).

Кимон Георгиев е първият политически настойник на Гиньо Ганев. (уикипедия)

Текстът по долу е един нагледен пример как опитите на един "национален омбудсман"  за родова привързаност, фамилно-масонско венцехвалебствие към "заслужилия роднина" (и как можеш да се гавриш с Историята), водят до изопачаване на същностната историческа истина за съдбата на България през целия ХХ век.  В това няма нищо учудващо - Гиньо Ганев, както своя тъст Кимон Георгиев, е масон и фигурира в момента под №16 на ВЕЛИКАТА ЛОЖА на старите, свободни и признати зидари на България. Освен това е етнически евреин и то от тези български евреи, които са играли (играят) зловеща роля в българската история - Лев Главинчев, Андрей Карлович Луканов, Соломон Исак Паси и пр. (б.а.)

 

 

В редица специализирани исторически сборници и списания – 2005-2008 г. – небезизвестният казуистичен общественик, бивш ОФ - тартор и днешен омбудсман Гиньо Ганев, зет на трикратния военен превратаджия Кимон Георгиев, публикува дузина публицистични и архивни материали, с които твърде тенденциозно цели да представи своя фамозен тъст за едва ли не най-съвестния и честен български политик и държавник през 20-ти век.

 

В едно от предисловията си към въпросните исторически материали Гиньо Ганев пише: „Българските офицери се учат на бойно изкуство и се готвят за саможертва пред олтара на Отечеството и в същото време се извисяват като личности с високи граждански добродетели. Българската военна интелигенция се откроява като духовна и просветена среда със силни внушения и влияние при насочването на общественото мнение.

 

Кимон Георгиев принадлежи именно на тази военна интелигенция. Завършил военното училище, повишен за храброст на бойното поле, преминал в запаса с чин полковник, придобил по-късно най-високото звание генерал-полковник, той винаги ще съхрани за себе си и в отношенията с другите достойнството на полковник от българската войска. Той е един от най-авторитетните създатели на документите, оценките, анализите и исканията на Военния съюз. Делото му на голям политик и държавник прекосява съдбата на България през целия 20-ти век. Той не преминава между шпалира на събитията, а участва непосредствено в по-значимите от тях. Нещо повече. Той има ръководна роля в три военни преврата, направени в името на държавната идея и за по-голяма социална справедливост. В архивите му се четат надеждата и безкористните усилия за изграждане на институции и органи, посветени на общото благо.“

 

Нека хвърлим обаче един поглед върху обществено-политическата визитка на този високопоставен байганювски солдатин. Кимон Георгиев е демиургът на Военния съюз – тайна, конспиративна военна организация, основана през месец септември 1919 г. Той съставя Устава на Военния съюз, който е приет на извънреден конгрес, проведен на 6-7 юли 1920 г. Още в началото на Устава изрично е отбелязано предупреждението, че текстът е „строго таен“, а параграф 1 гласи: „Военният съюз е организация ТАЙНА“. Съюзът се обявява за надпартийна и надкласова, националистическа диктаторска власт и впоследствие извършва в България три кървави военни преврата на 9 юни 1923 г., 19 май 1934 г. и 9 септември 1944 г.

 

Кимон Георгиев взема ръководно участие в създаването на Народния сговор (1922 г.) и на Демократическия сговор (1923 г.) През 1927 г. със социалдемократа-тоталитарист Димо Казасов основават Политическия кръг „Звено“, чиято идеологическа платформа е за силна, надпартийна, авторитарна буржоазна власт от типа на фашистките, военните и подобни на тях диктатури.

 

Не случайно през януари 1934 г. по-голямата част от звенарите начело с Димо Казасов се вливат във фашисткото „Народно социално движение“ на професор Александър Цанков.

Кимон Георгиев е на два пъти министър-председател – 19 май 1934 г.-22 януари 1935 г. и 9 септември 1944 г.-22 ноември 1946 г., многократно заема редица министерски постове. Като ръководител на Политическия кръг „Звено“ е член на Националния комитет на Отечествения фронт – 1943 г. и е председател на Изпълнителния комитет на Народния съюз „Звено“ от 1 октомври 1944 г. до февруари 1949 г., когато звенарският съюз се саморазпуска и членската му маса се влива в Отечествения фронт.

 

Впрочем нищо учудващо – чисто и просто Кимон Георгиев и преобладаващата част от неговите съмишленици заменят профашистките си възгледи с проболшевишките в унисон с лелеяната си мечта за възтържествуване на принципите на тоталитарната държава. Но да се върнем по-назад във времето – през 1922 г. Кимон Георгиев изготвя и разпраща сред българското офицерство Апел от името на Военния съюз срещу политиката на правителството на БЗНС към армията.

 

Ще цитираме откъслечни пасажи от въпросния знаменателен Апел:

 

 

„Офицери от славната българска армия, в края на 1920 г. сегашният министър-председател Ал. Стамболийски бе събрал офицерите от Софийския гарнизон, към които се обърна с многословна, демагогска реч, чиято цел беше да разврати и разедини офицерството, за да може той и неговите другари от дружбашкия съюз да постигнат своите пъклени планове – съвършеното разрушение на армията, която се явяваше една пречка за неограничената свобода и безконтролно хазяйничене на дружбащината в нещастната ни страна.

Една тайфа от полуинтелигентни маниаци, алчни за власт и разгулен живот, от две години граби и руши не само националните материални блага, но и онези интелектуални ценности, които бяха наша гордост и които даваха надежда за настъпването и на по-честити дни за нашето племе.

В разрушителните си стремежи те приличат много на анархистите и комунистите – другите сатанински рушители на нашата страна, с които напоследък намериха много допирни точки за съвместна престъпна и рушителна дейност.

Офицери от българската армия, преценявайте добре опасността, която туй разбирателство на дружбаши и комунисти и хулиганстващите, безчинстващи анархисти носи за народа ни. Дружбашките водачи, лишени от всякакво чувство за отговорност, за да властвуват колкото се може по-дълго време, за да могат безнаказано да вилнеят, се нахвърляха с дива злоба против всичко здраво, честно и патриотично в тази страна.

Преследването и отстранението на интелигенцията като фактор на държавния и обществен живот, до пълното ѝ даже унищожение, е една от големите задачи на тяхната политика, за реализирането на което са пуснати в ход всички средства на една средновековна мракобесническа власт.

Цензурата, военното положение, преследването на професори, студенти, учители, видни държавници от опозицията, атентатите, устройвани от властта в „Одеон“ на Св. Кирил и Методий и прочие, са средства да се всели терор и да се удуши всичко, което не мисли по дружбашки, което обича своята родина, което не може да търпи произволите, злобата и невежеството на една тъмна и престъпна сган, която насила влачи един жизнен народ към пропастта.

В целия си политически живот днешните дружбашки министри на България ругаха, псуваха и оплюваха офицерството по мегдани и кръчми. Те раздухваха ниските инстинкти на българина, за да се докопат до властта. Офицерството бе прицелната точка на техните злъчни нападки. Наричаха го блюдолизническо, тъпоумно, страхливо и му показваха своите зъби и юмруци. Едва ли е минавало събрание, където тези политически пройдохи без повод и причина да не са изсипвали потоци от ругатни върху главите на нещастните български офицери.

По този начин те култивираха съзнателно омразата в селската маса, която иначе не бе зле настроена към своите военни учители и началници. Но това настроение, тази омраза беше нужна, за да може в даден момент да се унищожи, заедно с всичко умно и честно, и патриотичното офицерство.

„Героите“ на Владая начело с „председателя на републиката“ Стамболийски и „главнокомандующия“ Райко Даскалов, заедно с цялата банда от дезертьори и престъпници, никога няма да простят на това офицерство, което в края на септември 1918 г. им възпрепятствува да заграбят цялата върховна власт и да станат пълни господари на България, за да я погубят окончателно. И затова виждаме, че даже тогава, когато седнаха на отговорните министерски кресла, те не можеха да обуздаят злобата си и да се въздържат да не клеветят и ругаят офицера поне публично.

Например Ал. Стамболийски през 1919 г. като министър в кабинета на Т. Тодоров (Теодор Теодоров – б.а.) в една реч пред варненското гражданство окачестви офицерството като най-реакционното, най-сервилното и най-мизерното в духовно отношение съсловие, като се бе и заканил, че един ден той щял да му даде веднъж-завинаги заслуженото. Министър Омарчевски също тъй в публична реч в гр. Лом през 1920 г. нарече офицерите неблагодарници към дружбашкото правителство, които били тъпкани и отпред, и отзад с банкноти.

Тези цинични думи, излезли из устата на един министър, дават ясна илюстрация на настроението и мнението на видни дружбаши към офицерството. И ако днес тази глутница от политически акробати, която къса със своите вампирски зъби живото тяло на България, не е още напълно унищожила останалото честно и доблестно офицерство, за да си разчисти напълно пътя на произволите и разрушенията, това не е поради обстоятелството, че е настъпило някакво опомняне или че е изоставила пълното осъществление на плана си по други причини, а вследствие невъзможността изведнъж да се отиде до край.

Сега дружбащината има да се справя с „градско-адвокатски“ партии, с професори и студенти, с владици и свещеници, с адвокати и съдии, с учители и чиновници. Но ще дойде ред и до офицерството, защото и то е част от здравата и честна интелигенция, която трябва да се премахне, за да се обезглави българският народ и да се върне назад към времената на черното робство, когато е имало само тъпоумни и развратни властници и покорна рая.

Обществото обаче знае, че храброто и безкористно офицерство не ще тръгне ръка за ръка с владайските престъпници, които дигат паметници на измяната на отечеството и за които генерал Франше Депре бе казал, че от тяхното предателство той се е ползвал, за да пробие фронта на Добро поле, но че като честен войник ги презира като подли и недостойни синове на своето отечество.

Българският народ не може да допусне, че неговите офицери ще скъсат връзките си с интелигентното, честното и доблестното в тази страна, за да тръгнат с една мафия от престъпници, която се разлага и изчезва под тежестта на собствените си грехове. Кой български офицер ще вдигне ръка върху своя народ в защита на дружбашките престъпници?! Дружбашите може би разчитат на това, но вий, родолюбиви офицери, не ще тръгнете из този позорен път.

Те разчитат, вероятно, че вий не съзнавате какво за делата на всекиго от вас в едно много близко бъдеще ще се подири сметка и даде заслуженото, а главно, че вярват какво вий сте забравили светостта на вашия дълг и отговорността ви пред народа и историята.

Вий ще трябва да докажете на народните потисници, за които няма нищо мило и скъпо в нашата родна земя, че не сте толкова наивни и късогледи, колкото те ви мислят и че добре разбирате къде е вашето место и в какво трябва да се прояви вашето съзнание и родолюбие в борбата на тиранията, разврата и тъмнината с честното, непоквареното и патриотичното.“

 

---

 

Професор д-р Недю Недев дава изчерпателни отговори на тези въпроси, като ни запознава с историята, философията и ритуалите на свободните зидари.

Авторът търси корените на масонството ... не спестява и редица неудобни въпроси: Какво е участието на масоните в превратите от 19 май и 9 юни? Масони ли са контролирали правителството на Отечествения фронт след 1944 година?

Едни от най-емблематичните личности, за които пише авторът са Георги Сава Раковски, Тодор Александров, академик Михаил Арнаудов. Масони са били и ред видни политици и общественици като Атанас Буров, Константин Величков, Георги Данаилов, Кимон Георгиев, началникът на отдел „А” на Държавна сигурност Никола Гешев и др. Александър Т. Балан, който също е бил масон, е казал:

 

"Свободните зидари не са партия, но простират своята работа в средата на всяка партия, както и повсъде вън от нея”.

 

И може би е имал право.



----


Една от основните задачи, възложена на БРП (к) след 9 септември 1944 г. е да организира и проведе Народния съд. С постановление на Министерски съвет  от 10 септември 1944 г. е разформирована полицията, като на нейно място започва да действа народна милиция и народна гвардия. 

Започва жестока чистка. Два дни по-късно е наредено да бъдат арестувани лицата, посочени като фашисти от компартията. По този начин се оправдават извършените вече арести и понататъшната разправа със всеки, заподозрян като враг на новата власт. 

На 17 септември министър- председателят
Кимон Георгиев обявява програмата на правителството на Отечествения фронт, която включва и „Народен съд над виновниците за издевателствата над борците за народните свободи и над мирното население в България". 

Законодателството, регламентиращо съдебните процедури, е прието със съдействието на земеделци, социалдемократи, звенари и необвързани политически интелектуалци, част от Отечествения фронт. По ирония на съдбата след няколко години голяма част от тях попада под ударите на приетите закони.

На 6 октомври 1944 г. е обнародвана и влиза в сила Наредба-закон за съдене от Народен съд виновниците за въвличане България в Световната война срещу Съюзените народи и за злодеянията, свързани с нея.

Мисията й, според думите на Кимон Георгиев, е да сложи край на своеволията и саморазправите след 9 септември. 

Той всъщност ги узаконява и става оръдие за по-нататъшното разчистване на политически сметки. Всяко действие по организирането и реализирането на процеса е съгласувано с представителите на съветската Съюзна контролна комисия. 

За протичането на процеса са организирани 13 Главни и Специални съдебни състава и 125 Обикновени състава. Главните съдебни състава са:

      • първи - за съдене на бившите министри, регенти и царски съветници;
      • втори - за съдене на депутатите от 25 НС;
      • трети - за съдене на обявените за „провинени" български експерти по установяването на извършеното от СССР Катинско клане и по аферата Виница;
      • четвърти - за съдене на „военните престъпници".

 

Обвинителният акт срещу главните подсъдими е от 5 декември. До 1 януари процесът трябва да приключи, но в последствие срокът е удължен до 31 март. Присъдите не подлежат на обжалване, като смъртни са изпълнявани веднага.

---


Независимо от родово-масонското апотеозиране на своя тъст Кимон Георгиев и умишлено насилване над Историята, бившият социалистически ОФ тартор и днешен омбудсман, няма да успее да изопачи историческата истина за съдбата на България и да отмести фокуса за бъдещите изследователи на този период от историята на България. Защото Гиньо Ганев забравя исторически доказания факт, че рушителите  на  България никога не влизат в Пантеона на България!

 

Гиньо Ганев просто подтвърждава масонския принцип в думите на масона Александър Т. Балан, цитирани по-горе!
 

 

 

д-р инж. Никола Тодоров



www.plevenonline.com



Виж още:


samvoin.blog.bg/politika/2012/05/19/prevratyt-na-19-mai-1934-g-iugoslavski-proekt-za-likvidirane.956127

samvoin.blog.bg/politika/2011/09/09/voenniiat-prevratadjiia-kimon-georgiev.816949

samvoin.blog.bg/politika/2011/09/09/deveti-septemvri-pylnoto-pogazvane-na-nacionalnite-interesi.816947



Гласувай:
6


Вълнообразно


1. анонимен - Григор Симов: част от писмо относно Стамболийски, от мой приятел - Веско Маринов - САЩ:
09.06.2012 18:02
Валентин Стамов, кандидат за кмет на София. е събрал архив от около 70,000 документи от времето на Стамболийски, някои от които сочат, че разрушена от войната България за няколко години се превръща в една от най-богатите страни в Европа. Конкретните доказателства още не съм ги виждал, но има друго подкрепящо обстоятелство. Западен анализ показва, че за свалянето на Стамболийски е привлечена Великата Ложа на Изтока. Това е масонска организация с център във Франция, на служба при Свърхбогатите. (Тази сатанинска масонска организация на Илюминати, е извършител, и на френската, и на руската революции, и не само на тях...) Вероятно тази ложа също е координирала транспорта на хероин от Изтока, когато ключов център беше Марсилия. За да бъде привлечено такова важно тяло към свалянето на един Стамболийски, Свърхбогатите, чрез своите съветници, са решили че процъфтяването на България, в момент на разруха, но също и с независима тогава банка (БНБ), е достатъчно сериозна заплаха. Един проблем Свърхбогатите имат със своята система на експлоатация, че когато една страна случайно се измъкне от тяхните нокти, тя бързо процъфтява, и дава “лош” пример на други страни. Затова те незабавно реагират. Такава страна в днешен ден е била Либия. Интересно, че въстанниците създават централна банка, в мрежата на световните такива, дори преди да формират правителство. Първи случай в историята! Иди и го обясни в рамките на класическия парадигм!
цитирай
2. staler - наи важното което свърши първото ...
14.06.2012 03:31
наи важното което свърши първото "демократично"правителство на филип димитров под диктовката на америк.му съветници беше реституцията в реални граници на земеделската земя.разбиха,разграбиха,унищожиха кооперациите,разпарцелосаха земята,разгониха селяните по гърция,испания,португалия....т.е. постараха се да унищожат един от малкото сектори на икономиката които можеше да ни извлече на буксир през трудните ,преходни години.нито едно правителство след тях не се опита да поправи тази катастрофална политика и това е разбираемо--юдомасонските подлоги имат съвсем различни цели от добруването на българите.
цитирай
Търсене