Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
02.06.2012 13:56 - Франсоа Оланд предава електората си и тръгва на война със Сирия! На път ли в Владимир Путин, да предаде Сирия?!
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 671 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 02.06.2012 13:57


Франсоа Оланд обмисля военна намеса в Сирия image 22:43  |  29 май 2012 | По света / Редактор Надежда Христова Виж 1 снимка Не можем да позволим на Башар Асад да избива народа си, заяви Франсоа Оланд
Сн.: EPA/БГНЕС
  •  
  •  
Френският президент Франсоа Оланд заяви, че "военна намеса в Сирия не може да бъде изключена" след избиването в град Хула на 108 души, сред които 49 деца. По думите му това може да стане при одобрение от Съвета за сигурност на ООН, предадоха АФП и Ройтерс.  "Не е възможно да позволим на Башар Асад да избива собствения си народ," заяви Оланд за телевизия Франс 2, предаде БТА.

"Военна намеса не може да бъде изключена при условие, че се извършва под егидата на международното право, а именно - чрез резолюция на Съвета за сигурност на ООН." "Аз и други сме се нагърбили да убедим Русия и Китай, а също така да намерим разрешение, което не трябва обезателно да е военно," изтъкна френският държавен глава, който в петък ще се срещне в Париж с руския президент Владимир Путин.

Русия обаче вече обяви, че няма да последва примера на някои западни страни и няма да експулсира сирийския посланик в Москва, каза в Брюксел руският посланик в ЕС Владимир Чижов, съобщи ДПА. Той подчерта, че Русия "не щади усилия" да оказва натиск върху Дамаск да спре насилието и затова очаква "онези, които подкрепят опозицията" да окажат подобен натиск върху нея. Чижов изрази мнение, че за кръвопролитието в Хула "най-вероятно са отговорни и двете страни".

От Белия дом пък изтъкнаха, че военна намеса в Сирия в този момент не би била правилния път на действие, понеже би довела до още по-голям хаос и кръвопролития, предаде Ройтерс. Говорителят Джей Карни заяви обаче на пресконференция, че САЩ не са отхвърлили нито един вариант, включително военни действия, по отношение на сирийската криза.

По-рано днес администрацията изгони първия дипломат на Сирия във Вашингтон.
Франция, Великобритания, Канада, Германия, Италия, Испания, Белгия, Швейцария и Австралия
вече обявиха за "персона нон грата" сирийските посланици в своите столици, допълват информационните агенции.

Временно управляващият посолството на Сирийската арабска република в София Салах Сукар също бе уведомен с нота от МВнР, че трябва да напусне България в следващите 72 часа. Заедно с временно управляващия, България ще трябва да напуснат и други двама дипломати от посолството.


http://dnes.dir.bg/news/siria-Middle-East-unrest-fransoa-oland-11249003




image   Снимка: АФП РИА Новости: Владимир Путин и Франсоа Оланд стигнаха до разбирателство по време на преговорите 02 юни 2012 | 00:57 | Агенция "Фокус" Начало / Европейски съюз Париж. Президентът на Русия Владимир Путин и неговият френски колега Франсоа Оланд на преговорите в Париж стигнаха до разбирателство, предаде РИА Новости.
„Франция и Русия имат разбирателство по много въпроси, Москва и Париж са способни да се изслушват един друг, както това бе в продължение на дълги години”, заяви Путин на пресконференцията след края на преговорите.
„Ние с Франция сме способни да се договаряме и да търсим компромиси по много сложни проблеми”, допълни Путин. Оланд уточни, че те са обсъдили много международни и двустранни въпроси.



Още едно доказателство, че НЯМА различия между "лявото и дясното" в Европа и между Оланд и Саркози, както и между двата интернационала - син и червен, на интернационалните фашисти - необолшевики!









Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10049775
Постинги: 7921
Коментари: 3553
Гласове: 6351
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Български исторически календар
4. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
5. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
6. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
7. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
8. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
9. Забравеният д-р Янко Янев
10. Планът "Еврия"
11. Сайт с български бойни знамена
12. Исторически видеоблог
13. "Изгубената България" - исторически сайт
14. Владо Черноземски
15. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
16. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
17. Реалността днес и която идва...
18. Военное обозрение
19. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
20. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
21. РПЦ Царская Империя
22. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
23. Исторически ревизионизъм
24. Вечния Църковен Календар на Светите Отци