Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
27.05.2012 02:20 - И Шотландия най - сетне вдига глава за независимост
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1901 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 27.05.2012 02:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Шотландия не иска да бъде зависима от Англия Теги: Новини, независимост, референдум, Шотландия, Политика, Англия
  26.05.2012, 13:36, московско време
image
© Фото: Flickr.com/James.Stringer/cc-by-nc
image image image

В Шотландия стартира кампания по отделянето й от Англия. Началото й беше ознаменувано със церемония в Единбург, по време на която беше обявено събиране на подписи в подкрепа на независимостта на Шотландия.

Организаторите на акцията посочиха като своя цел подготовка на референдум по този въпрос. Според техните планове, той може да се състои още през септември 2014 година.

Става дума за предоставяне на Шотландия на възможност самостоятелно да управява своите дела.

Според данни на последните социологически анкети, сега само 30% от шотландците подкрепят идеята за независимост.

http://bulgarian.ruvr.ru







Гласувай:
1


Вълнообразно


1. kabuli - Струва ми се,
27.05.2012 14:57
че доста бързо тези 30% могат да стигнат и над 50 и шотландския горд народ да обяви пълна независимост. Така е било - винаги огромната маса й се живурка под топлите юргани на чуждата власт, защото така й е по-удобно: кеф ти е да се правиш на юнак - ревеш и пуцаш като улав. Кеф ти е да "си с властта" - превръщаш се в явочник, доносник, агент и прочие отрепка. И в двата случая си "на кяр".
цитирай
2. samvoin - че доста бързо тези 30% могат да с...
27.05.2012 20:04
kabuli написа:
че доста бързо тези 30% могат да стигнат и над 50 и шотландския горд народ да обяви пълна независимост. Така е било - винаги огромната маса й се живурка под топлите юргани на чуждата власт, защото така й е по-удобно: кеф ти е да се правиш на юнак - ревеш и пуцаш като улав. Кеф ти е да "си с властта" - превръщаш се в явочник, доносник, агент и прочие отрепка. И в двата случая си "на кяр".
Съмнявам се, че ако през 1878-а година в България имаше допитване "ЗА" или "ПРОТИВ" независимост, щеше болшинството да отговори с увереност "ДА" - било от страх или несигурност в "независимото" бъдеще.
Ако цяла България беше за свобода и независимост, нямаше само няколко града и села да въстанат - в 1876-а и нямаше опълченци и доброволци на Шипка и зад идващите руски войски, да са една шепа и да бъдат сломени.
През Априлското въстание, трябваха само още няколко града в тил да станат и щяхме да имаме автономия, ако не беше така бързо сломено, щяхме да влезем в отношения с чужди страни и да бъдем признати, а не да се неглижират въстанниците в османската пропаганда, като някаква "шепа хайдуци и разбойници" - нямащи никаква поддръжка на цивилното население.
И освен това, в центъра на въстанието - Оборище, се извършва най - грозното предателство, от хора страхуващи се за имота, живота и богатствата си.
Левски е убит морално, пак от такива.
Същия е отговора и на въпроса, защо масово българи срещат с цветя своя окупатор, през 1944-а - 1945-а година и започват да наричат изведнъж, своите съюзници и обединители на териториите им - "агресори и окупатори" срещу нас, че и да стрелят по тях?
Защо Варна се писа "Сталин" и нарече Сталин - "освободител" първа, а преди това е разтиляла килими и е лъскала ботите на немците и това го има в кадри?
Едни и същи срещат немците, едни и същи срещат руснаците...
Народопсихология.
После, свободата им се вижда "сладка" и също Варна първа ревна за "демокрация"...
А онези които са се борили през всички епохи за нея, започват да съзнават, че всъщност далеч не са я постигнали, а се е постигнала поредната форма на чужда зависимост и гнет, на братоубийства...
Османската империя, намира в последните два века по - хитрата тактика, от бруталното мачкане на българското и "иноверно" население във владенията си, а именно установения стар римски принцип - "Разделяй и владей".
Било на народооснова и с привидни привилегии - на едни роби и "рая" над други, настройване на едни "гяури" срещу други "гяури" - а именно на етническа основа, като там дето няма други етноси, са се създавали изкуствено за целта или са се заселвали, на класова и съсловна основа, на регионална и каква ли не още основа - създавайки привилегирована класа сред българите, която обаче за разлика от днешната - строи училища, църкви и значителна част от нея - помага на Априлското въстание и Освободителното дело, особено в лицето на наследниците и - овладяни от национално - революционни идеи и достойнство и от научаването, макар отчасти - на истината за нашата крита история, която и до днес се крие.
Следващите империи обаче, които ни владяха, мачкаха и създаваха мимикрии у нас, усъвършенстваха много повече и в много по - хитри форми и прояви - римско - византийско - османския принцип и вече го правят чрез "фондации", "човешки права", "интеграция", "свободен пазар", "свободно движение", "капитали" и "пазарна икономика", че и чрез фалшив "национализъм" - деноминиращ истинския, Заветите на Левски, Делото на Ботев и програмата и идеите на БРЦК, както и идеите и Заветите на мачканите по болшевишките лагери и зандани, а също и днес.
Толкова фалшив "национализъм", колкото и фалшиви "етноси" и "нации", съумяха да създадат срещу нашата - от 1945-а насам, в нашите географски ширини или не успяха съвсем.
Ето как, те в привиден наш "суверенитет" и "свобода", успяха да създадат едно по - страшно и незабележимо робство.
Едно по - страшно етническо прочистване, апартейд и геноцид.
До вчера САЩ цинично поздравяваше и йезуитски подкрепяше ГЕРБ и техния вътрешен министър и твърдеше, че едва ли не у нас няма нерешени проблеми - за разлика от, да кажем в "диктаторската" Беларус, където "закусват и вечерят малки деца", но днес започва цинично да говори за "права на ромите", все едно тези права не са нарушавани от желаните и поддържани 22 години на власт от тях партии и система, ами от някакви "извънсистемни" и може би "български, националистически, фашистки и крайнодесни" сили или "екстремисти", които не знам да са виждали някога власт в България и то в последните десетилетия, ако и преди това са я виждали?
Може би не е отговорен за това, Бойко Борисов и ГЕРБ именно, когато те имат цялата власт, от поне половин година насам вече и всички нейни лостове и органи?
Ако Конституцията им пречи, защо не предложиха смяната и или не поискаха ВНС и то когато имаше еуфория в тяхна поддръжка?
Какво направи Унгария?
Да не говорим, че САЩ не бяха и против системата от преди 1989-а година и в предишните 45 години, нито против действията им и не им попречиха по никакъв начин, но това е друга тема.
Защо САЩ не каже, коя власт и система именно, построи у нас циганските гета и защо те са нужни и на днешната власт и система?
Не купуват ли именно в тях и именно чрез дискриминацията и всяване на принципа "Разделяй и владей!" - точно техните любими партии и система, техните мимикрии, изборите за да оцелеят на власт вечно и именно в тези махали и гета?
Така ли би било, ако тези гета ги нямаше и нацията беше монолитна и сплотена?
Дали можеха да използват страховете и параноята на народа, да има масова неграмотност и десоциализиране и да се купуват масово гласове, в такива степени?
ЕС - също, демагогски и вулгарно бил "загрижен" за ромите в България и прехвърля вината на българите, а не на властващата тук престъпна банда - членуваща в неговите властващи там интернационали и съмасонски ложи...
"Загрижен" за тукашните роми, а системно налага ограничение за тяхното пътуване и живот на Запад, че и за цялата българска нация, с аргументи именно на антиромска етническа основа.
Да не говорим, че от сегашния "лидер" на ЕС, едва ли не - Ангела Меркел - сочена за "управник - отличник", бивш доносник на ЩАЗИ и натикваща хора по затворите, в името на "етническата и расова толерантност", само за МНЕНИЕ и то историческо съмнение, си спомням, че за нея беше най - желания Президент на Франция - един, който депортираше на етническа и национална основа, граждани на ЕС и искаше хитлеровите военновременни ограничения (Те не са хитлерови, а всъщност взаимствани от "демократичната" САЩ! Но разбира се, не бяха срещу "богоизбрани" - и преди и след Хитлер, а срещу "гои" и тогава са допустими...) - на етническа и национална основа, в съвсем мирно време и за съграждани на французите, в една ужким "толерантна и бореща се за равенство" на всякаква основа общност.
Тази същата страна и този същия Президент, грубо смазваше религиозните чувства, на определени религиозни групи - типично по болшевишки.
Ето и лицемерието и двойния стандарт, на този нов СССР - не по - малки, но още по - вулгарни и лукави и от тези на стария...
Та извода е, че на всички империи принципа е "Разделяй и владей", а английската - стояща зад всички пъклени дела на Земята, през вековете - съвсем много.
Със сигурност е произвела вече привилегированите касти в Шотландия, със сигурност настройва и малцинствени групи, че техните права са "жестоко застрашени" и ще "бъдат жестоко смазани", при независимост - от "кървавия и необуздан шотландски национализъм", който неминуемо ще извърши "етническо прочистване" и ще се бори за "етнически чиста" и "верски хомогенна" Шотландия, а само английския империализъм - не се бори хич за етнически хомогенна Европа, че и свят.
Със сигурност и ще има провокации към етнически конфликт и напрежение или верски такива.
Англичаните, по това са номер едно.
Ционистите даже, може би са техните жалки ученици, щото те го правят с тия сили и мощ, по - отскоро - само от 1945-а година, не че и преди това не опитваха, но сега след "фантома" Хитлер - никой не смее да им дава отпор.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10052825
Постинги: 7921
Коментари: 3556
Гласове: 6351
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Български исторически календар
4. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
5. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
6. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
7. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
8. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
9. Забравеният д-р Янко Янев
10. Планът "Еврия"
11. Сайт с български бойни знамена
12. Исторически видеоблог
13. "Изгубената България" - исторически сайт
14. Владо Черноземски
15. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
16. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
17. Реалността днес и която идва...
18. Военное обозрение
19. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
20. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
21. РПЦ Царская Империя
22. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
23. Исторически ревизионизъм
24. Вечния Църковен Календар на Светите Отци