Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9988578
Постинги: 7845
Коментари: 3423
Гласове: 6303
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
17.05.2012 17:39 - Ще спре ли най - сетне Русия да мълчи пред Запада и ще се държи ли като Велика сила? Москва: Западняците да не се впускат в "прибързани" войни
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 2557 Коментари: 6 Гласове:
2

Последна промяна: 17.05.2012 17:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Подобни военни интервенции могат дори да провокират ядрена война 17 май 2012 16:19 37  
image Дмитрий Медведев. Снимка: архив, Reuters
Руският премиер Дмитрий Медведев предупреди днес западняците да не се впускат в "прибързани" войни, предаде Франс прес.

Такива военни интервенции могат да доведат на власт екстремисти, да предизвикат регионални конфликти и дори да провокират ядрена война, се аргументира Медведев на юридически форум в Санкт Петербург, преди да отпътува за срещата на върха на Г-8 в Кемп Дейвид, САЩ, утре и вдругиден.

Тези коментари са явен намек за конфликта в Сирия, за който Русия и Западът са на противоположни позиции, и за военната кампания на НАТО в Либия. Москва е ключов съюзник на Сирия и се обяви многократно против въздушните удари в Либия миналата година, които изиграха главна роля за падането от власт на режима на Муамар Кадафи.

Министърът на правосъдието и главен прокурор на САЩ Ерик Холдър също е сред участниците в правния форум в Санкт Петербург.

Руският премиер ще представи страната си на срещата на върха на Г-8 вместо новия президент Владимир Путин, който извини своето отсъствие с това, че е зает да състави новото правителство.

Москва и Вашингтон се опитаха да омаловажат значението на това решение на Путин. Коментатори обаче го възприеха като знак за негативно отношение към Съединените щати заради критиките им за състоянието на демокрацията и спазването на човешките права в Русия, посочва БТА.


www.dnes.bg




Гласувай:
2


Вълнообразно


1. nikikm - Русия
18.05.2012 18:10
е част от политиката на световното правителство.Не знам защо се очаква от нея някакви действия против? Просто запада и Русия са две лица на една и съща монета и заблуждават народите,че имат някакъв избор.Чак се учудвям,че все още има наивни хора и правителства.
цитирай
2. samvoin - е част от политиката на световното ...
18.05.2012 18:31
nikikm написа:
е част от политиката на световното правителство.Не знам защо се очаква от нея някакви действия против? Просто запада и Русия са две лица на една и съща монета и заблуждават народите,че имат някакъв избор.Чак се учудвям,че все още има наивни хора и правителства.
Ако Путин, сега когато си върна силните позиции на водач, се обърне срещу онези които са го повикали на помощ, преди повече от 10 години и срещу техните световни планове, има опасност да завърши като Кенеди в САЩ.
И той беше един от тях, ама тръгна да бърка в плановете им, както и Линкълн.
Ако обаче върви в синхрон с плановете им, ще го потърпят още мандат - два и като свършат и с Беларус, ако успеят да минат през Иран де, в което силно се съмнявам, самия Путин ще им стане ненужен и ще го "издухат" - по един или друг начин, но ще завърши съвсем безславно.
Ще им потрябва друга марионетка и стъпка в системата - парламентаризъм, няма да им трябва еднолична власт и лидер, бил той и подчинен им...
Вече му дадоха ясен знак, струва ми се...
Така че, сега трябва да си избере пътя.
цитирай
3. nikikm - Направо ме изненадваш!
18.05.2012 20:00
Путин и Медведев са техни хора!Всеки от тях си играе ролята-"За" или "против" е без значение ЗА НАС! Всякакви спекулации по въпроса издават или невнимание или невежество и при всички случаи,неоснователни надежди!Управляващите държавите в световен план са от един клуб и той не е нашият.Народите не знаят нищо,манипулирани са и такива са им и реакциите.Ако не споделяш това,само ще бъда изненадан,защото не е реакцията на човека списващ тоя блог!Но си е само мое мнение. Не ми се сърди,имаш моето уважение!
цитирай
4. samvoin - Путин и Медведев са техни хора!В...
18.05.2012 20:16
nikikm написа:
Путин и Медведев са техни хора!Всеки от тях си играе ролята-"За" или "против" е без значение ЗА НАС! Всякакви спекулации по въпроса издават или невнимание или невежество и при всички случаи,неоснователни надежди!Управляващите държавите в световен план са от един клуб и той не е нашият.Народите не знаят нищо,манипулирани са и такива са им и реакциите.Ако не споделяш това,само ще бъда изненадан,защото не е реакцията на човека списващ тоя блог!Но си е само мое мнение. Не ми се сърди,имаш моето уважение!
Много критики съм отправял към поведението на Русия и също съм изразявал скептицизъм към тезата, че някога Русия и Китай, ще направят нещо сериозно, за да спрат САЩ и ционистите.
Не забравям, какъв е произхода на олигархията в Русия, а в Китай как се казва управляващата партия и чии капитали съжителстват с нея - ужким някога "антикапиталистическа"...
Казвам все пак, че е теоретично възможно понякога и някой от тях да застане срещу тях и да опита да обърка плановете им.
И Милошевич беше от тях, ама като спря да ги слуша - го отстреляха.
В някакъв етап, са подкрепяли видимо и Саддам Хюсеин, но също стана лош за тях, като опита да направи страната си независима и не им даваше благата и на безценица.
Така е било и с Хитлер, през ВСВ...
Така беше и с Кадафи, независимо кой е той, това съм го казвал вече.
И аз съм си задавал или съм задавал тук въпроса, ако погледнеш: Защо аджеба, Русия и Китай не направиха да спрат войната в Ирак или Либия и защо поне не въоръжиха своите активни търговски партньори, с по - адекватни оръжия и военна техника, да устоят на натиска, като Русия се хвали колко е напред в този план?
Как някога, СССР спаси Виетнам?
Макар и пак да не се намеси активно и да не им помогна...
Как САЩ при Никсън, спря комунизма в Чили?
Как за 24 часа някога, Хрушчов принуждава със заплаха по радиото и с насочени от Куба ядрени ракети към САЩ, да се изтеглят с войските си от всички части на земното кълбо?
Не може Русия да направи това и сега ли, чрез насочени ракети, примерно от Куба или Венецуела - срещу САЩ?
Не може да иска санкции за Израел, в СС на ООН ли и то в комплект с Китай, както онези искат за Сирия и Иран и то тук има много повече аргументи?
Не може да спре газта на ЕС и ЕС няма да рухне, само за два месеца ли?
Не, на Русия и отърва в някои отношения, днешното положение, а на Китай пък съвсем много, защото либерализма отговаря на целите на неговата стопанска и стокова инвазия и хегемония, а и китайските пари са в техни банки, макар сами да си имитират валутата, както и техните капитали и лицензи, създадоха Китай - срещу Япония някога...
Това е "пъпната връв" на Китай с тях, както някога на Хитлер с Англия, заради която и извърши самоубийствената грешка - планът "Барбароса", заради която "пъпна връв" пък, Саддам дори нападна Иран...
Заради която "пъпна връв", Сталин - разчистил действително КПСС от еврейската банда на Ленин, създаде Израел след ВСВ, заедно с хомосексуалиста и още по - масов (и българо!)убиец - Уинстън Чърчил...
цитирай
5. nikikm - Търси и ще намериш!
18.05.2012 21:03
Боже,Боже,вече ми се спи,а трябва да отговарям,при това,не съм сигурен как ще се посрещне отговорът ми от приятел.Приятел-аз мисля така.
Цитати:
***..”И аз съм си задавал или съм задавал тук въпроса, ако погледнеш: Защо аджеба, Русия и Китай не направиха да спрат войната в Ирак или Либия и защо поне не въоръжиха своите активни търговски партньори, с по - адекватни оръжия и военна техника, да устоят на натиска,..”
**Защото,както по-горе посочих „те не са страна по спора” т.е. те са от една и съща страна на барикадата и „войната” им е само ФИКТИВНА!
***Как някога, СССР спаси Виетнам?
**ССР не е спасил Виетнам,спаси го съпротивата и затъването на Сащ!И може би договорки!
***Как САЩ при Никсън, спря комунизма в Чили?
**В същност,комунизма е в САЩ! В Чили е опит за откъсване от комунизма!
***Не може да спре газта на ЕС и ЕС няма да рухне, само за два месеца ли?
**Газта не е собственост на руснаците,нито, т.н. държава Русия е тяхна собственост и не е от значение,какво мислят руснаците за това,тя е собственост на Ротшилд,както всъщност и Евр.съюз.Четете мислейки!
*** „както някога на Хитлер с Англия, заради която и извърши самоубийствената грешка - планът "Барбароса",” Всичко е било предварително планирано и Хитлер не е имал място за маневри,независимо,дали е знаел или не!Ако е зависело от него,войната е щяла да свъши няколко години по-рано.
***Заради която "пъпна връв", Сталин - разчистил действително КПСС от еврейската банда на Ленин, създаде Израел след ВСВ, заедно с хомосексуалиста и още по - масов (и българо!)убиец - Уинстън Чърчил...
**Сталин само е съдействал,колко е разчиствал е въпрос,защото и до днес евреите владеят Русия,комунистите продължават да са тяхно образувание с изключително влияние в обществения живот,а дали чърчил или дизраели е все едно!И Карл Маркс е казал за българите,че:”до като едно цвете на Балканите,не бъде стъпкано....” та това са ми забележките.Дълго стана,ама мисля си, за добро!|Пък,ако питате мене,Германия със собствени средства,не става въпрос доброволно,изгради Ерец Израел,до последното камъче!Сполай!
цитирай
6. nikikm - Не следиш!
18.05.2012 21:59
Политиката не е константа и се мени,но дългосрочната политика,стратегията, е винаги една и съща!Ти се моташ с тактиката!А, тя е ,когато е изгодно-противопоставяне, с ракети,война,каквото ти дойде на ум,когато трябва-разведряване,сближаване,конвергенция,сътрудничество и пр.Което е необходимо и което очакват да чуят народите!Стратегията НИКОГА НЕ СЕ МЕНИ! И няма значение,какво мислиш ти или аз!?!?
цитирай
Търсене