Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9989047
Постинги: 7845
Коментари: 3424
Гласове: 6303
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
15.05.2012 17:58 - Още един гнусен англо - ционски мит - разбит на пух и прах! Митът за "убитата зверски" - прословута Неда в Иран...
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1617 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 15.05.2012 18:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Сензация! Иконата на иранския протест Неда е жива и написа романа
Красивата иранка живее днес в Берлин и трепери за живота си. 15 май 2012, 17:38
Берлин, Германия image image image image image image image image image image image image image Иконата на протеста Неда. На 20 юни 2009 по света тръгва на прочута снимка, показваща смъртната агония на студентката Неда Агха Золтан. Млада жена, застреляна по време на уличния протест срещу иранския режим. В крупен план от устата и носа на Неда изтича кръвта й. «Ангелът на Иран», «Иконата на протеста», « Гласът на Революцията»...Така кръщават мъртвото момиче, за което всеки иска да научи нещо повече.

Няколко часове след убийството, иформационните агенции и телевизионни канали разпространяват портретната й снимка й по цял свят. По някакъв начин журналист я намира във Фейсбук и...оказва се, че сторил фатална грешка:
Наистина името на жената от снимката е Неда и адски си прилича с мъртвата. Само че тази жена живее!
В неделя Билд се среща с «убитата» в бара на един берлински хотел и разказва за драматичната история на объркването на снимката.

Неда Золтани очаквала журналистите в бара. Изминали са точно две години след като я обявиха из цял свят за «лицето на Иранската Революция». Красивата жена била без кърпа на главата и човек трудно можел да я познае.
Тесни джинси и впита в тяло блуза, тъмносин блейзер и балеринки на краката - така ги посрещнала Неда, която междувременно има статуса на бежанка и живее край Франкфурт. В ръката си държала книга. Заглавието й е „Моето откраднато лице». Книгата се публикува официално от днес и разказва за драматичното объркване на снимките на двете ирански Неди.
Когато Неда умира на 20 юни 2009 , то Неда Золтан не е била нито веднъж близо до уличните протести срещу режима на Ахмадинеджад.

„Аз не бях наблизо, защото не бях убедена, че политическата ситуация ще се измени и подобри, ако се смени президента», казва Неда. И докато на улицата са трошали, стреляли и убивали, младата жена била работила в кабинета си върху един научен труд. Неда Золтани е доцентка по английска литература в Ислямския университет в Техеран, който е завършила на 26 години.
Золтани научава само повърхностно какво се случва на улицата.И изведнъж на следващия ден нейната портретна снимка била публикувана във всички световни вестници и агенции. Лицето на Неда се кипри по протестни плакати и тениски, окачено е по стените на всяка една къща.

„За броени минути получих 300 фейсбук-покани от непознати хора», разказва Золтани. Живата Неда, която нямала ясна представа какво точно става на улицата, изведнъж се превръща в Икона на движението за свобода!

Ситуацията е изключително опасна: иранските тайни служби са по петите на Золтан и искат да я уличат в шпионски заговор със Запада. Опитите на Неда да помоли медиите за опровержение относно публикуването нма портрета й, удрят на камък. CNN, BBC, в Германия - ARD, ZDF и дори BILD.de – всички й отказват. Вместо опровержение, обърканата снимка продължава да се публикува на първа страница, с което гарантира челните заглавия.

На 2 юли 2009 напрежението и страхът от една присъда за шпионаж са изключително големи. Золтани напуска завинаги своята родина, в която междувременно е застрашен и живота на нейните приятели и роднини. Жената успява да се измъкне през Гърция и да се добере до Германия. Тук политическата бежанка живее днес в малък едностаен апартамент и казва, че предишният й живот много й липсва.

Преди да получи статута на бежанка, Неда Золтани живее девет месеца в германски приют за бежанци – плащат й 180 евро на месец. Твърде малко за да живееш, твърде много за да умреш.

„През този период имаше нощи, когато си мислех: Това е краят. Ти няма да се събудиш на другата сутрин“ . Когато доцентката научава, че може завинаги да остане в Германия, то решава да се освободи и от ролята си на жертва. Затова написва книга, с която да може евентуално да се «катапултира» обратно в живота.
„Цял свят трябва да разбере какво ми се е случило. Ако моята история отвори очите на другите хора,тогава съм си постигнала целта», казва тя.

Някогашната университетска доцентка получила междувременно грант от един университет, недалеч от Ню-Йорк.
Когато в края на годината й изтече времето на стипендията, Неда ще се върне в Германия. Тя е решила да продължи да живее в едно бъдеще, за което да знае, че никога повече няма да се върне към предишния си живот, казва Золтани./
БЛИЦ


Още едно доказателство, за бруталните машинации и фабрикации на ционските кучета, срещу Иран и всички страни които не искат да им бъдат слуги и роби!
Но да ме извиняват нормалните кучета и техни любители, че ги обиждам, щото тва са бесни псета, а не кучета...











Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене