Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
08.05.2012 14:18 - Путин се закле за трети път като президент на Русия
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 735 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 08.05.2012 14:20


image Владимир Путин встъпи в длъжност като президент на Русия, като се закле над конституцията на страната. Той стана държавен глава за трети път, но за първи път с мандат от 6 години.

С ръка на конституцията Путин изрече клетвата: “Кълна се като президент на Руската Федерация да уважавам и пазя правата и свободите на гражданите, да спазвам и защитавам конституцията, да защитавам суверенитета и независимостта, сигурността и целостта на държавата, вярно да служа на народа.”

Председателят на Конституционния съд Валерий Зоркин обяви, че Путин официално е встъпил в длъжност като президент на Русия, след което прозвуча руският химн.

След полагането на клетвата на новия президент Дмитрий Медведев, който 4 години ръководеше страната, автоматично вече не изпълнява задълженията на държавен глава. Медведев пожела успех на Путин и посочи, че властта трябва да остане по-открита за сътрудничество. В последната си реч като президент Медведев предупреди, че тероризмът остава голяма заплаха.

Изпълняващ длъжността председател на правителството на Русия в момента е първият вицепремиер Виктор Зубков, съобщи Интерфакс като се позова на говорителя на досегашния премиер Дмитрий Песков. Очаква се Зубков да изпълнява задълженията на премиер до стъпването в длъжност на новия премиер-министър на Русия.

При настоящата ситуация това ще отнеме по-малко от денонощие. Очаква се президентът Путин още днес да внесе в парламента кандидатурата на Дмитрий Медведев за поста министър-председател на руското правителство.

В първата си реч след поредното встъпване в длъжност като президент Путин отбеляза заслугите на своя предшественик Медведев, който “е осигурил приемственост и устойчиво развитие на страната”. По думите на държавния глава, “днес ние имаме всичко за движение напред, за съзидание”, предаде РИА Новости.

“Дееспособна и развиващата се държава, стабилна икономическа и социална основа, активно и отговорно гражданско общество. Аз виждам в това голямата заслуга на Дмитрий Медведев”, каза Путин.

Той подчерта още, че близките години ще бъдат определящи за развитието на страната.
Държавният глава обеща да укрепва демокрацията и да разшири участието на гражданите в управлението на Русия.

“Близките години ще бъдат определящи за съдбата на Русия за десетилетия напред. Ние всички трябва да разбираме, че животът на следващите поколения, историческата перспектива на държавата и на нашата нация днес зависят именно от нас, от реалните успехи за създаването на нова икономика и съвременни стандарти на живот, от нашите усилия за съхранение на народа и подкрепата за руските семейства, от нашата настойчивост за подобрение на огромните руски пространства от Балтика до Тихия океан, от нашата способност да станем лидери и център на протежение за цяла Евразия”, каза руският президент.

Путин обеща да направи всичко възможно да оправдае доверието на гражданите на Русия. “Встъпвайки в длъжност президент на Руската Федерация, разбирам цялата своя отговорност пред родината. Нейните интереси, сигурността, благополучието на гражданите винаги са били и винаги ще бъдат за мен над всичко. Ще направя всичко, за да оправдая доверието на милионите наши граждани”, каза Путин.

“Смятам за смисъл на целия ми живот и свой дълг да служа на отечеството, нашата родина, подкрепата на което ме е вдъхновявала и ми е помагала в най-трудните и сложни задачи”, подчерта президентът.

Междувременно около 20 души бяха задържани по време на протестна акция на опозицията на Никитския булевард в центъра на Москва. Сред арестуваните е и Борис Немцов. В протестната акция са се включили около 200 души. Сред тях има много журналисти. Демонстрантите носеха бели лентички, които се превърнаха в символ на протестните опозиционни акции.

http://argumenti-bg.com







Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10040833
Постинги: 7893
Коментари: 3529
Гласове: 6343
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
22. РПЦ Царская Империя
23. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
24. Исторически ревизионизъм
25. Вечния Църковен Календар на Светите Отци