Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9990439
Постинги: 7845
Коментари: 3424
Гласове: 6304
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
30.03.2012 02:41 - Руски медии: Без нас България още щеше да е турска! Българите са проститутките на Европа
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 4968 Коментари: 7 Гласове:
5

Последна промяна: 30.03.2012 02:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Руски медии: Без нас България още щеше да е турска! Четвъртък, 29 Март 2012, автор: frognews.bg

A+

A-

    image Дружбата ръжда не хваща... „Два пъти сме ги освобождавали тия българи, а не трябваше! Още щяха да са под турско робство. Неблагодарници!” Това са само част от коментарите в някои руски форуми по повод решението на страната ни да се откаже от проекта АЕЦ – Белене.
Сайтове като
webpark.ru и inoforum.ru отиват още по-далеч и ни наричат „проститутките на Европа”. На свой ред популярното издапние „Комерсант” коментира обявеното от Бойко Борисов прекратяване на агонията с Белене по следния начин:На всичко отгоре българите искат по-ниска цена на газа. Такава привилегия няма да получат”.

Някои медии коментират, че и в Кремъл били ядосани на българския отказ от втора атомна. По адрес на София били изречени тежки думи, но в крайна сметка Владимир Путин обявил на сътрудниците си, че имат по-важни дела за вършене от това да обсъждат руско-българските отношения.

Един от мотивите на българската страна за отказ от строителство е липсата на чужди инвеститори. В София твърдят също, че все още не е готов докладът на финансовия консултант HSBC за цената на проекта „Белене”. „Това не е вярно, - пише „Комерсант”. Предварителния разчет на банката-консултант е готов и правителството на България е запознато с него. Освен това „Росатом” от своя страна е предложил европейски инвеститори – финландската Fortum и френската Altram, но българите така и не дали ясен отговор.

От „Росатом” коментират, че са разочаровани, но имат достатъчно поръчки, така че щели да имат достатъчно работа и приходи през следващите години.



29.03.2012 / 11:58 Коментари в руските медии за "Белене"
Отказът на България да строи АЕЦ "Белене" е основна тема в руските медии. "Росатом" изгуби България, пише вестник "Комерсант" и припомня, че София се отказва втори голям руски проект и все пак разчита на отстъпка в цената на руския газ.

Отказът на България от АЕЦ "Белене" явно е бил очакван от "Росатом", пише още "Комерсант" и напомня изявление на шефа на корпорацията Сергей Кириенко от 21 март. В него той заявява, че подобно развитие "няма да е голям проблем" за Росатом, тъй като корпорацията е увеличила двойно обема на своите договори миналата година.

Изданието припомня, че тогава Кириенко е намекнал, че България ще плати за провала. Вестник "Ведомости" прогнозира, че България ще трябва да плати глоби, които значително ще надвишат загубите за „Росатом” в размер на 58 милиона евро. Това е цената на изпълнените вече подготвителни работи на площадката за строителството на централата, уточнява вестникът.
 
Вестник "Взгляд" пък акцентира върху думите на българския президент Росен Плевнелиев, че "отказът от строителството на АЕЦ „Белене” няма непременно да развали отношенията между България и Русия".
Автор: Биляна Бонева


bnt.bg/bg/news/view/73092/komentari_v_ruskite_medii_za_belene + видео



Гласувай:
6


Вълнообразно


1. vmir - За първи път виждам освободители да се изказват като окупатори.
30.03.2012 15:29
Какви роби сме били, като сме били част от империя? Някои май са прекалили с водката.

Като ученици ни набиваха в канчетата, че СССР ни е освободил от фашистко робство, а ние се чудехме какво ли ще да е това робство. Безуспешно търсехме човек, който да е виждал фашист, но слуховете, че еди-кой си е виждал жив фашист, бързо се сриваха. Някой да виждал фашага-робовладелец да ми обясни как изглежда?
цитирай
2. kabuli - Значи,
30.03.2012 16:44
мнението ми за "братята освободители", написано в блога ми не е пресолено, щом мъжете на курви ни наричат курви. Работил съм там и им знам табиетите на "братушките" - пияна и скапана от живота измет. Да го духат!
цитирай
3. samvoin - мнението ми за "братята ос...
30.03.2012 18:02
kabuli написа:
мнението ми за "братята освободители", написано в блога ми не е пресолено, щом мъжете на курви ни наричат курви. Работил съм там и им знам табиетите на "братушките" - пияна и скапана от живота измет. Да го духат!
Страшното в нашия случай обаче е, че след 9 септември 1944-а година, за разлика от всички окупирани било от Хитлер, американците, англичаните или Червената армия страни, у нас само и единствено и специално - "родните" колаборацинисти бяха по - окупатори от окупаторите и избиха повече народ и то значителна част от които съвсем невинен и пред тяхната АНТИ"народна" власт.
Навсякъде другаде, колаборационистите поне предпазваха цивилното население, не допускаха мародерства срещу него, запазваха макар във васалитет идентичността и религията на народите си, че и териториите на страната гледат да запазят, а и почти един генерал и офицер от родната си армия, не предават на окупационен трибунал или не му посягат.
У нас обаче, зная парадоксални случаи, в които съветските окупатори бранят Български православни храмове от колаборационистите и дори са пощадили живи почти всички наши военнопленници, след обявената ни война от СССР на 5 септември 1944-а година, които обаче намират смъртта си или от колаборационисткият "народен съд" или от по - късните тукашни червени трибунали особено в периода до смъртта на Сталин през 1955-а година.
До тази година, всеки искал да брани страната от съветското нашествие, бива със смъртна присъда от "български революционен" псевдосъд или най - малкото на огромен срок затвор и то строг и тъмничен, който малко хора са преживели.
Докато Червената армия, мародерства и то първо пробва с "добро", само заможните и държавния бюджет, то колаборационистите не подминават и дребните собственици, че и селяните и работниците - нежелаещи да влезнат в БКП и да предадат това което имат, на повечето места.
Особено там където се установяват чисто криминални бандити като "АБФК"....
цитирай
4. ganiorazbira4 - руската държава и народ не са &qu...
30.03.2012 20:10
руската държава и народ не са "форумите'' във форумите сякакви идиоти си пишат каквото искат точно като теб, авторе и мен.
цитирай
5. rumero - Два пъти са ни освобождавали и два ...
30.03.2012 20:14
Два пъти са ни освобождавали и два пъти изтерзана България си е плащала всичко до копейка.Документирано е.А,където е стъпвал руски войник,след него е имало опустошение и разграбление.
цитирай
6. samvoin - руската държава и народ не са &qu...
30.03.2012 20:44
ganiorazbira4 написа:
руската държава и народ не са "форумите'' във форумите сякакви идиоти си пишат каквото искат точно като теб, авторе и мен.
Това все пак, не са "руски форуми", а руски официални медии.
После, този блог е показвал и много добри дела на представители на този народ - за нас и света и никога не е бил русофобски, но не е и русофилски, а претендира да е българоотговорен и да "бие камбаната" за всяко българофобско изявление - основателно или не.
Пък кой както иска да го тълкува и коментира, когато то е показан факт тук.
цитирай
7. oranjevia - Не е вярно! Второто си беше живо з...
01.04.2012 11:42
Не е вярно! Второто си беше живо завладяване и поставяне на марионетно правителство. А и първото беше благодарение на Ротшилд ,който искаше да докопа каспийския петрол.След него на съюзниците на Русия е било платено с изконни български земи,а самия руски император си иска разходите в злато.
Но измъкването от сделката с АЕЦа си беше по курвенски и руснаците имат най -малка вина за провала.
цитирай
Търсене