Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9989014
Постинги: 7845
Коментари: 3424
Гласове: 6303
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
30.03.2012 04:23 - Няколко партии в Плевен "мезят" яко от партийни клубове
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1868 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 30.03.2012 04:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Кметът Стойков: Партийни клубове-кръчми няма да допусна
Новини от Плевен

*

image

Състоянието на политическите партии от гледна точка на клубовете, които имат, е твърде неравнопоставено – има партии с много имоти, заяви кметът проф. Димитър Стойков на въпрос вярно ли е, че гони партиите от клубовете им.
Той потвърди, че вече са пратени едномесечни предизвестия до всички партийни местни централи за прекратяване на договорите им. Не става въпрос за закриване на всички клубове, но немалка част от тях ще бъдат затворени, каза още кметът. Той беше категоричен, че няма да позволи съществуването на партийни клубове, превърнати в питейни заведения или преотдадени на много по-висока цена помещения. Критерий за броя на клубовете, които ще останат в общината, е и парламентарното представяне на всяка от партиите.

http://www.posredniknews.com

*

Плевен: Вадят партии от клубовете им

*От общината са изпратили едномесечни предизвестия до всички парламентарно представени политически сили, че прекратява договорите им за стопанисване на партийните помещения *Партийни клубове кръчми няма да допусна, обяви кметът на Плевен

Община Плевен е изпратила едномесечни предизвестия до всички парламентарно представени политически сили в града, с които ги уведомява, че прекратява  договорите им за стопанисване на общинските помещения, отдадени за партийни клубове. Целта на процедурата е да се преразгледа отдаването на тези помещения като бройка и тяхното ползване по предназначение.

imageЗа проблема с партийните офиси първи алармираха днес от централата на СДС в града. С изпратеното предизвестие от общината в Плевен ни информират, че до месец СДС трябва да освободи всичките си 6 клуба, в противен случай щели да ни извадят  с полиция, съобщи пред медиите екскметът на Плевен Найден Зеленогорски. По думите му въпросните 6 помещения, стопанисвани от сините, на практика представляват около 95 на сто от цялата база, която СДС ползва за партийна дейност в града. „Ние няма да излезем доброволно и аз лично ще бъда там, когато дойдат, за да ни извадят с униформени. Освен това ще трябва да освободим и почти всички офиси, които ползваме за развитие на политическата си дейност. Това са офиси и клубове, които ползваме повече от 20 години, и досега на тях не беше посегнало нито едно управление, включително и БСП и бившият кмет Румен Петков. Но явно за настоящото ръководство на Общината Синята коалиция е най-голямото зло“, заяви Найден Зеленогорски. Той обвини наследника си на кметския стол проф. Димитър Стойков в политически реваншизъм. Според сините сегашната общинска управа е много по-снизходителна към БСП, защото имали тайно споразумение. Като доказателство за това от СДС посочиха факта, че на социалистите ще бъдат взети само два от шестте им клуба в града. Найден Зеленогорски съобщи, че за случващото се с базата им в Плевен от СДС ще реагират по съответните законови начини и ще сезират всички европейски посланици и ЕНП. „Смятам, че политиката не е лично отмъщение, а борба на принципи и идеи. Ако колегите от ГЕРБ схващат политиката като лично отмъщение и начин да унищожат противника си, то искам да им кажа, че това, което правят в момента, ни консолидира още повече“, допълни още зам.-председателят на СДС на национално ниво и областен лидер на сините в Плевен.

Кметът на Плевен проф. д-р Димитър Стойков:

Партийни клубове кръчми няма да допусна

„Изпратените предизвестия за прекратяване на договорите не означават на всяка цена, че помещенията ще бъдат опразнени. Окончателно решение за това ще се вземе допълнително. Във всеки случай тези, които са преотдадени за ресторанти, кафенета и други заведения, обаче ще бъдат освободени“, заяви в отговор на сините днес кметът на Плевен проф. д-р Димитър Стойков. Той посочи, че подобни предизвестия за прекратяване на договорите за партийните помещения са изпратени не само до СДС, а до абсолютно всички парламентарно представени политически партии в общината, които ползват общински имоти за клубове.

Проф. д-р Стойков посочи, че в предишния мандат сините си били раздали близо 800 кв. м общинска площ, докато ГЕРБ и в момента разполага само с една база от 48 квадрата, а за втория офис плаща наем, въпреки че е управляваща партия. Ще спазим принципа за парламентарно представителство на политическите партии при предоставянето на общински помещения за партийна дейност, каза още проф. д-р Стойков. Той представи и справка коя политическа сила колко общински имота ползва за партийна дейност в града.  Оказа се, че по списък СДС има 6 клуба, БСП – 7, ПП „Атака“ – 6, РЗС – 1, ГЕРБ – 1, Обединени земеделци – 3, ДПС – 3, ДСБ – 2, НДСВ – 1.

Коя партия с колко клуба ще остане, ще се реши след политически консултации, няма да взимам еднолично решение при сключване на новите договори, обяви градоначалникът. И допълни: „Партийни клубове кръчми в община Плевен няма да допусна. Освен това ще бъдем коректни и ще дадем на СДС двойно повече помещения, отколкото те дадоха на ГЕРБ по време на тяхното управление.“

От централата на СДС в Плевен обвиниха ГЕРБ, че са издали и неофициална заповед да не се допуска отстранени служители от екипа на екскмета Найден Зеленогорски да се взимат на работа. Притискани били общински, държавни и дори частни фирми да не ги наемат. Найден Зеленогорски уточни, че близо стотина души са потърпевши. Тези хора сякаш били дамгосани с черни печати, жертви били цели семейства, твърди той. Зеленогорски посочи за пример уволнената главна счетоводителка от общинска фирма Жилфонд Илияна Иванова, която всъщност е човекът, подал сигнал за подмяната на бюлетини в скандалната секция в с. Бохот. Заради това тя е загубила работата си, въпреки че не е член на СДС, заявиха сините.

http://www.briagnews.bg


Взето от:
drugataistina.com



Гласувай:
1


Вълнообразно


1. zabavnata - Ей, намери се един свестен кмет!
30.03.2012 07:54
Иначе това с използването на клубове за ТЪРГОВСКА ЦЕЛ, а не за политически срещи е често срещана практика. Смея да твърдя, че повечето РАЙОННИ КМЕТОВЕ са наясно за какво се използват отделните клубове. Тези които си мълчат явно го правят от користни подбуди.
Браво, проф. Стойков! Дано да спрете "далаверите" във Вашето населено място. Дано и Вашите колеги в цялата страна последват примера Ви.
цитирай
Търсене