Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9988991
Постинги: 7845
Коментари: 3424
Гласове: 6303
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
17.03.2012 02:12 - Джордж Сорос – богаташът, ненавиждан от целия свят
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 950 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Автор: zahariada

Джордж Сорос – богаташът, ненавиждан от целия свят

Източник

27.02.2012

image


Джордж Сорос пожертва над $ 8 млрд. за своя "Фонд Отворено общество" (предишно наименование - Институт "Отворено общество") по целия свят. Свържете го с десетилетие на инвестиционни дейности в световен мащаб, и би било естествено да се предположи, че Сорос е най-популярната фигура в света.

Но не е. Той е нещо почти диаметрално противоположно.

Сорос неотдавна попадна в шапката на новините, като предупреди, че увеличаващите се проблеми в икономиката, разрастването на движението "Окупирай Уолстрийт"и репресиите на правителството, като го характеризира като "силна ръка, поддържаща реда и закона.  "Накратко, хаос, подобен на този, който помогна да се възпламени бившия Съветски съюз, а и на други места.

В книгата си "Отворено общество", Сорос приписва на фонда, "мобилизиране на гражданското общество" срещу правителството, включително Словакия и Хърватия. Той охотно се нарича "активен участник в революцията, която измете съветската система."

Така че, когато Сорос говори за хаос, той знае какво говори . Единственият въпрос, който остава е неговото участие.

Почти навсякъде, където е стъпил Сорос и неговите фондации или инвестиции, след това има неприятности.

Той помогна да започнат революциите и подкопа стабилността на националната валута, финансирайки радикалите по целия свят.

На неговия  "фонд бяха предявявани обвинения в шпионаж и нарушения на законите за валутното регулиране," а неговата инвестиционна стратегия беше насочена към увреждане на паричните единици в някои страни. "

Това не е тази история, която през последните пет години, разказват за Сорос излъчвателните мрежи.

През това време, името на Сорос беше споменато 29 пъти, но само в един от случаите имаше поне някакъв намек за проблем, и това беше едно просто споменаване на факта, че той "все още е познат като човека, който срути Банката на Англия."

Но ABC завърши описанието си с думите: "Това беше в пълно съответствие със закона."

Като цяло, негативната публичност на Сорос даде само секс скандала с 28-годишната бразилска актриса.

Но в миналото, Сорос, когато разпространяваше влиянието си в целия свят, имаше много негативи. Сорос носеше критикува като почетна значка.

"Някои страни, сега попаднаха под атака: в Унгария, - унгарските националисти, в Румъния -" Vatra Romanesco "(" румънски родина ", радикална националистическа организация) В Словакия - вестникът на комунистическата партия" Правда ", в Съветския съюз - органа на хардлайнерите "Съветска Русия" - пише той в "Утвърждаване на демокрацията" (книгата е публикувана през 1991 г.).

Институтът "Отворено общество" на Сорос е създаден през 1979 г. като благотворителен тръст. Дори неговият основател си признава, че той се е ръководил "основно от егоистични" мотиви, а самият той се нуждаел от "данъчната вратичка." Той създаде фонд  "доверие за своите деца."

Докато Сорос е известен по целия свят със своето изкуство да инвестира, не винаги е било възможно да избегне вниманието на властите.

Преди около 20 години, той бе осъден във Франция, по дело за търговия с вътрешна информация, а той на няколко пъти безуспешно се опита да извади тази страница от своето досие.

Според "Ню Йорк таймс" френският съд потвърди осъдителната присъда срещу него, защото "той купил и продал акции на Sociйtй Gйnйrale през 1988 г., знаейки, че банката може да бъде погълната" (през 2011 г. решението бе потвърдено от Европейският съд за човешки права).

Той бе глобен с три милиона долара (сумата на глобата, по-късно, е намалена до 940 хил. евро).

Неговият фонд (Soros Fund Management) влезе в неприятна ситуация в Унгария, където Сорос е роден и живял до неговото пълнолетие. Повдигнатият въпрос е как той е инвестирал в "най-голямата банка в страната» OTP.

"Миналата седмица фонда му е бил глобен от унгарските регулатори с $ 2 милиона за манипулиране на цените на акциите на OTP», - пише "Ню Йорк Таймс" през 2009 година.

Дори когато той се опитва да сведе до минимум правните последици от действията си, той подкрепя някои съмнителни връзки. През 1999, The Economist, "Ню Йорк Таймс" (сега е носител на Нобелова награда) Пол Кругман го прикова в работата си за Slate.com.

Статията "Не обвинявайте Рио ... и Бразилия, също", обвинила Arminio Fraga Neto, за работа със Сорос, в изпълнение на задълженията си, председател на Централната банка на Бразилия. Fraga, смутен, казва, че  "не е имал достъп до класифицирана информация", а Кругман е публикувал официално извинение, казвайки, "Fraga се държа много добре."

Много положителна статия за Сорос в
The New Republic през 1994 г., обяснява защо инвестиционните му дейности разгневиха редица страни. "Председателят на Европейската общност и представители на френски и белгийски правителства го обвиниха за организиране на "англо-саксонска конспирация ", целяща да подкопае стабилността на френската валута ... Правителството на Великобритания го обвини в извеждане на паунда от Европейската парична система" - писа Майкъл Луис.

Валутните операции на Сорос отдавна са предмет на противоречиви спорове.

"Washington Post" съобщи за това, че списанието
Foreign Policy, през 2000 г. публикува една карикатура на милиардера, на която Сорос е показан в образа на Джеймс Бонд с думите: "Вие видяхте, какво направиха мойте ужасни разрушителни сили с британския паунд и малайзийския рингит, 007 ... Смятате ли, че вашите хилави правителства могат да ме спрат? ".

Говорейки за външната политика, такава има и при Сорос.

Мортън Aбрамовиц от Фондацията Карнеги за мир заяви, че Сорос е "единственият частен гражданин, който има своя собствена външна политика."

Това все още е вярно, въпреки че често влиза в противоречие със съответните политики на САЩ, чиито гражданин е той сега. Той дори подпомага във финансирането на организация с нестопанска цел, наречена "Независим дипломат", която има девиз: "дипломатическата служба е за тези, които се нуждаят най-много от него." Според "Ню Йорк Таймс", той е представлявал интересите на Косово, Сомалиленд и фронта Полисарио в Западна Сахара. И трите разчитат на признаване като независими държави.

Както беше съобщено от Би Би Си, през 2001 г., Сорос се превърна в мишена за протестиращите срещу глобализацията по време на Световния икономически форум в Бразилия. Аржентински активист го нарече "лицемер и чудовище." На следващия ден той е бил принуден да отмени пътуването си до Тайланд ", след като протестиращите заплашиха да го замерят с развалени яйца и екскременти."

През 2004 г. двама млади мъже плиснаха в лицето му вода и майонеза "в Украйна, като обвиниха Сорос, че се опитва да насърчи "нежната революция ", както се случи в Грузия, излъчено по Би Би Си. През същата година, критик на правителството на тази страна, заяви: "Грузия не съществува, сега, това е просто още един щат на САЩ с губернатор Джордж Сорос" - пише "Ал-Джазира."

Неговите опити в Русия едва не приключиха с открит сблъсък.

През ноември 2003 г., съобщава "Ал Джазира", "московската щаб-квартира на милиардера инвеститор Джордж Сорос е бил подложена на обиск заради хора във военно-полева униформа. "Един от служителите на "Отворено общество" заяви, че иззетите документите от нападателите е "кулминация на дългогодишния икономически спор." Същата година, Сорос избяга от Русия, губейки, според съобщения, 2 млрд. долара.

Сорос има огромно влияние в света - като правило купено: или със собствените му ръце или чрез " Фондация Отворено общество."

В един момент, той финансира цялото правителство на младото по това време на грузинската държава. "Ню-Йоркският финансист Джордж Сорос помогна да се учреди специален антикорупционен фонд за да плати надбавки за нищожните заплатите на повечето граждански служители, от президента, (който получава $ 1500 на месец, до граничния служител ($ 500долара)," - пише " Ню Йорк таймс" през 2004 година.

През 2008 г. Сорос дава $ 50 млн. на  бещание за хилядолетието" (организация, посветена на борбата срещу бедността в света), която се управлява от неговия приятел и икономист Джефри Сакс. Целта на проекта е "22-те най-богати нации на света" да увеличат бюджета си за предоставяне на чуждестранна помощ. През 2011 г. той отделя допълнително още 27 милиона долара за свързаните с проекта.

Сорос хвърля милиарди по целия свят - дори за достойни каузи. Но неговите либерални възгледи и агресивна подривна дейност срещу правителствата прави подозрителен всичко, до което се докосва.

Като се има предвид неговото широко влияние по целия свят, човек би си помислил, че някои от традиционните медии, могат да обърнат внимание на това. Е, всичко е наред. Той спонсорира и журналистите също.



Виж още:

samvoin.blog.bg/politika/2009/07/07/koi-e-diord-soros.360215





Гласувай:
6


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене