Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9989610
Постинги: 7845
Коментари: 3424
Гласове: 6304
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
14.03.2012 14:34 - Скритите предупреждения за военен удар по Сирия? "Хуманно" е да стане на празник
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 630 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 14.03.2012 18:46


Автор: zahariada

Скритите предупреждения за военен удар по Сирия?

Източник

8.03.2012

image

Няколко новинарски издания съобщиха за внезапното отпътуване от Сирия на китайски, френски, канадски и други чужди граждани, с допълнителни полети и дипломати и служители на посолства на борда.

Нови съобщения продължават да идват от различни ведомства, фирми, служители и дипломатическия персонал на някои страни, които в момента набързо са евакуирани от Сирия. Това може да вещае повторение на събитията, които настъпиха в Либия преди бомбардировките на НАТО.

Китай съобщи за евакуация на персонала си, който е бил за охрана на нефтеното оборудване. Те се страхуват да не бъдат изненада, както се е случило по време на либийските събития, когато трябваше да организират бърза масова евакуация.

Съобщения за евакуация идват от Канада, чието правителство също обяви строги санкции срещу Либия, и излезе с декларация за подкрепа на бунтовниците и настояват за оставката на Ал-Асад.

Ръководството на авиокомпаниите на Air-France съобщават, че всички полети до Сирия са отложени  "до второ нареждане." Причината за отмяната на двата първи полета нарекли  "продължаване на протестното движение" в Сирия. Новината дойде след закриването на френското посолство и заповедта за евакуация.

Тази нова информация се повтаря и от съобщения от Великобритания също за евакуация на дипломатите и службите в посолството, посъветва британските граждани да се завърнат у дома. Американският персонал също е получил подобни разпореждания още през февруари.

Кратък преглед на новините:

Компанията ABC съобщава, че Китай е изтеглил своя персонал от Сирия.

Повечето китайски работници са се завърнали у дома от Сирия

    Повечето китайски работници са се върнали от Сирия, тъй като ситуацията там се е влошила. В Сирия днес има около сто китайски граждани за охрана на работническите лагери и оборудване [...]

Според китайски медии, преди година в Сирия са живеери повече от пет хиляди китайци. Те започнали да напуснат страната, когато започнала ескалация на насилието, а от ноември, е имало не повече от седемстотин.

    Според министъра на търговията Чен Деминг, китайските работници ще се върнат и възобновят работата си по проектите, след като ситуацията в Сирия се стабилизира..За какви проекти става въпрос - ABC News не споменава

Освен това,
изданието China Economic Review  свързва тези мерки с опитите да се избегне необходимостта от спешна евакуация на китайските граждани, както се случи в Либия миналата година.

Китай се отказва от обезщетения на работниците от Сирия и ги отзовава

8 Март, 2012 - 12:12


"Китай ще изтегли своите работници от Сирия, където безредиците се засилват. Правителството се надява да се избегне повтаряне на евакуацията на китайските граждани, в последната минута, както беше миналата година в Либия "- съобщава  "Ройтерс".

"Около сто китайски работници остават в страната за защита на работническите лагери и оборудването" - каза министърът на търговията Чен Деминг.

Китайското правителство трябва да предприеме сериозни стъпки, за да защити своите фирми и проекти, както и да се грижи за безопасността на китайските граждани, особено на екипите по проектите. [...]

Близо 36000 китайци бяха евакуирани от Либия миналата година, след като бяха изненадани от избухването на гражданската война. 
China Economic Review

Според наблюдения на
Godlike Productions Conspiracy Forum, днес от Китай пристигат съобщения, които са подобни на тези, които дойдоха точно преди началото на военните операции на НАТО в Либия.

Същото предприе Китай и преди НАТО да нанесе първия удар от въздуха на Либия на 19 март, 2011.

3 март 2011 - 35 860 китайци са евакуирани от Либия

19 март 2003 г. - американската инвазия в Ирак

19 март, 2011 - бомбардировките на НАТО в Либия

20 март, 2012 г. - иранската Нова година празника Навруз

Този празник отбелязват, и nusayrity (членове на musulm. общност, формирана през 10 век.в средите на крайните шиити в Северна Сирия).

Президентът ал-Асад е Nusayr ...

Военната намеса в Сирия вероятно ще съвпадне с празника Ostara или пролетното равноденствие, което ще се проведе между 19-21 март 2012 г..(
GLP )

Най-големият египетски вестник Ал-Ахрам съобщава, че компанията Air-France е отменила всички полети до Сирия, след като Франция затвори посолството си в тази страна.

Air France е отменила полетите до Сирия, до "по-нататъшно уведомление"

Политическата ситуация в Сирия принуди националният въздушен превозвач, да прекратят редовните полети до Дамаск за неопределен период от време

Френският национален превозвач Air France заяви в сряда, че отменя полетите Париж - Дамаск  "до следващо известие", поради несигурната обстановка, свързана с протестите срещу режима на сирийския президент Башар ал-Асад [...]

Миналата седмица Франция обяви, че ще затвори посолството си в Сирия.
Ahram.

Изданието
The Start  съобщава, че Канада е затворила посолството си, като посочва, че подкрепя бунтовниците, и намира, че режимът на Асад трябва да отиде в историята.

Канадското посолство в Дамаск е затворено, дипломатите напускат страната

ОТАВА - Канада отзова останалите дипломати от Сирия и ще затаря посолството си в Дамаск.

Външният министър, Джон Бейрд каза, че влошаване на положението със сигурността принуди сънародниците му да напуснат страната.

"Въпреки рисковете, Канада поддържа дипломатическо присъствие в Сирия, за да наблюдава ситуацията и да се опита да доведе честни и точни посания към сирийските власти"- казва Бърд в изявление.

Тези съобщения продължават да пристигат в посолството на Сирия в Отава и в други международни форуми.

Канада настоява за напускането на своите граждани в продължение на няколко месеца. Тези, които все още са в Сирия, имат възможност да потърсят консулска помощ в Бейрут, Ливан, и Аман (Йордания).

Закриване на посолството, последвало, след като Baird обяви въвеждането на допълнителни санкции срещу Сирия, включително замразяване на активите на централната банка, и сметките на седем ключови министри от правителството на Башар Асад. [...]

Канада наложи забрана за пътуване до тази страна и замрази активите на 115  сирийски граждани и 39 организации. [...]

Министърът заяви, че Асад трябва да подаде оставка.

Промяната е в ход. Сирийците ще дочакат своя ден - и Канада е на страната на сирийския народ в борбата му за по-добро бъдеще. The Star

Великобритания и САЩ прекратяват работата на своите посолства и евакуират персонала си от Либия.

Великобритания затвори посолството, а персонала се завръща у дома, от Сирия

Великобритания затвори посолството си и отзова дипломатическия персонал, който се изтегли от Сирия от съображения за сигурност - обясниха в Министерството на външните работи на Обединеното кралство. В изявление на Законодателното събрание, британският външен министър Уилям Хейг заяви: "Реших да се спре работата на Британското посолство в Дамаск от съображения за сигурност и за отзоваване на дипломатическия персонал."

"Нашият посланик и дипломатическия персонал напуснаха Сирия на 29 февруари и скоро ще се върнат във Великобритания. Британските граждани, които остават в Сирия, въпреки нашите силни препоръки, да напуснат страната, трябва да се свържат с посолството на някоя от останалите държави-членки на ЕС, ако те се нуждаят от консулска помощ "- добавя официален чиновник.

Според Хейг, британците продължават да подкрепят работата на посолството си в Дамаск, въпреки ескалацията на насилието в Сирия, с избухването на протестите срещу правителството на президента Башар ал-Асад през март 2011 г.. Въпреки това, ситуацията се влошава и служителите на посолството ни в Дамаск са в риск, така че ние решихме да оттеглим нашия персонал. "
Решението на Великобритания след съответното решение на САЩ да прекрати работата на посолството в Сирия и връщането на всички свои дипломати по-рано този месец, също позовавайки се на продължаващото недоволство и влошаващото се положение със сигурността. " [...]
The New Media Journal


САЩ обсъждат вариант за военна намеса в Сирия




  Теги: Конфликти, Сирия, Новини, САЩ
  12.03.2012, 11:07, московско време
image
Фото: EPA
image image image

Администрацията на САЩ започнала консултации със съюзниците си за възможно използване на военна сила на територията на Сирия. За това анонимно съобщиха на медии едновременно няколко официални лица. По техни данни формално целта на акцията е да бъде провъзгласена „защита на мирните жители”, а на практика тя трябва да окаже пряка подкрепа на опозицията и да доведе до сваляне  на правителството на Асад.

Разглеждат се варианти на преки доставки на оръжие за опозицията, изпращане на войски за осигуряване на ”безопасна зона” за бунтовниците, удари по системата на ПВО на страната. В същото време президентът и говорителят на камарата на представитеите на САЩ на 6 март заявиха, че САЩ няма едностранно да предприемат военни мерки по отношение на Сирия.


Франция твърдо решила да отстрани Асад от власт Теги: Съветът за сигурност, Франция, ООН, Конфликти, резолюция, Сирия, Новини

  11.03.2012, 19:37, московско време
image
Ален Жюпе. Фото: EPA
image image image

Министър на външните работи на Франция Ален Жюпе не мисли, че в близките дни ще постигне подписване на резолюция на Съвета за сигурност на ООН по Сирия поради несъгласието на Русия.

Ален Жюпе отбеляза, че целта на обсъжданата в Ню Йорк резолюция е прекратяване на насилието и достъп на хуманитарна помощ в страната. „Ние не можем да приемем, че на едно равнище в резолюцията би се оказал режим, който убива гражданите си, и въстаници, които се опитват да се защитят”, заяви министърът.

Франция настоява на реализиране в Сирия на плана на Лигата на арабските държави, който предполага отстраняване от власт на Башар Асад и създаване на коалиционно правителство с участието на опозицията. „Ние няма да отстъпим, тъй като ни подкрепят 13 от 15-те страни-членки на Съвета за сигурност и 137 членове на Общото събрание на ООН”, каза министърът.

Ален Жюпе смята, че Русия се отказва да подкрепи западната резолюция по Сирия защото това не отговаря на икономическите й интереси и противоречи на съображенията й за вътрешна сигурност.




http://bulgarian.ruvr.ru







Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене