Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 6449668
Постинги: 7723
Коментари: 3311
Гласове: 5030
Календар
«  Януари, 2017  
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. ИЗЛИЗАНЕ НА БЪЛГАРИЯ ОТ ЕС И НАТО
3. Не на забраната за забрадките
4. Институт высокого коммунитаризма
5. The Ugly Truth
6. Българска Православна Старостилна Църква
7. Stop the Hunting of Polar Bears for Profit
8. Планът за съсипването на България
9. Протоколи на ционските мъдреци
10. Български исторически календар
11. Забравеният д-р Ганчо Ценов
12. Българите са по - стари преселници в Македония и Тракия от славяните!
13. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
14. Български канал срещу конспирацията
15. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
16. Забравеният д-р Янко Янев
17. Православието
18. Блогът на zahariada
19. Сайт с български бойни знамена
20. Исторически видеоблог
21. "Изгубената България" - исторически сайт
22. Българският национализъм (1919 - 1944)
23. Владо Черноземски
24. ANONYMOUS BULGARIA
25. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
26. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
27. Самиздател Григор Симов
Постинг
06.03.2012 00:02 - Пресконференция в БТА: "Положението в Сирия и Иран" и как то се отразява на България
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 3906 Коментари: 3 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Автор: balkanec

7 март, сряда -  12:00 до 13:00 ч.

Организатори:

Гражданска инициатива"България против война срещу Сирия и Иран" - http://www.facebook.com/groups/stopnavoinatairan/

Събитието във фейсбук - http://www.facebook.com/events/201729796601082/

Гражданска инициатива

„България против война срещу Сирия и Иран”

 

Ви кани,

на пресконференция, която ще се състои на 7 март от 12 часа

в Българска Телеграфна Агенция (БТА) гр.София

 

тема: Положението в Сирия и Иран

участници: Дружества за българо-арабско приятелство

акценти: Истината за събитията в Сирия и Иран.

Неутралитет на България.

 

Земята е за всички! Нека живеем в мир!

 

 

 

Сградата на БТА на бул. „Цариградско шосе“ № 49

 

Залата на Националния пресклуб на БТА:

 

 

Предистория:

 

 

Горивата и войната - или защо войната срещу Иран ни удари преди да е започнала

"Да чуем и другата страна" - разяснението на иранския посланик в България за връзката между подготвяната война срещу Иран, ембаргото на ЕС и скока на цените на горивата.

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=372530032775544&set=o.173830002709195&type=3

 


 

Сирия: ето пълни доказателства, че ни лъжат много яко 

 


 

 

 

Ново антивоенно движение се надига в България

 

Както знаем, в последно време новините за готвена предстояща голяма война срещу Иран и Сирия се промъкват в медиите и особено в електронните и из интернет. Те започнаха да предизвикват недоволство сред много хора от включване на България в една нова опасна война без никаква полза и никакъв български интерес от нея. Само във фейсбук от месец работят три групи срещу войната и за мир, които събират хора и се опитват да информират обществото за истинските новини - онези които централните медии крият: ГИ - "България против война срещу Сирия и Иран!"

Българи за мир - НЕ на войната срещу Иран!

Не на войната срещу Иран! Не на войните по целия свят!

Имаше и спонтанно организиран протест по време на посещението на Хилари Клинтън зад Американското посолство, който нито една медия не показа, въпреки че бяха поканени и някои снимаха и взимаха интервюта от участниците - в ден, когато централните части на София бяха блокирани от полиция.

Сега новото антивоенно движение навлиза в нова фаза - част от по-активните хора срещу войната от различни български градове се събраха на 16.02.12 в София, за да решат как да се борят и да активизират обществото за неутралитет на България в задаващата се война. На проведеното събрание участниците учредиха официално Гражданска инициатива "България против война срещу Сирия и Иран" (инициативата е започната доста преди това). Името беше прието, за да покаже непартийност и неполитичност.

Надеждата е, че от такива граждански инициативи и групи ще се роди истинската българска опозиция - извън партийните рамки.
 

Сред организаторите бе политологът
Румен Дечев, секретар на Клуб "1 ноември", основан от интелектуалци.


Румен Дечев


Сред участниците беше и Мадлен Кирчева - икономист, едно от лицата на историческото дружество "Българска орда 1938".


Мадлен Кирчева чете предложения

 

 

Участниците приеха да работят за следното:

"ДЕКЛАРАЦИЯ

Като Български граждани, изразяваме своето мнение, че всякакви опити за въвличане на България във военни конфликти със Сирия и Иран, както и всякакви реални военни действия от страна на България спрямо тези държави, са в противоречие с традиционните ни приятелски отношения с тези народи. Историческият опит показва, че участието на България в подобни военни действия извън наша територия, никога не е било в интерес на българския народ. Напротив, те са носели само вреди и загуби за него.
Българската общественост е поставена под едностранната информационна антисирийска и антииранска медийна манипулация относно истинските причини за назряващия военен сблъсък. Този военен конфликт заплашва световния мир и сигурност и поставя човечеството пред прага на трета световна война.

Поради това, Гражданска инициатива „България против война срещу Сирия и Иран” се обявяваме:
1. Против всякакви военни действия и агресивна намеса във вътрешните работи на тези страни, включително ембарго и други икономически санкции.
2  Против изпращане на български войски в подготвения военен конфликт срещу Сирия и Иран.
3. Против използването на българска територия, въздушно пространство и акватория за водене на военни действия от трети страни или за логистична подкрепа на такива. 

 Призоваваме всички български сдружения и граждани, споделящи горепосочените цели, да се присъединят към нашите действия.
 Настояваме българското правителство да информира българската общественост за това водени ли са разговори за участие на България във военни действия срещу Сирия и Иран, какво е тяхното съдържание и каква е позицията на българското правителство.
 Настояваме Народното събрание, президента и  правителството на Република България да излязат с изрично заявление, че България няма да участва в никакви военни действия пряко или косвено срещу Сирия и Иран."


16.02.2012 г.                     ГИ ”България против война срещу Сирия и Иран”
София      

 


За председател на гражданската инициатива беше избран Киряк Цонев - дългогодишен български дипломат в Близкия изток.


Киряк Цонев

 


К. Цонев и Пепа Ангелова


От движение за мир в България има нужда, защото българското общество е държано в дезинформация от централните медии. Мнозинството българи все още не вярват, че подготвяната от Вашингтон война може да се превърне в голям международен военен конфликт с непредвидими мащаби, нито че е пряка заплаха и за България. Основните медии в страната не съобщават, че на България се готви опасната роля на инструмент за чужди интереси в тази подготвяна агресия. Силите, които подготвят тази роля на България, знаят истината, че ако българските граждани бъдат информирани за действителната заплаха, в България ще се надигне масово недоволсто срещу правителството, което подхвърля страната в тази опасна игра, от която българския народ няма никакъв интерес.
 


Двигатели на инициативата се оказаха хора от Добрич - Пепа Ангелова, Деньо Павлов и други - активисти срещу опасността от отравяне на водата в Добруджа от добива на шистов газ, срещу законното и незаконно вкарване на ГМО-култури в България (което вече тече при мълчание от централните медии) и срещу заплахата от въвличането на България в новата война в Близкия изток: http://bgzemia.blog.bg/. Те са и инициатори на една от фейсбук-групите срещу войната, която бе преименувана в фейсбук-група на новата инициатива, започната на събранието.

Видео:

Граждански протест в Добрич срещу добива на шистов газ и опастността за натравяне на водата на Добруджа.

 


На събранието дойдоха и хора от сирийската общност в България, които имат желание да участват в инициативата.

 


 

 

 


 

Събранието и инициирането на гражданската инициатива беше подготвено с дискусия "Сирия, Иран и изострянето на напрежението в Близкия Изток" от предишната вечер в Софийския университет, организирана от Клуб "1 ноември".
 


Български граждани от сирийски произход обясниха на дискусията, че т.нар. "опозиция в Сирия" представлява организирани и въоръжени отвън банди, които влизат в страната с оръжие от марки, каквито иначе не се срещат в самата Сирия, предизвикват кървави безредици, стрелят не само по силите за сигурност, а и по цивилни граждани и разпалват гражданска война на различни места в страната. Голяма част от тези бандитски групи са организирани радикални ислямисти, които провокират въоръжени сблъсъци с правителството, защото Сирия е светска държава. Това мнение потвърждават и други представители на сирийската общност в България, които дойдоха на дискусията в СУ и на събранието на гражданската инициатива следващия ден, за да кажат какво мислят и да дадат повече информация от Сирия на българската общественост.

 


Киряк Цонев разяснява пропагандата за войната - снимки от митинги в подкрепа на сирийското правителство и против въоръжените банди и техните размирици - се представят в западни и наши медии като снимки от митинги на опозицията.
Той описа ситуацията в Иран и Сирия и подробности около подготвящата се война, в която днешните управници имат намерение да въвлекат и България.Част от снимките и клиповете, които гледате на десетки хиляди протестиращи всъщност са демонстрации в подкрепа на сегашния режим” разказва Самир Ал Фахад, независим журналист от Ливан."

 


Пепа Ангелова - един от организаторите на протестите в Добрич - обявява на дискусията за предстоящата гражданска инициатива и събрание на следващия ден и кани желаещите, да преминат от думи към действия.

 


Сириец, участник в дискусията, показва снимка на жена и дете убити в Ирак преди години, която сега се върти от медии като снимка за "жестокостите на сирийските власти".

 

Публика на дискусията в СУ

 Участници в дискусията


Снимки: Георги Грънчаров, Пепа Ангелова
 

 


 

 

14 февруари 2012, Българско национално радио:

Киряк Цонев: Жертви сме на едностранна пропаганда

Протест в Сирия срещу кървавите размирици, организирани от "опозицията"

 

 


 

 

Тези събития бяха предшествани от протести като спонтанно организирания зад Американското посолство в София в деня на посещението на Хилъри Клинтън:

 

http://rmsbulgaria.blog.bg/novini/2012/02/05/protest-sreshtu-vizitata-na-hilyri-klintyn.896436

До оградата на Американското посолство

 

Гласувай:
4
0


Вълнообразно


1. kenedi - новини от Америка
06.03.2012 02:30
вижте тая статия от моя блог - за концлагерите в САЩ

http://kenedi.blog.bg/novini/2012/01/07/amerika-v-obsada.878406

Там се готвят яко да потопят самата Америка в кръв, а Сирия и Иран са само началото на техния поход срещу целия свят - тези хора са болни в мозъците психопати
цитирай
2. samvoin - вижте тая статия от моя блог - за к...
06.03.2012 02:46
kenedi написа:
вижте тая статия от моя блог - за концлагерите в САЩ

http://kenedi.blog.bg/novini/2012/01/07/amerika-v-obsada.878406

Там се готвят яко да потопят самата Америка в кръв, а Сирия и Иран са само началото на техния поход срещу целия свят - тези хора са болни в мозъците психопати
Благодаря, ще го сложа и като постинг!
цитирай
3. socialismus - И аз не искам включване във война с хора, поддръжка, транспортни коридори
06.03.2012 09:25
Стига са ни въвличали.
"Щом ни тикат под куршумите
то и на лудия е ясно,
че ние трябва да си кажем думата"
цитирай
Търсене