Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
05.03.2012 23:37 - Ционистката маймунка Обама - на отчет при своите господари (Терористичната ционистка банда AIPAC и Нетаняху!)
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1006 Коментари: 0 Гласове:
1



Обама и Нетаняху ще обсъждат въпроса за война или мир с Иран Теги: Иран, Израел, САЩ, По света, Конфликти, Коментари
Борис Павлишчев 5.03.2012, 13:49, московско време
image
Барак Обама, Бинямин Нетаняху. Фото: EPA
image image image
Днес във Вашингтон се провежда среща между президента на САЩ Барак Обама и израелския премиер Бинямин Нетаняху. Страните ще си опитат да сближат позициите си по по-нататъшните действия по отношение на Иран, подозиран в стремеж да създаде ядрено оръжие. Разногласията между САЩ и Израел по иранския въпрос са принципни. Според Израел, единствено военна операция може да спре Иран от създаване на атомна бомба. А САЩ смятат като основание за военна операция само фактическото появяване на такова оръжие. В Белия дом добре разбират до какви катастрофални последици ще доведе войната, смята главният научен сътрудник на Института за международна икономика и международни отношения на Руската академия на науките Георгий Мирский:

- Това би означавало пълен крах на цялата политика на Барак Обама, насочена към установяване на нови приятелски отношения с ислямския свят. Това би се обърнало в такъв подем на антиамериканизма в целия свят, какъвто никога не е имало. Иран би се опитал да затвори Ормузкия пролив, през който се транспортират 40% от нефта, а това означава скок на цените на нефт до 200 долара за барел и загуби за западния свят. Затова САЩ, както и Западна Европа, биха искали да предотвратят удар на Израел срещу Иран.

Ситуацията за сегашния ръководител на Белия дом е сложна. В САЩ през ноември ще се състоят избори за президент, а там много влиятелното произраелско  лоби е обезпокоено от развиващия се Иран. Всяка стъпка на Обама внимателно се следи от съперниците-републиканци, които са готови да използват неговата нерешителност по иранския въпрос за повишаване на своя рейтинг.

И Обама чрез списание „Атлантик” изпраща сигнали за примерна позиция за срещата с Нетаняху. „Прибързан удар по Иран ще му позволи да изиграе ролята на жертва”, пише президентът. При това той посочва, че САЩ и Израел безусловно ще стигнат до военно решение за да спрат появата на иранска атомна бомба.

На този фон анонимни източници от Пентагона съобщили, че САЩ се договорили с Израел за зареждане на негови самолети във въздуха при нанасяне на удари срещу Иран и са посочени целите за такива удари. Това е първия признак, че е възможна военна операция, която уж е планирана като съвместна. Това изтичане на информация е предназначено за Иран, тя не трябва да се смята като отстъпка на Израел в навечерието на преговорите, смята Георгий Мирский. Ако американците действително са казали на Израел, че са готови да действат с него съвместно, казва Мирский, то това би подтикнало Израел към удар, което би имало за САЩ катастрофални последици.

(Забележете менторската физиономия и изражение на наглия чифут - ционист Нетаняху и кучешкото - покорно и наплашено изражение на маймунката - също с хазарски произход, по майка!)



Обама: не е дошло времето за атака срещу Иран Теги: Безопасност, Иран, Израел, САЩ, Новини
  5.03.2012, 14:01, московско време
image
Бинямин Нетаняху. Фото: EPA
image image image

Президентът на САЩ Барак Обама потвърди, че САЩ все още смятат за възможно политическото решение на иранската ядрена програма.

„Твърдо вярвам, че все още се запазва възможност за дипломацията в решението на ядрения проблем на Иран”, заяви президентът в изказване пред влиятелното американско произраелско лобби AIPAC.

Днес за обсъждане на ядрения въпрос на Иран в САЩ пписгита премиерът на Израел Бинямин Нетаняху. Той е убеден в необходимостта от нанасяне на превантивен удар по ядрените обекти на Иран, който според оценки на израелското разузнаване твърде близко е стигнал до създаването на ядрено оръжие. В същото време във Вашингтон смятат, че за сега няма явни доказателства, че в Иран и прието решение за създаване на ядрено оръжие и нанасянето на удари срещу Иран ще бъде съпроводено от сериозни ответни действия на Техеран.

http://bulgarian.ruvr.ru



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10049534
Постинги: 7921
Коментари: 3553
Гласове: 6351
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Български исторически календар
4. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
5. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
6. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
7. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
8. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
9. Забравеният д-р Янко Янев
10. Планът "Еврия"
11. Сайт с български бойни знамена
12. Исторически видеоблог
13. "Изгубената България" - исторически сайт
14. Владо Черноземски
15. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
16. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
17. Реалността днес и която идва...
18. Военное обозрение
19. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
20. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
21. РПЦ Царская Империя
22. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
23. Исторически ревизионизъм
24. Вечния Църковен Календар на Светите Отци