Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
29.02.2012 21:53 - СОФИЯ - град на наркоманите
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 2010 Коментари: 1 Гласове:
2



Автор: kozme

СОФИЯ   - лицето на България с най-много наркомани

                  Студенти си делят по половин грам на партита всеки четвъртък


Средно между 10 и 12 килограма кокаин се смъркат по купони, дискотеки и частни партита на месец в София. Това съобщи пред „Монитор” началникът на сектор „Наркотици” в СДВР Христо Разсолков.
Най-силните вечери за дилърите са четвъртък и събота. Тогава младежи и студенти се групират по двойки и срещу 60 лв. си делят половин грам от най-скъпата дрога. Груби сметки показват, че годишният оборот от продажбата на кокаин достига около 17 милиона лева само в столицата.

Преди 2 седмици при спецакция „Чук” полицаи от сектор „Наркотици” в СДВР задържаха най-добре организираната наркобанда и сочения за неин тартор Стефан Бонев-Сако. Според разследващите групата е държала всички лъскави клубове в центъра на столицата, където ходели заможни клиенти. След ареста на 11-членната банда към апетитните пазари, контролирани доскоро от хората на Сако, са се насочили повечето шанаджии (пласьори, които работят самостоятелно ), както и останалите по-малки групи на пазара.

„Това е гаден бизнес, хората в него са брутални и за да увеличат печалбите си, са готови да стигнат до крайности включително и убийства. Колкото по-малко банди остават на пазара, толкова повече са печалбите им”, коментираха разследващи.

Най-важни за всички наркогрупи на пазара обаче били т.нар. ВИП клиенти, за които се борели пласьорите. Във всяка банда,  имало по 1-2 ВИП дилъри, които обслужвали само богати и влиятелни бизнесмени, висши чиновници и спортисти. За този тип клиенти се предлагал и по-различен кокаин, който е с 2-3 пъти по-добро качество от този по заведенията. Грамът от него се търгувал по 180-200 лв., а не като масовия кокаин, който е пълен с примеси и се продава на 120 лв.


„Такива клиенти са особено важни, защото те, като поръчват, не вземат по половин или един грам, а купуват 10-20 грама. Така с една поръчка дилърът може да изкара 4000 лева”, обясниха разследващи. Обикновено "баровците" оставяли и бакшиш от 200-300 лв. на пласьорите. С тези пари си купували доверие и сигурност, че ще им продават само качествена стока. За кокаиновите партита нерядко "ВИП клиентите" посещавали СПА центрове, които се затваряли за външни посетители и работели само за богаташите на  София. Освен скъпата дрога често на партитата присъствали и по 5-6 елитни проститутки.

Сочената за най-добре организирана наркогрупа на Сако също ухажвала и търсела подобни клиенти. Наркодилърите  започнали да набират  скорост на разпостранение на "стоката"  в средата на април миналата година. Тогава  полицаи от СДВР прибраха  един от тях -  Ицо Боксьора, когато  "момчетата"  вилнееха  с брадви по заведенията.

Малко след това по ВИП сепаретата в клубовете се появили хората на Сако и се обявили за новите "господари на пазара". Според полицаите,  Бонев(Сако) използвал хитър ход. Той решил да остане в сянка, а на преден план да пусне Милен "Катерицата", който в криминалните среди до този момент бил познат като "човек" за кражби на коли и източване на банкови карти. Въпреки че нямал представа как стоят нещата с наркотиците, Катерицата бързо събрал хора и под ръководството на "Сако" изградил стройна организация.

Освен "Катерицата" ядрото допълвали Весо - Черния и Ицо Калоянчев, които отговаряли за разпределянето на пътя на наркотика от влизането му в страната до стигането му след това до зареждачите и дилърите на улицата. За шеф на "наказателните бригади" - (уличните, а не бойните, защото се съмнявам тези момчета,ако попаднат на фронта,дали ще могат да се погрижат за собствения си живот за да оцелеят в пукотевицата), бил назначен Весо "Кубинеца". Той беше и единственият освободен от корумпирания български съд,  под домашен арест, след като се съгласил да дава показания срещу съучастниците си и да разказва подробности за ролите им. Източници на вестника разкриха, че част от печалбите хората на Сако инвестирали в язовири.
Ето сега сгоден случай за изгодни инвестиции. Нали нашия министър - председател Бойко Борисов търси собствениците на "виновните" язавири,които наводниха българските села и градчета; сега е момента - тези дилъри на наркотици да се "замогнат" и да се "пишат" собственици на ценни землени имоти.

Вместо държавата да си спретне закон,който да им дава право всички язовири,намиращи се на територията на България да са само и изключително - държавна собственост и ничия друга,независимо в каква икономическа криза или без криза се намира държавата България. В противен случай ще си помисля,че България става бандитска държава, с всяка изминала година - все повече се забива в батака на корупцията, вместо  да излиза от там.

Скучно им било на студентите, младежите на възраст над 18 години не търсили работа а лентяйствали, оплакват се родители на "лентяите". Как ще работят такива хора,които се дрогират веднага, щом им стане скучно и тъпо?


В Бургас има няколко магазина с работници, които са се отървали от наркотичната зависимост, поне те така разказват за себе си. Работят си момчетата, заниманието им е дървообработване - резба, рисунки и декорации в мебелния бизнес. Имат четири мебелни магазини "РЕТРО" - стари мебели от възраждането на България, мебели от средновековието и от 12-15 век. Така са състарени, че човек се влюбва в качествената изработка. На тези момчета никога не им е скучно, нито в магазините, нито в цеха,където изработват мебелите. освен че избаротват мебели те поправят и стари -изтърбушени такива. Придават им доста приятен вид и след това ги продават на доста приемливи цени, цени за всеки джоб. Така че, има в България занаятчии,които търсят младежи на които да предадат своите умения и професии. Стига младежите да имат желанието да се научат на тези занаяти, сигурна съм, че никога няма да им е скучно за напред. Но, за да не са зависими от дрогата се иска и силна вола или голям "инат".

...............
Полицаите просто си вършат работата,но  винаги - по заявка. В България полицията работи така - получава сигнал от анонимен предател и тогава тръгва в "акция". Нашите полицаи си изкарват работното време по кафенетата и по заведсенията за хранене. Затова повечето ченгета са дебели и глухи за другите провинения на уличните хулигани, а циганските мародери - просяци продължават да тероризират гражданите. Нашите полицаи - не ходят по улиците на градовете ни, за да не простинат през зимата и да не си изтрият подметките през лятото. Нашите полицаи са "скромни хора" те пият безплатно по кафе-две или три,по заведенията и след като приключи част от работното им време се прибират по работното си място(в полицията) "отчитайки" пред началството за някакви измислени престъпления,несъществуващи провинения на измислени имена на хора.

Но, иначе, ако се зададе голяма "акция" за нещо което ще им донесе дивиденти в бъдеще, веднага впрягат сили и хукват маскирани като дяволи да арестуват провинилите се "бандити". Правят полицейски анализи по данни на...?  Посоченият от тях за бандит Сако, дали не им "снася" данни за своите хора срещу хонорар или срещу правото да си запази живота? Защото така процедират полицаите по целия свят - като хванат главатаря на някоя банда, сключват сделка с него .......и след това го пускат на "свобода". Може би и нашите полицейски командири постъпват по същия начин? ....иначе, от къде ще знаят толкова подробности за наркодиларите?



27.02.2012





Гласувай:
2


Вълнообразно


1. bojo12345 - Де да беше само София ...
29.02.2012 22:24
Картината за съжаление е такава и в Пловдив.Само се тупат по гърдите от МВР , че
сме на пътя на дрогата от Азия за ЕС и сме били страж,заслужавали сме да сме членове на Шенген.Дали тази която е тръгнала за Европата да не може да задоволи само нашит "нужди"??
В някои арабски стари (доживот или бесят) и в Бразилия дават добри уроци на заловените с дрога.
И нашият олимпийски шампиот ще получи урок!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10039297
Постинги: 7893
Коментари: 3528
Гласове: 6343
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
22. РПЦ Царская Империя
23. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
24. Исторически ревизионизъм
25. Вечния Църковен Календар на Светите Отци