Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
26.02.2012 23:30 - ЗАВЕТИТЕ НА ЛЕВСКИ
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 789 Коментари: 0 Гласове:
4



Автор: rmsbulgaria

ЕДИН СЪВРЕМЕНЕ ПРОЧИТ НА ЗАВЕТИТЕ НА АПОСЛОЛА НА СВОБОДАТА

image

Левски се бореше против чуждото потисничество. А нима днес българският народ е свободен?!

Османските завоеватели унищожиха държавността ни, превръщаха българските деца в еничари и ги изпращаха да умират за интересите на империята. Нима днес американските империалисти не направиха същото?! Нима не разрушиха нашата държава и армия, службите ни за сигурност, премерената външна политика и не създадоха български еничарски корпуси, насъсквани срещу чужди народи, които да бъдат покорени?! Нима след Югославия, Ирак и Либия сега не искат да ни хвърлят срещу Сирия и Иран, а с това и срещу нашата родствена освободителка Русия и велика страна като Китай?! Нима не готвят нова световна касапница, най-голямата в историята, с употреба на ядрено оръжие?! А къде ще падат бомбите, когато американците използват за агресията базите си в България?! 

Османското правителство не допускаше развитието на индустрията по българските земи. Закриха предприятието на Добри Желязков Фабрикаджията. А нима днес съвсем целенасочено не затриха цвета на българската индустрия?! Къде е комбинатът за тежко машиностроене в Радомир, превъзхождал в технологично отношение европейските си конкуренти? Къде е българската електроника, която дишаше във врата на големите световни производители (Първият китайски спътник летя с български компютър!)? Къде са заводите „Антон Иванов” и „Балканкар”, пласирали продукцията си с успех по целия свят? Къде са големите износители на химически торове, къде е „Фохар”, къде е химическата ни индустрия? Къде е националният превозвач „Балкан”? Къде е АЕЦ „Козлодуй”? И как да наречем този бандитизъм? 

Османските завоеватели измисляха данъци по всевъзможни поводи. Едва ли ще забравим някога, че когато агите отивали при роба да се наядат с храната му, той трябвало да им плаща, че са си изхабили зъбите! А днес чуждите компании не смъкват ли и кожата от гърба ни – чрез тока, водата и телефоните, чрез банките и застрахователните дружества, чрез безумните концесии, като тази в Златоград?!

Османските завоеватели и още повече фанариотите потискаха българския дух притесняваха вярата и просветата му. Днес новите завоеватели унищожават българската култура и образование, изтребват българския дух, насаждат нормите на пошлост, деградация и животински инстинкти.

Османските завоеватели поне не закачаха природата. Новият поробител иска да унищожи и нея. С налагането на ГМО и добива на шистов газ ще се превърнем в пустиня.

Ето защо още помним нашия Апостол. Защото българската национална революция не е завършена. Защото тя трябва да осигури националния ни суверенитет, самостоятелността на нашата политика. („Работим чисто по български и не искаме да се водим по никого извън Българско”, казваше Левски.) – без МВФ и Световната банка, без Сорос и Хилъри Клинтън, без ЦРУ. Защото тя трябва да се разправи с предателите, с компрадорската полуинтелигенция, с разните Пасита, Кръстевци и Дайновци („Който не е чист, убивам го. И работа трябва, работа!” Така казваше Апостолът. Сега времето е друго, но законно възмездие трябва да има! С предатели Свободата е невъзможна!). Защото националната революция трябва да върне заграбеното и да накаже грабителите. Тя трябва да нахрани народа – да му даде работа и просперитет. Но да му върне също културата и образованието, традиционните ценности и чувството за справедливост. Защото най-сетне тя, националната революция трябва да установи братство и равенство между народите („Братство всекиго, без да гледаме вяра и народност”, както го искаше Апостолът).

Но най-главният завет, който Апостолът ни завеща, беше създаването на националноосвободителната организация. Организация, която ще обедини всички българи в борбата им за свобода, просперитет и справедливост. От такава организация имаме нужда днес. Тази организация трябва да има ясна програма, призната от всички. Ядрото на тази организация трябва да бъде националноотговорната интелигенция. Неин представител беше и Левски – свещенослужител, учител и съучредител на Българското книжовно дружество (БАН). Такива бяха заветите на Левски, нека да се замислим над тях.

Румен Дечев





Гласувай:
4


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10052350
Постинги: 7921
Коментари: 3556
Гласове: 6351
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Български исторически календар
4. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
5. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
6. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
7. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
8. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
9. Забравеният д-р Янко Янев
10. Планът "Еврия"
11. Сайт с български бойни знамена
12. Исторически видеоблог
13. "Изгубената България" - исторически сайт
14. Владо Черноземски
15. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
16. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
17. Реалността днес и която идва...
18. Военное обозрение
19. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
20. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
21. РПЦ Царская Империя
22. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
23. Исторически ревизионизъм
24. Вечния Църковен Календар на Светите Отци