Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9991606
Постинги: 7845
Коментари: 3424
Гласове: 6304
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
23.02.2012 14:48 - "Ал Кайда", Израел, Турция и Запада - в общ фронт срещу Сирия!
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1004 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 23.02.2012 15:00


"Ал Кайда" подкрепя бунта на сирийците срещу Асад 12.02.2012 11:11 218 "Напред, лъвове на Сирия!", призова Зауахири    
 
image

Айман ал Зауахири. Снимка: архив, Reuters

Лидерът на терористичната мрежа “Ал Кайда” Айман ал Зауахири изрази подкрепа за бунта в Сирия срещу режима на Башар Асад, предаде Франс прес.

Подкрепата е изразена във видео, качено в джихадистки форуми, прехванато от американския център за наблюдение на ислямистките сайтове SITE.

Във видеото, озаглавено "Напред, лъвове на Сирия", Зауахири обвинява сирийския режим в престъпления срещу гражданите си и хвали онези, които се бунтуват срещу правителството.

Видеото е качено в мрежата в събота и продължава осем минути. В него Зауахири стои пред зелена завеса и насърчава сирийците да не се доверяват на западните или на арабските правителства, които искат да им наложат режим, подчинен сляпо на Запада.

Зауахири приканва мюсюлманите от Турция, Йордания и Ливан да подкрепят бунта и да свалят решима на Асад, който според него е антиислямски.

От началото на бунта срещу Башар Асад в Сирия са загинали над 6000 души, припомня БТА.


dnes.bg



Джихадисти подкрепят опозицията в Сирия

image

Джихадисти пристигат на групи в Сирия от Ирак, а оръжие се внася през границата, за да се подпомогне антиправителствената съпротива в страната. Това заяви вътрешният заместник-министър на Ирак. В интервюто си за АФП Аднан ал Ассади каза, че иракските власти разполагат с разузнавателна информация, че „група иракски джихадисти” са преминали в Сирия, за да се включат в протестното движение. Той допълни също, че от страната му се изпращат големи пратки с оръжия към границата на съседната държава, доказателство за което било, според заместник-министъра,  внезапното и рязко покачване на цените по иракската граница.

„Оръжията се транспортират от Багдат до провинция Ниневе и цените на оръжията в Мосул са по-високи, защото се изпращат на опозицията в Сирия”, казва още Аднан ал Ассади. Представителят на властите допълва, че в провинцията, в която се намира границата със Сирия, цената на един автомат „Калашников” се е вдигнала напоследък от 200 на 1500 щатски долара. „Оръжията се пренасят контрабандно от Мосул през Рабия, пресичат Сирия, тъй като членовете на някои фамилии живеят от двете страни на границата. Също така контрабандни канали има и в сирийския град Абу Камал”, твърди още той.

Сирийското правителство дълго време твърдеше, че опозицията се подкрепя изключително от трети страни, а наскоро дори „Ал Кайда” изрази подкрепата си за сирийската опозиция, като призова мюсюлманите в Близкия Изток да подпомогнат бунта в Сирия. Според „Гардиън”, Турция е може би най-значимият външен играч, който е срещу режима на Ассад. От Турция оперира опозиционния Сирийски национален съвет, също така приютява Свободната сирийска армия. Сирийската опозиция получава оръжия, които идват от територията през територията на Турция и Йордания, съобщава „Вашингтон таймс”.

Сирийските власти наскоро връчи на другия си съсед – Ливан, списък с лица, за които се твърди, че се занимават с контрабанда на хора и оръжия с цел „терористични актове на територията на Сирия”. Сирия поиска от съседите си да се затегне режима на контрол между двете страни.

Според израелския сайт depka.com , известен с връзките си с разузнавателни служби, британски и катарски войници подпомагат опозицията в битката за град Хомс. Съобщението на Аднан ал Ассади идва по време на напрежение относно сирийската криза. В събота Сирия заяви на Либия и Тунис да затворят своите посолства в Дамаск за 72 часа. В отговор Либияи и Тунис поискаха сирийските посланици да напуснат незабавно.

Съединените щати затвориха посолството си в Сирия в понеделник и обещаха да увеличат натиска върху Ассад с искане да се оттегли. Няколко европейски държави – Великобритания, Холандия, Италия, Франция и Испания последваха примера. Шестте страни-членки на Съвета за сътрудничество в Персийския залив също оттеглиха своите посланици.

Насилието в страните от Близкия Изток  продължава вече почти година, а антиправителствени групи се опитват да свалят президента Башар ал Ассад от власт. Според ООН над 5000 са жертвите на конфликта досега. Междувременно международната общност иска все по-сериозни мерки срещу президента Ассад. Наскоро на резолюция на ООН бе наложено вето в Съвета за сигурност от Русия и Китай – двете страни, които се противопоставиха на външната намеса в страната. Според Русия резолюцията не включвала санкции за опозицията в страната и Москва вярва, че при подобен небалансиран подход документът може да изпрати грешно послание към враждуващите страни.

http://agsnews.info


Ирански медии: Турски и израелски разузнавачи се борят срещу Асад image

21 Февруари 2012 | 07:46

  image

Дамаск, Сирия /КРОСС/ В Сирия има отряди, съставени от турски и израелски командоси, които подпомагат опозицията в опита й да свали режима на Башар ал-Асад, писаха ирански медии. Според сведения на иранските служби, само през последния уикенд на територията на Сирия са били заловени близо 50 турски военни разузнавачи, които преподавали военна техника на специализирано формирование на Сирийската опозиция.

/НИ/


ЧУЖБИНА Вашингтон готви военна помощ за опозицията в Сирия
image
Снимка: ЕПА/БГНЕС Сирийският град Хомс е подложен на непрекъснат артилерийски обстрел от армията от почти три седмици. Сирийската свободна армия - въоръженото крило на опозицията срещу режима на Башар Асад - се опитва да осигурява храна и подслон на хилядите жители на града.
Администрацията на Барак Обама открехва възможността за международна военна подкрепа за въоръжената опозиция в Сирия, съобщиха агенциите. "Не искаме да предприемаме действия, които биха допринесли за по-нататъшно милитаризиране на Сирия, защото това може да тласне страната по опасен път. Ние обаче не изключваме допълнителни мерки, ако международната общност изчака твърде дълго и не предприеме нужните действия", заяви говорителят на Белия дом Джей Карни пред репортери. "От наша гледна точка не смятаме, че има смисъл да допринасяме сега за по-голямо милитаризиране на Сирия. Но ако не успеем да накараме Асад да се поддаде на натиска, може да обмислим допълнителни мерки", заяви и говорителката на Държавния департамент Виктория Нулънд. От координираните изявления остава неясна каква ще е ролята на САЩ в осигуряването на такава помощ.

В същото време през уикенда ген. Мартин Демпси, председател на Съвета на началник-щабовете на американската армия, каза по Си Ен Ен, че Вашингтон все още не знае достатъчно за опонентите на Асад. "Докато не постигнем по-голяма яснота за това кои са те, смятам, че е рано да се говори за въоръжаването им", заяви Демпси.

Журналистката от САЩ Мери Колвин и френският й колега Реми Ошлик бяха убити вчера в град Хомс, съобщи френският министър на екологията Натали Косцюшко-Моризе. Те са загинали при бомбардировка, която засегнала пресцентър, организиран от сирийската опозиция в квартала Баба Амр, който бил подложен на силен обстрел. Ранени са други 3-4 чуждестранни журналисти.

segabg.com


10 000 души се подготвят за инвазия в Сирия? image

22 Февруари 2012 | 11:31

  image

Дамаск, Сирия /КРОСС/ Десетхиляди либийци се готвят да влязат в Сирия, за да се борят на страната на опозицията срещу силите на Башар ал-Асад, твърди руската телевизия "Русия днес", цитирана от "АлфаТВ".

Според източници на телевизията, либийците, които иначе са членове на въоръжените групи от гражданската война в страната, се подготвят на тайно място в Йордания, откъдето ще започне планираната инвазия срещу Сирия.

Всички вече получават ежемесечна заплата от близо 1000 щатски долара, която им се предоставя от правителствата на Саудитска Арабия и Катар. Същевременно иранските медии вчера съобщиха, че в Сирия са арестувани 50 турски офицери, които признали, че са подготвяли сирийски опозиционери да участват в бунта срещу властта.

Днес изненадващо руското министерство на външните работи излезе с информацията, че според непотвърдени данни, в Сирия вече работят и агенти на британското разузнаване МИ-6.

/НИ/


И още:

Хайк Самсонян: Ако падне Асад, в Сирия ще дойдат радикалните ислямисти 22.02.2012
Георги Коларов



По - долу - за знаещите английски или италиански, ще разберат разконспирираният разговор, между сирийски бунтовник и шеф от МОСАД:


















Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене