Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9988694
Постинги: 7845
Коментари: 3424
Гласове: 6303
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
15.02.2012 13:55 - След като "пожарът" в Румъния "изпепели" правителството, още по - изпепеляващ за про - ЕС върхушката пожар в Гърция...
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1253 Коментари: 1 Гласове:
1



image 13 Февруари 2012 / 13:02:37  Виктория Миндова   image image image image По атинските улици отново се носи дъха на сълзотворен газ, а тротоарите са посипани със счупени стъкла. Очите на минувачите в центъра на гръцката столица са зачервени, въздухът щипе и задушава гърлата. Под краката скърцат разтрошените на ситни стъкалца витрини. Опожарените сгради надминават 45, но общината все още няма точна оценка за разрушенията. Сблъсъците между полицията и членовете на анархистичните движения в Гърция оставиха зад себе си отново руини, но не с вдъхновението на античната архитектура, а напоени с гнева на гърци, които се обявяват против системата като цяло.

Магазини, банкови клонове и заведения за бързо хранене са пострадали най-много от разигралата се снощи градска война. Историческото кино Атикон на улица Стадиу също не е било пощадено. Пожарни коли са паркирани на най-централните улици на столицата и потушават остатъците от пожарите от предишната нощ. Движението по централните улици на града е затруднено заради счупените светофари на ключови кръстовища и поради паркираните пожарни коли на главни пътни артерии. Бригади на отдел “Чистота”  събират остатъците от погромите. Собственици на малки магазини чистят стъклата по тротоарите и чакат представители на реда и общината да дойдат, за да опишат щетите.

“Защо рушат домовете ни”, плачеше възрастна жена на улица Христу Лада. Освен жилищните сгради, там се намират туристическото бюро Travel Plan и част от офисите на вестник Та Неа. Граждани и гости на реда спират пред опожарените фасади и наблюдават как пожарникарите гасят послeдните димящи остатъци от търговските обекти. Магазинът за електроника и домакински уреди “Коцоволос” на улица Стадиу е бил разбит, както много други магазини и е била задигната лесно преносима стока. Същото се е случило в магазина за спортни обувки FootLokers на търговската улица “Ерму”. Опожарени са клонове на Юробанк, Емборики, Алфа банк, Марфин банк. Магазинът за мебели Коста Бода до кино Атикон също е изгорял до основи. Кафетерията от веригата Старбъкс в същия район също е била опожарена, както и магазинът за бельо Galzendonia.

В сравнение с разрушенията по централните улици, площад Синтагма е сравнително запазен. Централното стълбище на хотел “Кинг Джордж” е разбито и мраморните плочи, които ги покриват са изкъртени. Хотелът “Мегали Вретания” в непосредствена близост до “Кинг Джордж” няма никакви вреди. Защо едни търговски обекти биват вандализирани, а други остават непокътнати все още не е ясно.

Автор: aidasv

Вижте фоторепортажа на GRReporter
от атинските улици след погрома
Тук.

 
www.grreporter.info/Atinskiyat_centr_osmna_razrushen_i_opozharen/10572




bTV Новини - Атина в пламъци ->Тук


Правителството на Румъния подаде оставка 06.02.2012 12:22 94 Премиерът Емил Бок се мотивира с икономическата стабилност    
 
image

Емил Бок. Снимка: Reuters

Правителството на Румъния подаде оставка, за да осигури икономическата стабилност на страната. Това заяви румънският премиер Емил Бок, съобщи Асошиейтед прес.

"Върнах мандата на правителството, защото не се вкопчвам във властта. За страната е изключително важно да имаме икономическа стабилност", заяви премиерът. "Взехме изключително тежки решения. Тези мерки бяха взети с мисълта за бъдещето на Румъния", допълни той.

Бок призова депутатите възможно по-скоро да изберат нов кабинет.

За да стабилизира финансово страната след 2009 г., правителството на Бок приложи серия от непопулярни мерки за намаляване на разходите, включително намаляване на заплатите в държавния сектор, съкращаване на работни места, увеличаване на данъците и други.

Освен това румънските власти обещаха на МВФ и Световната банка да бъде проведена либерализация на пазара на природен газ и на електроенергия, да бъдат повишени регулираните цени на енергоносителите, както и да орежат държавните субсидии за централното парно.

От януари в Румъния се провеждат протести срещу правителството на Бок и президента на страната Траян Бъсеску.

Според последните проучвания Демократическата либерална партия, начело на която е Емил Бок, се ползват с подкрепата само на 20% от населението, докато рейтингът на лявата коалиция е над 50%. Парламентарните избори в Румъния са насрочени за края на 2012 г.


www.dnes.bg


Къде сме ние?!
Най - розово ли чувствате, че е у нас, та няма такива прояви и най - малки намеци за тях дори?













Гласувай:
1


Вълнообразно


1. bojo12345 - Не само поста е добър но и ...
15.02.2012 14:40
Какъв трябва да е отговора на нашите управляващи???
Показаха по БТВ една българка ,видяла на живо погрома в Атина.Работи като чистачка в Атински ресторант за 750 Э.На въроса ,ще е върне ли след преживяния ужас,отговори : Не , кой в България ще ми даде такава заплата ,като тази и цените тук са като тези у дома!?! Там-750Э минимална у нас 137 Э къде Киро на кирия?
Тя ,когато мечката играе у кошиятя ,ще дойде ден и в нашия двор да гостува!?!
цитирай
Търсене