Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9989134
Постинги: 7845
Коментари: 3424
Гласове: 6303
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
29.01.2012 02:17 - САЩ стана съвсем завършена терористично - тиранична държава и спрямо своите граждани! НЯМА ВЕТО - за Новогодишен подарък на нацията си, ОБАМА ПОДПИСА НАЙ-ПРЕДАТ
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 2569 Коментари: 3 Гласове:
7

Последна промяна: 04.02.2012 20:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
АТЕЛСКИЯ ЗАКОНОПРОЕКТ

Автор:
estirbg

След като Сенатът на САЩ прие законопроект, който ефективно слага край на Хартата за правата в Америка / Dec-02-2011 /, вчера 31.12.2011, по време на почивката си в Хавай, Барак Обама подписа мащабния военен законопроект за самоотбрана на стойност 662 милиарда долара, макар и с известни „резерви” отнасящи се до задържане на лицата, заподозрени в тероризъм.

Информация на (NewsCore)
Last edited Sat Dec 31, 2011, 03:37 PM USA/ET


image

Ето и части от пълното изявление на Барак Обама

„Фактът, че аз подкрепям този законопроект като цяло не означава, че съм съгласен с всичко в него. По-специално, аз подписах този законопроект, въпреки че имам сериозни резерви с някои разпоредби, които регулират задържане, разпит, и съдебното преследване на заподозрени терористи. През последните няколко години, моята администрация е развила ефективна и устойчива рамка за задържане, разпит и съдене на заподозрени терористи, която ни позволява да се максимизира способността ни за събиране на разузнавателна информация и да направят безпомощни опасни личности в бързо развиващите се ситуации, а резултатите, които са постигнати, са неоспорими. Нашият успех срещу "Ал-Кайда и нейните филиали и съмишленици, е получен в значителна степен като резултат от предоставяне на правомощия на нашите професионалисти за борба с тероризма, след като имат необходимата яснота и гъвкавост, адаптираща се към променящите се обстоятелства..........."

"В крайна сметка, реших да подпише този законопроект не само защото се разрешават критично важни услуги, които се предоставят за нашите въоръжени сили и техните семейства, както и на националните програми за сигурност, но и защото Конгреса ревизира разпоредби, които в противен случай биха застрашили безопасността, сигурността, и свобода на американския народ "
"Движейки се напред, моята администрация ще тълкува и прилага разпоредбите, описани по-долу, по начин, който най-добре запазва гъвкавостта, осигуряваща сигурността  и отстояваща ценностите, върху които е основана тази страна.”

Пълното изявление може да прочетете тук:

www.democraticunderground.com/10164102

Съвсем резонен въпрос е: След като е имал „резерви”, защо Президентът Обама е подписал законопроекта? А в последния пасаж подчертаните думи "ще тълкуват" и "прилагат"  не развързват ли директно ръцете на военните при всякакви ситуации?
Повече от разбираемо е, че този законопроект дава официално "зелена светлина" за неограничено задържане без съд и присъда на заподозрени в терористична дейност
. За клопката "заподозрени в терористична дейност", в която могат да попаднат и обикновени невинни американци, вижте това
www.salem-news.com/articles/december022011/bill-rights-ends.php
или
http://estirbg.blog.bg/biznes/2011/12/10/senatyt-na-sasht-prie-zakonoproekt-zalichavasht-hartata-za-p.864777
Изказаните "резерви" са само прах в очите на американската общественост и опит да се притъпят бурни масови протести за несъгласие с администрацията на Обама.
Последствията? - информацията за тях няма да се забави...
Ще продължаваме да следим!


И като продължаваме да вървим по "горeщите" следи на вече подписания и "пълнокръвен"  законопроект, няма как да не включа и тази новина, която разгромява всички фалшиви прогнози, че Америка фалира и залязва:
Би Би Си: Барак Обама разкри нова стратегия за развитие на американската армия     05 януари 2012 | 21:22 | Агенция "Фокус"
Вашингтон. Американската армия ще стане „по-лека”, запазвайки своето превъзходство, докато измества фокуса си върху Азиатско-тихоокеанския регион, обяви американският президент Барак Обама, предаде Би Би Си.
В рядка своя изява пред Пентагона, той разкри дългосрочна стратегия за отбраната на САЩ, съгласно която хиляди военнослужещи ще бъдат освободени.
Според американския държавен глава приливът на войните се оттегля и САЩ трябва да възобновят икономическата си доминация.
Стратегията трябва да включи съкращаването на най-малко 450 млрд. долара от разходите на Пентагона през следващото десетилетие.
„Така че, да, нашата армия ще бъде по-лека”, коментира Обама пред репортери, „но светът трябва да знае, че САЩ ще запазят нашето военно превъзходство с въоръжени сили, които са ловки, гъвкави и готови да отговорят на пълен набор от конфликти и заплахи”.

Неотдавна Хилари Клинтън доказа в едно свое изказване записаното в “Откровение” 13 глава, че Вторият звяр ще реве като змей:За САЩ световното лидерство е единствената възможност” (http://www.focus-news.net/?id=n1438250). Тя изрази ясно величието, което си присвояват всички диктатори, като представят себе си за единствените, които могат, знаят и разбират всичко. Безапелационно подчерта и необходимостта САЩ да бъдат категоричният лидер в света: „Светът гледа към нас, тъй като Америка има възможност и решимост да мобилизира съвместни усилия за решаване на световните проблеми – в защита на нашите собствени интереси, но и в качеството на сила на прогреса. В това отношение ние нямаме съперници”.  Изявлението “Ние нямаме съперници” е категорично: “На нас никой не може да ни се опре!”

  Днес Барак Обама потвъди недвусмислено декларацията, доказваща ролята на САЩ като световен жандарм.
Същото твърди и Библията. Тандемът САЩ и Ватикана ще осъществи Новия Световен Ред и ще тласнат човечеството към огнената геена!









Гласувай:
8


Вълнообразно


1. ok3223 - Я не им се връзвай.
29.01.2012 15:06
Претенциите са едно, възможностите, фактите от действителността казват друго.
-Бяха ли бити в Корея?- Бяха. -Във Виетнам- също.
-Загубиха ли в Ирак?- Отидоха си... насрани.
НА ПЪТ СА ДА ИМ СЕ СЛУЧИ СЪЩОТО И В АФГАНИСТАН.
Икономиката куца с двата крака и са задлъжнели до гуша. Имат дефицити и борчаве за много десетки трилиони.
ДНЕС СА ЕДИН СЛОН НА ГЛИНЕНИ КРАКА.
САМО СЛОН С ГЛИНЕНИ КРАКА.
КОЕТО ЩЕ СИ ПРОЛИЧИ СКОРО.
цитирай
2. momchil - Мамка им, съкращават армията и б...
30.01.2012 01:44
Мамка им, съкращават армията и бюджета и. Мамка им агресорска.
цитирай
3. motsi - Великолепна професионална констатация за моментната Световна ситуация!
30.01.2012 02:27
Никога един срещу другиму,освен заедно срещу Световния акар,смучещ жизнените ни сили,и проживяващ 100 години без втора инвазия!
Преди да станете донори,помислете кого спасявате!Избора е персонален!
Но не забравяйте и поговорките за кукувицата,белия и черния вълк!
В тоя процес,няма поправителни изпити и финансови имунитети!
цитирай
Търсене