Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9990574
Постинги: 7845
Коментари: 3424
Гласове: 6304
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
22.01.2012 21:18 - Рик Санторум e Рицар на Малта !!!
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1034 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 22.01.2012 21:20


Автор: polopot

image


Първичните избори в САЩ винаги са вълнуващи. Но на тези избори едно име предизвиква сериозен интерес и това е Рик Санторум. Няма никакво съмнение, че именно той се очертава, като най-интересната фигура в тези първични избори. Изненадващата победа в Айова и шансът му да спечели номинацията на Републикнаците допълнително засилват вниманието към него. И така...

Кой всъщност е Рик Санторум ?!

Роден е в семейство на католици от италиански и ирландски произход. Като дете  посещана държавно училище, но след като родителите му се местят в Илионис постъпва за една година  в Римо Католическата гимназия в Манделин, Илинойс. Тази гизмназия е управлявана от Ордена на Кармелитите. Завършва гимназията през 1976. По-късно постъпва в Университета на Пенсилвания.

Само на 32 години той става Конгресмен. Един от най-известните законопректи, които подрепя е Workplace Religious Freedom Act (WRFA). Той гарантира религиозната свобода на работното място. И предвижда осигуряването на специално помещение на работноно място  за религиозни практити и ритуали. Заканопроектът получава подкрепана на Бнай Брит Интернешанъл, Съюзът на Ортодоксалната Еврейски Конгрегация, Църквата на Адентисите от Седмият Ден, Американската Конференция на Католическите Епископи и други.

Рик Санторум е единственият Римо Католик от кандидатите на Републиканската партия за първичните избори. Мит Ромни е Мормон, Рон Поул е Баптист, а третият кандидат Нют Гингрич е бивш Баптист, Лутеран макар и настоящ Римо Католик. Повече от ясно е, че Санторум е скритият фаворит на тези първични избори и единственият, който може да победи набеденият фаворит Мит Ромни.

Наистина ли Рик Санторум е "бедният кандидат" на тези първични избори?! 

В медиите умишлено се тиражира версията, че Рик Санторум едвам "свързва двата края". Неговата кампаня е представяна едва ли не, като най-бедната. За най-добре опезпечен от към финанси се смята Мормонът Мит Ромни. Неговото състояние през 2007 беше оценявано между 190 и 250 милиона долара. Ако вярваме, че парите решевата всичко може би вече би трябвало да обявим Мит Ромни за сигурен кандидат на Републиканците. Разбира се реалностите са малко по-различни от това, което ни се представя в медиите. Реално освен своите пари Ромни би могъл да разчите на подкерапат на членовете на Църквата на Мормоните. Въпреки, че те са една от богатите църкви едва ли биха могли да се мерят със Санторум. Реално погледното въпреки, че никой не го признава официлано  Рик Санторум на тези избори има подкрепа на   Римо Католическата Църква.  От финансова гледна точка това означава, че той има на разположение огромни финансови средства. Йезуитското оправдание за "бедният кандидат" има за цел да спечели допълнителна подкрепа и умишлено Санторум да бъде подценен.

Дали победата на Санторум в Айова беше изненада оставя сами да прецените. Както занем първоначално за победител беше обявен Мит Ромни с 8 гласа. В последствие се оказа, че Рик печели с 34 гласа. Но какво да се прави. Американците никога не са били добри в броенето на гласове (ако не ми вярвате питайте Ал Гор).


image

На този фон едва ли беше изненадваща подкрепата,която той получи от Рупърт Мърдок. Той е един от най-влиятелните хора в съвременният свят. Той написа в навечерието на вота в Айова в Twitter:  „Рик Санторум е единственият кандидат с наистина ясно, реформаторско виждане за бъдещето на страната“. Разбира се  самият Рупърт Мърдок е Папски Рицар и това не бива да се подценява. Мърдок е Рицар от Ордена на Свети Григорий Велики. Суверен на този орден е самият Папа. Но това едва ли е изненада, като се има предид, че :


Рик Санторум е Рицар на Малта.

На 12 Ноември 2004 Рик Санторум и неговат съпруга Каран Гарвър Санторум бяха приети в Ордена на Малта. Церемонията се състоя в Катедралата Свети Патрик в Ню Йорк. Рик Сантнорум беше ръкоположен за Рицар на Магистралното Благоволение на Ордена на Малта. Неговата съпруга беше направен Дама на същият орден. От този момент и двамата са "верни слуги" на Великият Магистър Матю Фестинг. ( 
polopot.blog.bg/politika/2011/08/12/koi-e-velikiiat-magistyr-i-princ-fra-matiu-festing.800645 )

През 2002 година Рик Санторум пътува до Рим по един много специален повод. Там той говори на тържествата по случай  стогодишнината от рождението на Свети Хосемария Ескриба...основателят на Опус Дей. 

С подобна подрепа политическото бъдеще на Рицарят на Малта Рик Санторум изглежда много обещаващо. Реално полтически хоризонти в американската политика за него не съществуват. Големият въпрос е каква роля ще му бъде възложена. На първо врме според мен почти сигурно ще спечели номинацията на Републиканската партия и ще успее да се изправи срещу Обама. Но какво роля му е отредена тепърва предстои да разберем. Едно нещо е сигурно. Запомнете добре името на Рик Санторум, защото за него тепърва ще се говори.


Снимка, която казва повече от хиляди думи....

image

Обърнете внимание на надписа  върху кръста. Това е добре познатото ни IHS. То присъства и на логото на Ордена на Йезуитите... Вероятно снимката е от реч на Санторум в някоя йезуитска структура. И има повече символично значение.


/коментар на автора /




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене