Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9988063
Постинги: 7845
Коментари: 3423
Гласове: 6303
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
20.01.2012 00:51 - Папата отрича, че Христос е Месия! ПАПСТВОТО Е АНТИХРИСТЪТ!
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1125 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 20.01.2012 14:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Автор: antoninus

Взето от: grigorsimov


Йоан: Кой е лъжец, освен оня, който отрича, че Исус е Христос? Той е Антихрист, който се отрича от Отца и от Сина.
http://www.youtube.com/watch?v=oIvbCoaRr7w&feature=related


През 2001 г. Понтификската библейска комисия (Pontificial Biblical Commission) издаде книга, озаглавена "Евреите и техните свещени Писания в християнската Библия" (The Jewish People And Their Sacred Scriptures In The Christian Bible). Тази книга отхвърля догмата (доктрината), че Старият Завет е приключил. Тя учи, че Старият Завет е все още валиден, че очакването на евреите за идването на Месия, което е част от Стария Завет, е все още основателно. Учи, че Исус не трябва да се възприема като пророкувания Месия. Че вероятно трябва да се възприема както правят евреите - не за Месия и Божия Син.

В част II, А 5, в книгата пише следното:
"Очакването на евреите за Месия не е напразно".

В част II, А 7, четем:
"Да тълкуваме Библията в духа на юдаизма, по необходимост включва пълното приемане на неговите предположения, които изключват вярата в Исус като Месия и Син на Бога. Християните могат и трябва да признаят, че юдейското тълкувание на Библията е може би вярно...".

И така, съгласно този документ на Ватикана, християните могат и трябва да признаят, че позицията на евреите, според която Исус не е Божият Син и пророкуваният Месия, е може би вярна. Това е Антихристът!

1 Йоаново 2:22 Кой е лъжец, освен оня, който отрича, че Исус е Христос? Той е Антихрист, който се отрича от Отца и от Сина.
Предговорът на тази еретическа книга е бил написан не от друг, а от самия Джоузеф Рацингер, сегашния Папа Бенедикт XVI.
Ерес е отхвърлянето на някоя догма на католическата вяра, а отстъпление е отхвърлянето на християнската вяра. Тази книга съдържа както ерес, така и отстъпление, напълно одобрени от Папа Бенедикт XVI. Той обаче проповядва отричането от Христос в множество свои книги. В своя труд "Бог и светът" (God and the World) Бенедикт XVI пише следното:
"Разбира се, възможно е Старият Завет да не посочва Христос. Той не посочва недвусмислено Христос! И ако евреите не могат да видят обещанията, изпълнени в Него, това не е заради тяхното нежелание, но предимно заради неразбираемостта на Писанията... Следователно, съществуват основателни причини да се отрече, че Старият Завет посочва Христос, и да се заяви: Не, Бог не е имал предвид Него. Но има и основателни причини да се позовем на Него (Христос) - това е спорът между евреи и християни".

Бенедикт XVI заявява, че има основателни причини да не вярваме, че Старият Завет посочва Христос като пророкувания Месия. Той заявява, че Старият Завет не посочва недвусмислено нашия Господ за Месия. Отново виждаме как Бенедикт XVI отрича цялата християнска вяра. Това отстъпление става още по-ужасно в светлината на Новия Завет, който изобилва от пасажи, потвърждаващи, че нашият Господ е изпълнението на пророчествата. Нека цитираме само един от многото, където Господ специално посочва на юдеите (евреите), че Писанията на Стария Завет говорят за Него и че те би трябвало да ги убедят.

И-н 5:39 Вие изследвате Писанията, понеже мислите, че в тях имате вечен живот, и те са, които свидетелствуват за Мене,
И-н 5:40 и пак не искате да дойдете при Мене, за да имате живот.
И-н 5:45 Не мислете, че аз ще ви обвиня пред Отца; има един, който ви обвинява - Моисей, на когото вие се облягате.
И-н 5:46 Защото, ако вярвахте Моисея, повярвали бихте и Мене; понеже той за Мене писа.
И-н 5:47 Но ако не вярвате неговите Писания, как ще повярвате Моите думи?

Съгласно архиотстъпника Бенедикт XVI, всички тези библейски твърдения, включително думите на самия Господ, са вероятно фалшиви. Според него, тълкуванието на евреите, че нашият Господ не е Месия и Божият Син, и че не е пророкувано за Него в Стария Завет, е основателно и меродавно. Нищо не може да бъде по-еретическо от подобни изявления, присъщи само на отстъпилия Антихрист!

Бенедикт XVI отново отрича Исус Христос в неговата книга "Крайъгълни камъни" (Milestones - Memoirs 1927-1977). Там, на стр. 53 и 55 пише следното:
"Оттогава все повече разбирам, че юдаизмът и християнската вяра, описани в Новия Завет, са два различни начина на тълкуване еврейските Писания, два начина, които в крайна сметка са мотивирани от позицията, която заема човек спрямо личността на Исус от Назарет. Писанията, които днес наричаме Стар Завет, са сами по себе си отворени и за двата начина на тълкуване".

Тук Бенедикт XVI отново заявява, че Писанията допускат еврейското тълкувание за Исус, че Исус не е Божият Син. Ето защо, Бенедикт XVI настойчиво проповядва фалшивото учение, че евреите нямат нужда да вярват в Христос за тяхното спасение.

В книгата "Бог и светът" на Бенедикт XVI, стр. 151, четем следното:
"...еврейското отричане на Христос ги поставя в конфликт с делата на Бога, но в същото време те получават уверение в Божията вярност. Те не са изключени от спасението...".

Това представлява пълно отхвърляне на католическата догма! Ето защо, на 19 август 2005, петък по обяд, в същия ден, когато Христос е бил разпънат, Бенедикт XVI посети една еврейска синагога в Колон, Германия, и взе активно участие в еврейската религиозна служба. Да се вземе обаче участие в некатолическо богослужение е грях срещу Божествения Закон и нарушение на 1-та заповед, съгласно учението на Ватикана преди 2-ия Ватикански събор. Вземайки участие в еврейска религиозна служба, Бенедикт XVI извърши публичен акт на отстъпление!

В синагогата Бенедикт XVI беше седнал на видно място отпред. Цялата синагога беше пълна с евреи, желаещи да го видят. Той не само взе активно участие в еврейската служба, но бе и централната личност. Без съмнение, това бе едно активно практикуване на юдейската религия.
Съвсем близо до Бенедикт XVI лидерът на синагогата се моли вдъхновено на свещения еврейски език. Бенедикт XVI изразяваше с поклащане на глава и ръкопляскане своето одобрение от участието си в еврейската служба. Той се присъедини към юдеите в общата им молитва на фона на еврейска музика. Когато застана отпред, за да произнесе слово и молитва в синагогата, всички евреи се изправиха на крака и го аплодираха за приемането му на тяхната религия.
Всеки, който видя това събитие, знае, че неговото значение е само едно: Бенедикт XVI няма проблем с евреите, които отхвърлят Исус Христос и нямат задължение да Го приемат, за да бъдат спасени. Бенедикт XVI учи, че евреите могат да бъдат спасени, че тяхното старозаветно очакване е основателно и че Исус Христос вероятно не е Месията!
Той е закоравял еретик срещу Евангелието и католическата (истинската) вяра!

2 Йоаново 1:7 Защото много измамници излязоха в света, които не изповядват дохождането на Исуса Христа в плът. Такъв човек е измамник и Антихрист!

Превод: Христо Цанков
skype: hi.tsankov
e-mail: hi.tsankov@gmail.com:
www.facebook.com/hi.tsankov

Изт.:
facebook
http://www.facebook.com/profile.php?id=100002902057264#!/groups/The.Bible.vs.The.Occultism/doc/
322186324487998
/

 







Гласувай:
5


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене