Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
11.01.2012 12:26 - В България продължават да измират хора и деца! Виновници - няма...
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1342 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 11.01.2012 22:19


Новините от последните дни на миналата година - "Апокалипсис - сега":

Пияна майка се блъсна в стълб и рани детето си 08:58 / 28.12.2011 image
  imageimage

Майка, употребила алкохол, се качи зад волана и... катастрофира с детето си в Пловдив. Около 16.45 часа лек автомобил „Мерцедес", поради движение с несъобразена скорост, се блъска последователно в стълб и паркиран автомобил.

Пробата с дрегер отчита 1.39 промила алкохол в кръвта на шофьорката. Жената е возила в автомобила и детето си. Те са настанени в Окръжна болница. Детето е с шинирана ръка.

Източник: SNews.bg



3-годишно дете загина, майка му се блъсна в стълб

6 януари 2012 11:10 | Деляна Михнева | 3 Коментирай Препоръчай (0)

image © dariknews.bg/архив  

Тригодишно дете загина при катастрофа в град Съединение. Около 9 часа тази сутрин лек автомобил, управляван от 31-годишна жена, се блъска странично в крайпътно дърво на път за кв. „Точилаци". В колата е пътувал и синът на водачката, който е починал на място. Причината за катастрофата е несъобразяване с тежките пътни условия, съобщи за Дарик директорът на пловдивската полиция старши комисар Тодор Чонов. По думите му в момента продължава огледът на местопроизшествието. Жената е в шок след инцидента, допълни още старши комисар Чонов. Тя е настанена за скенер на главата и изследвания в Университетска болница "Св. Георги" в Пловдив, съобщи за Дарик завеждащият смяна в Центъра за спешна медицинска помощ. Според колегите му, присъствали на местопроизшествието, колата се е въртяла като пумпал и детето не е било достатъчно добре обезопасено.

Днес в цялата Пловдивска област движението е затруднено заради заледените пътища. (Както във всяка община, включая "милата" ни столица - където властва ГЕРБ - ГРОБ...Огледайте се!)


Дете почина след скок от легло
Нелепа смърт на едногодишно дете потресе жителите на великотърновското село Раданово. Хлапето било оставено без надзор със сестричките си на 2 и 3 години. Докато си играели, паднало от леглото и когато бащата се прибрал, го намерил в безпомощно състояние. Въпреки опитите на екипа на Спешна помощ да го спаси, детето е починало в реанимацията. Бащата е задържан за 24 часа по Закона за МВР. Мъжът е с две криминални и пет съдебни регистрации.
Иван Иванов

standartnews.com


Едногодишно момиче почина при игра image  
  • Автор: klassa.bg
  • Дата: 8.1.2012
  • Сподели:

     

Момиче на годинка почина след злощастно падане в дома си в търновското село Раданово, съобщиха от полицията. Към 13 часа в събота детето било прието в спешния център в Полски Тръмбеш в критично състояние. Опитите на лекарите да спасят живота му се оказали безуспешни. Близките обяснили, че детето им паднало от легло вкъщи, докато играе с по-големите си сестри. Проверка установила, че по време на злополуката децата са оставени без родителски контрол. Сестрите на починалото дете са настанени в дом за деца, лишени от родителски грижа. Образувано е досъдебно производство.


Условна присъда за гинеколог, причинил смъртта на новородено поради немарливост image 0 гласа + Vote up! - Vote down! Шуменският окръжен съд наложи условна присъда от 1 година с 3-годишен изпитателен срок на доктор Валентин Германов. Гинекологът бе признат за виновен в това, че поради немарливост е причинил смъртта на новородения Емилиян Генчев. Малкият Емилиян почина през октомври 2008 година, около 30 часа след раждането си. Съдебно - медицинските експертизи показаха, че доктор Германов се е забавил с операцията на майката Росица Андонова. Когато бебето било извадено не проплакало, но имало сърдечна дейност и било реанимирано. На следващия ден обаче малкият Емилиян починал вследствие на вътреутробно задушаване. Съдът уважи частично гражданския иск на родителите на починалото бебе, които ще получат 24 хиляди лева кръвнина. Адвокатите на д-р Валентин Германов ще обжалват наложената от Шуменския окръжен съд присъда. Към пълната статия »
Категория:
Източник: www.novini.bg


  Отказаха нова експертиза за смъртта на млада родилка Тя умира 20 дни след раждането

Защитата на обвинените за смъртта на 23-годишната родилка Полина Димова д-р Нина Добрева и д-р Сияна Драгнева поиска нова арбитражна съдебномедицинска експертиза от национални консултанти. Молбата им обаче не се изпълни, тъй като магистратите счетоха, че повторната експертиза е дала отговори на всички въпроси.

image

Семейството на почиталата Полина

Бургаският окръжен съд започна да заседава по делото през месец май тази година, а шест месеца по-късно беше поискана втора експертиза, резултатите от която разбуниха духовете вчера по време на разпитите на свидетели.

Подсъдим по делото е и хирургът д-р Александър Маджуров, за който обвинението твърди, че не е приел родилката навреме и с това е забавил раждането. Тримата лекари са на подсъдимата скамейка и са обвинени в немарливост, която стана причина за фаталния край на младата жена. Тя ражда дете на 14 януари 2008 година. Тогава всичко с нея е нормално и медиците я изписват. Няколко дни по-късно тя вдига температура и се оплакала на лекарите. Те й казали, че това е заради кърмата. С всеки изминал ден състоянието на Полина се влошава. Тя вдига 38-39 градуса температура. Това я кара да търси помощта на няколко лекари.

Двайсет дни след раждането момичето влиза още един път в болницата и е поета от хирурзи и гинеколози. Умира след операция от перитонит и септичен шок.

pravda.bg


Осъдиха лекар в Шумен за смъртта на новородено Малкият Емилиян почина през октомври 2008 г., около 30 часа след раждането image

Шуменският окръжен съд наложи условна присъда от 1 година с 3-годишен изпитателен срок на д-р Валентин Германов.

Гинекологът бе признат за виновен в това, че поради немарливост е причинил смъртта на новородения Емилиян Генчев.

Малкият Емилиян почина през октомври 2008 г., около 30 часа след раждането си. Според съдебно - медицинските експертизи д-р Германов се е забавил с операцията на майката Росица Андонова.

Когато бебето било извадено не проплакало, но имало сърдечна дейност и било реанимирано. На следващия ден обаче малкият Емилиян починал вследствие на вътреутробно задушаване.

Съдът уважи частично гражданския иск на родителите на починалото бебе, които ще получат 24 хил. лева кръвнина.

още по темата image Ред грешки и пропуски в случая с 19-годишната родилка image 28 | image49978 09.12.2011 Лекарските грешки изкараха хората на протест image 40 | image11931 13.11.2011

Адвокатите на д-р Валентин Германов ще обжалват наложената от Шуменския окръжен съд присъда.

Росица Андонова заяви пред журналисти удовлетворение от факта, че лекарят е осъден.

Трябва да се дава гласност на подобни случаи, защото има справедливост, каза майката на починалото бебе.


vesti.bg







Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10054820
Постинги: 7921
Коментари: 3556
Гласове: 6351
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Български исторически календар
4. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
5. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
6. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
7. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
8. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
9. Забравеният д-р Янко Янев
10. Планът "Еврия"
11. Сайт с български бойни знамена
12. Исторически видеоблог
13. "Изгубената България" - исторически сайт
14. Владо Черноземски
15. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
16. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
17. Реалността днес и която идва...
18. Военное обозрение
19. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
20. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
21. РПЦ Царская Империя
22. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
23. Исторически ревизионизъм
24. Вечния Църковен Календар на Светите Отци