Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
11.01.2012 02:01 - Имотите на Луната продължават да привличат купувачи. Терористи и извършители на геноцид - там!
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 848 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 11.01.2012 02:02


Какво ли спрятат тези на Земята, щом си готвят живуркане там?!

Имотите на Луната продължават да привличат купувачи Над 3,5 млн. души са купили извънземни имоти досега Препоръчай (7)
image

Снимка: sxc.hu

Докато пазарът на имоти на Земята преживява една от най-тежките си кризи през последните десетилетия, този на Луната продължава да привлича интереса на любителите на извънземни недвижимости.

По данни за Чешката новинарска агенция (CTK) специално в Чехия над 3 хил. купувачи са купили космически имоти с обща площ от над 12 кв. км. По-голямата част от тези имоти са на Луната и са били закупени преди Коледа.

Информацията е на Филип Райхарт, директор на Galactic Agency, която е лицензирана от американската компания Lunar Embassy (Лунно посолство) за продажбата на парцели на Луната, Марс и Венера.

По последна статистика само в Чехия са били продадени извънземни имоти с обща площ от близо 35 хил. акра (ок. 142 хил. дка). Най-голям интерес има към Луната, като чехите притежават 3700 акра на Марс и над 1000 акра на Венера.

Досега от американската компания Lunar Embassy са продали космически имоти на 3,5 млн. души, главно в САЩ, Русия и Израел.

 

Още по темата Кои са най-лошите сделки с имоти в света? Лунните парцели поевтинели с 20% Абрамович подари на приятелката си парцел на Луната Срив на пазара на имоти? Не и на Луната Сред собствениците са няколко бивши американски президенти, знаменитости като Мадона, Том Круз, Клинт Истууд, Никол Кидман и др. Парцели на Луната притежават и различни институции като НАСА„ израелските военновъздушни сили, както и Община Прага.

През 2006 г. се появи информация за представителство на Лунното посолство и у нас, като парцелите тогава се продаваха за 40 лв. за акър (ок. 4 дка). Над 300 българи бяха закупили парцел дотогава, според публикация на Moon Daily. 

По данни на посолството акър земя на Луната, Меркурий, Венера и Марс с перфектна гледка към Земята се продава между 20 и 23 долара, към които се начисляват 1,5 долара еднократна космическа такса. В цената не влиза стойността на пратката.

От няколко години посолството продава лунни, марсиански и други извънземни интернет домейни от първо ниво с окончания .ln, .le, .lunar, .moon, .venus, .mars, .space и др. Цената за тях е 22 долара на година.

Не навсякъде обаче на търговията с лунни имоти се гледа с добро око. През 2005 г. китайските власти затвориха представителството на Лунното посолство в страната, тъй като определиха продажбата на лунни имоти за „измамна и нелегална“.



Израелските ВВС купиха 500 хил. кв. м на Луната Сделката е сключена с компанията Crazy Shop, която работи в Израел по поръчение на американския бизнесмен Денис Хоуп, от който и започна търговията с лунната повърхност през 1980 г. Препоръчай (5)

Израелските Военновъздушни сили (ВВС) са закупили лунен парцел от 500 000 кв.м. Сделката е сключена с компанията Crazy Shop, която работи в Израел по поръчение на американския бизнесмен Денис Хоуп, от който и започна търговията с лунната повърхност през 1980 г., съобщава “Маарив”.

„Трудно ми е да повярвам, че израелските ВВС наистина са възнамерявали да създадат база на Луната в близките години, но е възможно те да искат да си запазят тази възможност”, каза генералният директор на Crazy Shop Даниел Ярон.

Според него информацията, че израелци закупуват територия на друга планета, е предизвикала много антисемитски публикации, в които израелците са обвинявани в опит за колонизиране на Космоса, посочва NEWSru Israel.

Според ръководството на компанията Crazy Shop в процеса на реорганизация на базата данни е станало ясно, че Израел е един от най-големите собственици в света на лунна повърхност (на глава от населението). Над 15 000 израелци притежават парцели на повърхността на Луната. Голяма част от сделките за закупуване на лунна повърхност са сключени в края на 2006 г., след като НАСА съобщи за намеренията си да създаде населена с хора база на Луната.

След това за подобен план съобщи и Китай, а редица големи компании обявиха, че планират да строят хотели на Луната. Продажбата на парцели на Луната започна през 1980 г., когато американският бизнесмен Денис Хоуп се възползва от юридическа вратичка в Договора на ООН от 1967 г. за принципите на дейността на държавите при изследването и използването на космическото пространство, включително Луната и останалите небесни тела.

Основавайки се на втория член от договора, в който се казва, че “Луната, както и останалите небесни тела не подлежат на национално присвояване нито чрез провъзгласяване на суверенитет на тях, нито чрез използването или окупацията им, нито с каквито и да са други средства”, Хоуп записа Луната на свое име и юридически стана неин единствен собственик. Освен Луната собственост на Хоуп са още осем планети от Слънчевата система.



investor.bg




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10040405
Постинги: 7893
Коментари: 3529
Гласове: 6343
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
22. РПЦ Царская Империя
23. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
24. Исторически ревизионизъм
25. Вечния Църковен Календар на Светите Отци