Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
10.01.2012 09:05 - Нагли рекетьори - държавната администрация. Да честитим на търговците - гласували за ГЕРБ!
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1147 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 10.01.2012 09:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Автор: kozme

Държавата  рекетира  търговците

                       КАСОВИ АПАРАТИ – ДАЛАВЕРА ЗА 1 МИЛИАРД



image
   

 *   държавата  рекетира  търговците
"Вчера (18 юни 2011) най - изненадващо Министъра на финансите Симеон Дянков смени рязко курса и оповести че се отлага с една година въвеждането на новите касови апарати" - в.Новини 168.


                                              
  ВНИМАНИЕ!!!
НОВИТЕ КАСОВИ АПАРАТИ - свързани по интернет с НАП,  СА ЗАПЛАХА ЗА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ И ИКОНОМИКАТА НА СТРАНАТА !!
   *   държавната  администрация  е  рекетьорът

ПОРЕДНИЯ  ПОЛИТИЧЕСКИ  СЦЕНАРИИ НА ДЯНКОВ/ СЕНЗАЦИЯ
Ежедневно управляващите вадят различни примери как предишните тук са откраднали 1 милион как там са откраднали 2 милиона. Най голямата „бомба“ която е хвърляна до момента е за едни 120 милиона откраднати от АЕЦ Белене. Общото между всичките тези сензации е че се хвърлят в медийното пространство и така и не се разбира какво се е случило след това. Има ли въобще повдигнати обвинения да не говорим за някой осъден.

С тези кьорфишеци успешно се отвлича вниманието на обществото от Далаверата на Десетилетието – СМЯНАТА НА ВСИЧКИ КАСОВИ АПАРАТИ. Това е „законен“ пладнешки обир за 1 милиард лева които в следващите две три години ще бъдат изсмукани от дребният български бизнес и ще бъдат налети в 10-15 "свои" фирми.




       СХЕМАТА

    *   започва с наредбата

Първо се приема тихомълком една мижава наредбичка – Наредба № Н-18 която налага смяната на около 1 милион касови апарати. Средната цена на новите касови варира между 300 и  500лв това прави около 300 или 500 милиона лева. Средната себестойност на касовите апарати е около 100 лв от което следва че около 100 милиона ще са разходи и около  200 или 400 милиона ще си разделят 10 фирми произвеждащи касови апарати и техните лобисти/ министри-чадърчета.

    *     Годишна такса към Мобилен оператор - 72 лв.
Втората част на далаверата се състои в GPRS картите на мобилните оператори за връзка с данъчните служби. Това на тях им гарантира 1 000 000 нови клиенти, като всеки от тях е длъжен да плаща към момента 72лв годишна такса. Това са държавно гарантирани 72 000 000лв.,  което би трябвало от където и да се погледне да се води не регламентирана държавна помощ и е въпрос на време да бъдат сезирани съответните органи. А,къде са те сега? Защо не се намесят и да предотвратят тази  държавна кражба-рекет?

   *   Праднешки обир с помощта на държавната  администрация-
и  позицията  и управляващите играят  една  игра - заедно

Странно как на фона на цялата тази кампания за вадене на корупционни схеми никъде и нищо не се казва за най големият удар на десетилетието – Смяната на всички КАСОВИ АПАРАТИ – По мащабите си това е пладнешки обир със който могат да се мерят единствено Финансовите Пирамиди от началото на демокрацията и Фалитите на Банките. Още по странното е че до момента нито една политическа сила не е изразила ясна позиция против смяната на всички касови апарати, което навежда на две мисли или всички и управляващи и опозиция са участници в ограбването на българският бизнес или опозицията умишлено си затваря очите, за да се върне на бял кон след година когато въвеждането на новите касови апарати ще е сринало икономиката.

И двата сценария изглеждат еднакво нереалистични.


   *   Затварят фирмите без касови апарати, свързани с НАП

Търговските обекти, чиито касови апарати не са свързани със системата на Националната агенция за приходите (НАП) до края на септември 2011, ще бъдат затворени, а собствениците им ще бъдат глобени с до 10 000 лв. Това съобщиха вчера от приходната агенция. 185 000 компании, регистрирани по ДДС, имат малко повече от 3 месеца, за да свържат касовите си апарати с компютърните системи на ведомството. До момента около 15 000 фирми, сред които над 3 000 бензиностанции, са изпълнили законовото изискване.

По данни на приходната агенция 231 големи корпорации имат общо 49 000 касови апарата. Останалите около 150 000 фискални устройства, на които предстои свързване, принадлежат на близо 185 000 регистрирани по ДДС фирми и еднолични търговци. До края на август 2011 г, около 4 500 фирми от фармацевтичния бранш предстои да изградят дистанционна връзка с приходното ведомство на своите около 10 000 фискални системи, добавиха още данъчните.

От агенцията за приходите припомниха, че всички харчове по закупуване на нови касови апарати или модифициране на старите ще се зачитат за разход за данъчните цели на търговците. От сервизните фирми, които извършват модификацията на касовите апарати или заменят старите модели с нови, предупредиха фирмите, че колкото повече изчакват крайния срок, толкова по-бавно ще се извършва процедурата, тъй като заявките за регистрация на устройствата се натрупват бързо.

Сега средното време за инсталиране на едно устройство е само час и половина. Ако всички търговци изчакат крайния срок през септември, заявките им няма да могат да бъдат обработени, посочиха от сервизните фирми. Шефът на данъчните Красимир Стефанов обясни, че в началото на годината са били запечатани около 400 бензиностанции, именно защото не са успели на време да свържат касовите си апарати със системата на НАП. - С това се цели - окруптяване на големите играчи на петролния пазар.


   *   Интернет  връзката с НАП
и въвеждането на още 3  мобилни  оператора на пазара.

С въвеждането на Новите Касови Апарати всеки касов апарат ще трябва да има интернет връзка с данъчните служби. Това ще се осъществява посредством мобилните оператори които явно също добре са лобирали в тази насока и ще реализират добри месечни обороти гарантирани от правителството и платени от фирмите и съответно от  цялото население.

Разбира се за власт имащите до тук всичко е наред за пореден път дребният бизнес е поставен на колене пред големите монополи, но освен моралните проблеми които стоят пред това решение на правителството стоят и доста технически.
В специализираните магазини се продават доста модели заглушители за GSM сигнали на цени достъпни за всеки. С помощта на  тези устройства може да се заглушат GSM сигналите на доста голяма площ и сега ние искаме да попитаме отговорните за това решение какво ще се случи ако някой реши да задейства такова устройство в някой МОЛ. Значи ли това че всички магазини спират да продават и кой ще плати загубите на фирмите наематели. Ами ако такова устройство бъде задействано до Централната Автогара или ЖП гара какво ще се случи, значи ли това че заради едно безумно решение ще се блокира половината транспортна система на страната.
Може да бъдат дадени още доста примери но всички те водят към един и същи извод:


НОВИТЕ КАСОВИ АПАРАТИ - свързани по интернет с НАП,  СА ЗАПЛАХА ЗА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ И ИКОНОМИКАТА НА СТРАНАТА !!

Тези касови апарати не трябва да навлизат в широкия  пазар
ЗАЩОТО


1. Защото подобна практика няма в нито една европейска държава и е необяснимо, защо е необходимо да фалират над 20% от дребните фирми, които няма да могат да си позволят покупката на скъпите апарати само и само да се облагодетелстват тесен кръг от фирми.

2. Защото е недопустимо вината за слабата събираемост на данъци да се прехвърля на плещите на и без това изнемощелите от кризата фирми. Ако държавата иска да подобри контрола нека това да не е за сметка на фирмите.

3. Защото ако днес си замълчим утре държавата за по сигурно ще поиска всяка фирма за собствена сметка да назначи по един данъчен служител който да въвежда  продажбите на новите касови апарати “ за по сигурно “

4. Защото проблемите на данъчната система се коренят в източването на ДДС което не се прави от дребните фирми и не се прави без знанието на управляващите през последните 20г.

5. Защото последиците от фалирането на дребният бизнес няма да могат да бъдат излекувани в следващите 20 г. Или може би това е целта?  


Кое ще е следващото правителство, да не би да е БСП?
Или на широката коалиция - БСП, ДПС, КНСБ  и ГЕРБ?

Нека тази статия се разпострани свободно навсякъде!!
Хората трябва  да  са  осведомени!



http://novini.168.bg







Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10053236
Постинги: 7921
Коментари: 3556
Гласове: 6351
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Български исторически календар
4. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
5. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
6. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
7. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
8. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
9. Забравеният д-р Янко Янев
10. Планът "Еврия"
11. Сайт с български бойни знамена
12. Исторически видеоблог
13. "Изгубената България" - исторически сайт
14. Владо Черноземски
15. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
16. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
17. Реалността днес и която идва...
18. Военное обозрение
19. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
20. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
21. РПЦ Царская Империя
22. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
23. Исторически ревизионизъм
24. Вечния Църковен Календар на Светите Отци