Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
06.01.2012 12:43 - Израел лъже за атентат у нас, с цел предизвикване на масов терор срещу антиционизма!
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 818 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 07.01.2012 03:21


Службите в Израел нямали конкретни данни за атентат у нас Израелското министерство на транспорта обаче настоява пътниците от страната да бъдат внимателни


Израелското министерство на транспорта обаче настоява пътниците от страната да бъдат внимателни
Сн.: Bulphoto
  •  
  •  
  •  
  •  
Намерен подозрителен пакет в автобус, който превозвал израелски туристи от Турция за София, е причина Тел Авив да поиска повишаване на мерките за сигурност. От службата за борба с тероризма на Израел пък заявиха, че нямат конкретна информация за терористични заплахи срещу израелски туристи в България. Информацията идва, след като вчера ръководителят на управлението за сигурност към министерството на транспорта на Израел се обърна към своите европейски колеги с молба да засилят мерките за сигурност на самолетите, в които има израелски граждани. Данните бяха за евентуални действия на ливанската групировка "Хизбула". Българските власти обаче увериха, че нямат данни за подготвян терористичен акт и че степента на сигурност не е повишена.

"Преди два дни се свързах с моите колеги в София и Атина и ги помолих да повишат условията за сигурност около автобусите, които развеждат групи с израелски туристи между летищата и хотелите или почивните станции. Ние осъзнаваме, че автобусите са слаба точка по отношение на сигурността. Има много добри условия за сигурност в самите летища, но извън тях вече не е така. Ние обаче не сме отправили нашето предупреждение към местните служби, защото нямаме специфична информация, нито източници, които да са ни посочили, че нещо ще се случи при вас", заяви Дани Шенар пред Дарик радио.

Той разказа, че преди три дни е имало необичайна и съмнителна случка - бил проверен автобус от Турция за София, в който бил намерен подозрителен пакет. Шофьорът казал че не знае какъв е този пакет и, че сигурно някой го е поставил в автобуса през нощта. "Това много ни озадачи и разтревожи. Доколкото сме осведомени, тече разследване в София по отношение на този пакет, но до момента не знаем то как се развива. Всъщност това беше случката която ни накара да повдигнем тревогата и да ги помолим да ни помогнат за сигурността на израелски групи", добави Шенар.

По-рано в. "Аарец" съобщи, че от службата за борба с тероризма на Израел са заявили, че първото предупреждение по отношение на повишените мерки за сигурност в европейските страни е от преди три седмици. В същото време от министерството на транспорта настояват, че заплахите са реални и израелските туристи в Европа трябва да бъдат бдителни, допълни изданието, цитирано от "Фокус".

"Това, което мога да кажа досега, е, че ние все още в посолството нямаме официална информация за готвен атентат срещу израелски граждани в България", заяви обаче пред БГНЕС Салсан Хасон, временно управляваща мисията на Държавата Израел в София.

Снощи първите пътници от Тел Авив кацнаха безпроблемно на летище София, но с час и половина закъснение, съобщи bTV. Полетът се забавил още при излитането си от София, защото машината била подложена на проверка по молба на израелските служби. Пътниците заявиха, че са чули за заплахата, но са свикнали и не ги е страх.

Тази сутрин министърът на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков каза пред телевизията, че към 5 часа е разговарял с премиера по тази тема, защото "той е ръководител на правителството, но и експерт по сигурността". Според Трайков категоричното мнение на Бойко Борисов е, че заплахи, които идват от анонимни източници, не бива да се коментират, защото мерките за сигурност така или иначе съществуват и единственото, което може да се предизвика, е увеличаване на несигурността.
"Бъдете спокойни, това е уверението на министър-председателя. Нашите служби си вършат работата", заключи Трайков. Запитан обаче защо тогава се е наложило да водят разговор с Борисов в 5 ч. сутринта, министърът отговори, че темата го е наложила. "Бях прочел информацията вчера", обясни той.

В Министерството на външните работи не е постъпвала официална информация от Израел за готвени атентати в България от "Хизбула", коментира и говорителят на ведомството Весела Чернева.
"Обикновено такава информация постъпва своевременно. Има много чест, непрекъснат диалог между вътрешните министерства на двете страни. Не сме получавали по тази линия такава информация", посочи тя.

dnes.dir.bg/news/bulgaria-izrael-teroristichen-akt-10250286




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10041104
Постинги: 7893
Коментари: 3529
Гласове: 6343
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
22. РПЦ Царская Империя
23. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
24. Исторически ревизионизъм
25. Вечния Църковен Календар на Светите Отци