Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
27.12.2011 20:22 - Внимание! Няма майтап и не е "мит на теоретици на конспирацията": Наистина световните господари се готвят да ЧЕТАТ И МИСЛИТЕ НИ!
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1451 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
След пет години смартфоните ще четат мисли image image image 
  •  
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
( 0 Гласа )
Водещите новини - Най-важното
Написано от Вестник "Посредник"   
Вторник, 27 Декември 2011 15:08
image В IBM работят не само инженери и специалисти по информационните технологии, но и врачки. На базата на резултатите от собствените си развойни проекти, от края на 2006 г. насам компанията описва пет технологии, които след пет години трябва да се сбъднат. Първите прогнози са от 2006 г. и вече може да бъдат проверени. А предсказанията за 2016 г. бяха публикувани през тази седмица.
Но нека преди това хвърлим поглед на първите предсказания, част от които наистина се сбъднаха.

1. Ще имаме достъп до здравните ни данни от всяка точка на света

По всяко време и от всяко място да имаме достъп до данните за здравословното ни състояние. Онова, което звучи като кошмар за защитниците на лични данни, през 2006 г. бе визия за разработчиците на IBM. Тя е малко далечна, пише канадско IT-списание. Atlantic Health Science Corporation в Сейнт Джон, Ню Брунсуик разработи интернет портал за диабетици, които могат да проверят там нивото на кръвната си захар и да получат съвети как да се държат най-добре.
В САЩ Google разработи услугата Google Health, с която пациентите могат да проверяват запазените в Google данни навсякъде. Но компанията обяви, че ще затвори услугата си в началото на 2012 г. Разработчиците на IBM обаче смятаха през 2006 г., че подобен преглед ще има не само на електронната здравна карта, но и на сърдечния ритъм, нивото на кръвна захар и кръвното налягане. При умно окабеляване обслужващият лекар може да бъде информиран с SMS, ако сензорите регистрират аномалии при някой негов пациент.
И наистина инженерите разработиха малки електронни системи, които, гъвкави като човешката кожа, може да се залепят като татуировки, да анализират сърдечните сигнали и да предупреждават при опасност.

2. Езиковият превод в реално време ще е реалност

До 2011 г. глобализацията ще доведе до това, че ще има езиков превод в реално време, предсказаха разработчиците на IBM през 2006 г.
Две подобни приложения излязоха от лабораториите на концерна през 2007 г. IBM Mastor бе разработена за комуникация между американските и иракските военни и гражданите на страната. Освен това програмата превежда от английски на модерен арабски и мандарин, и обратно. IBM Tales пък трябваше да позволи на потребителите да търсят новини на други езици и да ги преглеждат.
Американското списание Wired писа през 2010 г., че специалистите на Google също работят по подобна идея. Едно подобно приложение за смартфони трябва да превежда доста бързо, да може двама чужденци да се разбират в реално време. Но тези програми очевидно не са готови за пазарен дебют.
За писаната реч обаче има различни приложения като Google Translate или Word Lens и Worlddictionary. Предизвикателството пред тях е в семантичното разбиране, от което се нуждае софтуерът, тъй като словоредът в различни езици е различен.
Възможно е IBM да е най-близко до решението. Суперкомпютърът на IBM Watson, който победи в началото на годината човешки индивид при играта Jeopardy, е учудващо добър в семантичния анализ на естествения език.

3. Интернет в трето измерение

Заразени от играта Second Life, разработчиците на IBM са предвиждали през 2006 г., че до днес интернет ще се промени в един триизмерен свят. В него не трябваше да съществуват отделни светове, а един абсолютно свързан. Децата трябваше да могат да се разхождат в тропическите гори или по прашните улици на античния Рим, което щеше да даде възможност за нов вид интерактивно обучение. Възрастните нямаше да се качват в колите си, за да стигнат до мебелния магазин, а щяха виртуално да разгледат изложените мебели и да направят поръчка.
Днес наистина сме свързани в социалните мрежи, но интернет не е триизмерен. Отделни виртуални триизмерни светове има и сега, а експертите предвиждат триизмерният интернет да е наличен през 2015 г.

4. Технологии в наномащаб ще подобрят околната среда

За почистване на водата и ефикасни соларни енергийни системи през 2011 г. ще бъдат използвани наноструктури, предсказаха служителите на IBM. Въглеродни наноушички днес наистина се разглеждат като многообещаващи проводници, като енергийни източници и като изкуствени мускули. Също на молекулярно ниво наноспециалистите разработват и най-малката кола с четири колела.

5. Мобилните телефони ще четат мислите ни

Нашият телефон ще знае винаги къде се намираме и ще подозира какво искаме, за да ни го предложи сам. Ако влезем в зала за обсъждане - ще намали звука си, ако след работа на път за вкъщи минем през любимата пицария - ще ни покаже актуалните предложения. Така поне са мислили специалистите на IBM през 2006 г.
Благодарение на GPS и WLAN- хотспотове днес телефонът ни наистина знае къде сме с точност до един метър. И наистина има приложения, които ни напомнят какво имаме да свършим, ако минаваме покрай определен магазин. Тази визия съществува и в актуалните предсказания за 2016 г., което значи, че и самите разработчици на IBM не са доволни от постигнатото до момента.
posredniknews.com



Гласувай:
6


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10043080
Постинги: 7901
Коментари: 3533
Гласове: 6344
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
22. РПЦ Царская Империя
23. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
24. Исторически ревизионизъм
25. Вечния Църковен Календар на Светите Отци