Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
22.12.2011 04:00 - Демократи ли сме или болшевики?
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1056 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 22.12.2011 04:45


Пускам мнение на съблогър, с чиито мнения по други теми - съм меко казано несъгласен, но тук мнението почти изцяло съвпада с моето:

Автор:
kushel

Няколко думи: В момента Северна Корея е във вниманието на световните медии. След многото лъжи, които редовно слушаме от нашите (?!?) медии, вече предпочитам да не бързам да вярвам, преди да прочета поне няколко мнения по въпроса. За Ирак ни лъгаха. За Либия също. В Сирия имам търговски партньор. И за там лъжат. Въобще нас непрекъснато ни лъжат. Днес казаха, че 6% от българите живеят щастливо.  Виж това може и да е вярно. Направихме си държава за 6%. Хайде да не разтягам. Тук, отдолу има информация от нета. Ако искате вярвайте и ако не, вярвайте на бТВ. Сега е "демокрация". Всеки да вярва в каквото си иска. 
     Имам само една забележка. Като сме толкова големи демократи, защо не оставим хората да живеят по начин, по който им харесва на тях. Това което правим ние, заедно с НАТО и американците е БОЛШЕВИЗЪМ. Те (севернокорейците), не ни карат да живеем по техния модел. Ние искаме да им натрапим нашия.

Тук намерих един съвсен неутрален репортаж. Показва честно и добрите и лошите страни на тоя режим. Ако го изгледате с търпение, ще добиете една реална представа за нещата. Вярно, че за нас всичко изглежда необичайно, но хората там са щастливи. Това е истината. А защо-не мога да кажа.




Северна Корея

     85% от територията на Северна Корея е планинска. Населението е около 22 млн. КНДР се намира под постоянен военен, политически и икономически натиск от страна на САЩ и техните марионетки. Въпреки всички тези неблагоприятни условия, корейският народ под ръководството на Корейската трудова партия и Ким Чен Ир абсолютно самостоятелно, опирайки се на собствените сили (идеята Чучхе), отстоява своята независимост и право на живот според разбиранията си, и извоюва следните успехи:

  • гарантирано право на труд и на отдих за всички;
  • абсолютно безплатни жилища за всички;
  • общество без данъци; (Другите такива, са в бившия Ирак на Саддам Хюсеин и в настоящата Сирия - на Башар Асад. Автора на блога)
  • безплатно здравеопазване и образование;
  • училище във всяко село;
  • болница във всяко село.

Малко прекалено, бих казал, но те, азиатците поначало са малко непонятни за нас.



Повече може да прочетете тук:

http://patepis.com/?tag=%D1%87%D1%83%D1%87%D1%85%D0%B5


Основни принципи на Чучхе

Чучхе набляга на човека като основна конструктивна и свързваща единица на материалния свят, а също така и негов господар. Според чучхе Бог и нематериални сили не съществуват (Една от малкото негативни прилики с 45 годишния комунизъм в България, освен тоталитаризма. Забележете обаче, че другия основен негатив и извращение против Природата - интернационализма, националния нихилизъм и отричането на териториалните ревизии в полза на отнети от страната исторически и етнически граници, ако тя граничи сама със себе си, а също васалната зависимост от "велика сила", било Китай или СССР - просто липсват! А често ни се прави сравнение, между "чухче" в Северна Корея и интернационалния комунизъм в България... Няма го разбира се и дълговото робство спрямо чужди банки, нито златния и валутен резерв на страната е извън нея, а също и тази страна НЕ Е длъжник на никого, като сама имитира валутата си. Това прави практически невъзможно, тази страна да е подчинена вътрешно или външно на световната англо - ционска банкова престъпна шайка - виновничка за кризата и на различни интернационални тайни общества или секти, освен отсъствието на каквито и да е чужди капитали, макар и такова на национални - което разбира се е донякъде полседното "нож с две остриета", че държавата е 100% монополист на всичко. Драконовските мерки обаче и жестоките наказания, изключват напълно корупция и злоупотреби, както и изграждането и утвърждаването във висшата номенклатура на тайна капиталистическа монополна олигархия, като у нас - проявила се 1989-а! Автора на блога); самата Вселена е чисто и просто продукт на определени физически обстоятелства и закономерности, а възникването ѝ е станало случайно. Човекът също е случайно появил се, но за разлика от останалите форми на живот — растения и животни, той осъзнава самият себе си, съзнателно развива своите възможности и подобрява своят начин на живот. Животните и растенията се нагаждат към околната среда, следвайки своите инстинктивни потребности; противно на тях, човекът подчинява околната среда, за да развие собствените си замисли, да усъвършенства уменията си и да задоволява потребностите си, както пожелае. С оглед на тези схващания чучхе поставя елементът човек в центъра на своя мироглед.

 

На теоретично ниво, елементите, дефиниращи човекът като най-съвършената форма на живот, са:

  • Себеосъзнаване
  • Креативност
  • Независимост (чхачжусън) — тази дума се прилага в много различни смисли в зависимост от контекста; най-често се касае за независимост на мисленето и духа;

На практическо ниво, т.е. атрибутите на чучхе-държавата следва да бъдат:

  • Независима политика (чхачжу)
  • Самодостатъчна икономика (чхарип)
  • Самостоятелна отбрана (чхави)
  • Мобилизиране и сплотяване на масите

Основна линия в изграждането на чучхе за всяка страна е нагаждането ѝ към местните икономически и културни особености. Отличителна черта на идеологията е, че освен традиционните за всички производни на марксизъм-ленинизма течения, освен селяни и работници понятието "народ" се дефинира и от самувон, или т.нар. "трудова интелигенция" — учители, професори, образовани бюрократи, писатели и т.н. По този начин образованието се нарежда като трети базов компонент на социалното и икономическо развитие, редом с промишлеността и земеделието.



 http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A7%D1%83%D1%87%D1%85%D0%B5



Без коментар.


И още един факт - цитиран от видимо враждебната към Северна Корея (КНРД) "Уикипедия", който е пропуснат по - горе (Дали заради атеизма и тоталитаризма наистина е изолирана Северна Корея и ни е сочена, като една от няколкото основни "уникални злини" понастоящем в света - редом с Иран, Сирия, Беларус и Венецуела?!):

"Страната е силно централизирана и е под автократичното управление на Ким Чен Ир. Той е и върховен главнокомандващ на въоръжените сили, и има огромно влияние върху всички сектори на държавната власт. През 70-те години Ким Ир Сен започва да се дистанцира както от марксизъм-ленинизма на Съветския Съюз и Източния блок, така и от маоизма на Китай. Според него тези системи пораждат желание за „слагачество“ в човека, а СССР и Китай рано или късно ще се отклонят от идеите на комунизма и ще се поддадат на капитализма. Така Ким разработва нова идеология — чучхе. Тя представлява комбинация от традиционни корейски ценности, национализъм, част от идеите на марксизма и няколко концепции, заети от Прусия, и изповядва самодостатъчност и пълна икономическа, политическа, културна и военна независимост. Това полага началото на политическата и икономическа изолация на КНДР, която продължава и в наши дни. Липсата на участие в световната политика и икономика са причината много медии да наричат Северна Корея „отшелническо царство“ — прякор, даван на Корея по времето на династия Чосон.[42][43][44]"

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B5%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B0_%D0%9A%D0%BE%D1%80%D0%B5%D1%8F






Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10049519
Постинги: 7921
Коментари: 3553
Гласове: 6351
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Български исторически календар
4. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
5. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
6. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
7. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
8. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
9. Забравеният д-р Янко Янев
10. Планът "Еврия"
11. Сайт с български бойни знамена
12. Исторически видеоблог
13. "Изгубената България" - исторически сайт
14. Владо Черноземски
15. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
16. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
17. Реалността днес и която идва...
18. Военное обозрение
19. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
20. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
21. РПЦ Царская Империя
22. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
23. Исторически ревизионизъм
24. Вечния Църковен Календар на Светите Отци