Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9989188
Постинги: 7845
Коментари: 3424
Гласове: 6303
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
15.12.2011 12:50 - Русия се подготвя за удар на Израел и САЩ срещу Иран
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 7680 Коментари: 11 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Геополитическата обстановка около Сирия и Иран кара Русия усилено да модернизира военните си групировки в Кавказ, Каспийския регион и териториите край Средиземно и Черно море, пише руският в. "Независимая газета". Изданието се позовава на източници от министерството на отбраната в Москва. Според тях Кремъл получил данни, че Израел подготвя с подкрепата на САЩ удар срещу ядрените обекти на Иран, предаде БТА.

"Ударът ще е внезапен и ще бъде нанесен съвсем скоро в деня "Х". Техеран вероятно няма да закъснее с ответните мерки. Възможна е пълномащабна война с непредсказуеми последици", посочва всекидневникът.
Проблемът е сред приоритетните, които ще бъдат обсъдени на днешната среща на високо равнище Русия-ЕС с участието на президента Дмитрий Медведев. В навечерието на форума Кремъл заяви чрез руския посланик в ЕС Владимир Чижов, че евентуален удар на Израел или на САЩ срещу Иран ще доведе до "катастрофален развой на събитията", отбелязва "Независимая газета".

Русия започна да взема мерки за намаляване на своите загуби от евентуални военни действия срещу Техеран преди повече от година. Сега подготовката почти е приключила, твърди още "Независимая газета". Според неговите източници тази есен е изцяло "оптимизирана" руската военна база в Армения - семействата на личния състав са изтеглени в Русия, а части от руския гарнизон край Ереван са преместени по-близо до границата с Турция, откъдето "войски на САЩ може да нанесат удари срещу обекти в Иран".

В пълна бойна готовност са поставени руските войски в базите, разположени в Южна Осетия и Абхазия. А кораби от руския Черноморски флот са легнали в дрейф близо до границата с Грузия, която може да се включи в конфликта на страната на антииранските сили, пише изданието.
Вестникът съобщава и за други размествания на руски части в южните региони на страната. Освен това, тези дни група руски кораби начело с тежкия крайцер самолетоносач "Адмирал Кузнецов" се е насочила към Сирия, а нейният флагман се предвиждало да посети сирийското пристанище Тартус.

"Източниците от министерството на отбраната в Москва
не потвърдиха, но и не опровергаха, че надводната групировка е съпровождана от атомни подводници", добавя "Независимая газета". В случай на пълномащабна война срещу Иран може би ще се наложи Русия да пробие грузинската транспортна блокада и да осигурява с военни средства транспортни коридори, за да снабдява базата си в Армения, коментира Юрий Неткачев, руски военен експерт.

Руското военно командване явно се тревожи и заради Азербайджан, който за три години увеличи двойно военния си бюджет и
дразни Техеран и Ереван с покупки на модерна разузнавателна техника, посочва Анатолий Циганок - друг специалист, цитиран в статията. Според него обаче е малко вероятно Баку да подкрепи една антииранска военна кампания или да започне бойни действия срещу Армения. Напълно е възможно азербайджанската армия да нанесе превантивни удари срещу Армения и Нагорни Карабах, за да реши най-сетне в своя полза териториалния спор в региона, смята обаче трети военен аналитик - Владимир Попов.

"Ако на фона на евентуална война в Иран Азербайджан, подкрепен от Турция, нападне Армения, Русия естествено ще отбива всички въздушни атаки на противника срещу Армения" съвместно с арменската противовъздушна отбрана. "Трудно е да се каже дали това ще бъде смятано за участие на Русия в бойните действия", заявява наблюдателят.
Руски войски със сигурност няма да участват в бойни действия в Нагорни Карабах, но ако се появят военни заплахи в Армения - например от страна на Турция или Азербайджан, Русия вероятно ще участва в сухопътни сражения, прогнозира той.
Анализаторът не изключва Русия да участва и в евентуален конфликт в Иран. "При най-неблагоприятен сценарий, ако Техеран бъде заплашен от пълно военно поражение в противодействието срещу сухопътно нахлуване на войски от САЩ и НАТО в Иран, Русия ще му предостави военна помощ. Поне на военнотехническо равнище", твърди Владимир Попов пред "Независимая газета".

Вчера бившият съветник на президента Джими Картър Збигнев Бжежински предупреди, че САЩ са навлезли в толкова конфликтни отношения с Иран, че може да се стигне до война с "катастрофални" последици.

Преди месец пък британското издание "Дейли мейл" съобщи, че според разузнавателна информация Израел може да удари Техеран около Коледа.


dir.bg
 



Гласувай:
7


Вълнообразно


1. zabylgarite - това е
15.12.2011 18:30
един пълен ташак
само на думи се пъчат руснаците
иначе мишоци пълни са доносниците
точно както нашите тук

нищо против руския народ
но властта им е изродска
както и в щатите както и тук
цитирай
2. kabuli - Ако
15.12.2011 20:06
евреите действително са в основата на една бъдеща Трета световна война, то тогава излиза, че през Втората напълно заслужено са биле мачкани и избивани и че нищо старо не са забравили и нищо ново не искат да научат. Дали Талмуда-та им не ги прави ненормални?
цитирай
3. estirbg - Исус го предерече:
15.12.2011 23:18
"6 И ще чуете за войни и за военни слухове; но внимавайте да се не смущавате; понеже тия неща трябва да станат; но това още не е свършекът.
7 Защото ще се повдигне народ против народ, и царство против царство; и на разни места ще има глад и трусове.
8 Но всичко това ще бъде само начало на страдания, ...." Матей 24-6:8
цитирай
4. samvoin - един пълен ташак само на думи се ...
16.12.2011 03:53
zabylgarite написа:
един пълен ташак
само на думи се пъчат руснаците
иначе мишоци пълни са доносниците
точно както нашите тук

нищо против руския народ
но властта им е изродска
както и в щатите както и тук
http://dnes.dir.bg/news/rusia-siria-Lybia-and-Mid-East-unrest-10135246?nt=13
Май имаш право, за жалост...
цитирай
5. samvoin - евреите действително са в основата ...
16.12.2011 17:31
kabuli написа:
евреите действително са в основата на една бъдеща Трета световна война, то тогава излиза, че през Втората напълно заслужено са биле мачкани и избивани и че нищо старо не са забравили и нищо ново не искат да научат. Дали Талмуда-та им не ги прави ненормални?
Май трябва да отбележим, че твърде малко им е било "мачкането и избиването", като "претеглим" и лъжите им за "6 000 000" в митичните "газови камери", които никой не е виждал - с което пък се неглижира страданието на други народи, православни християни, католици и прочие в тази война.
Неглижират се милионите руски и германски жертви, източните европейци и кървавия конфликт между Германия и Русия, режисиран от съдружието на англичани и евреи.
Неглижира се истинската "родина" на расизма и нейната вековна колониална сеч, многото нейни истински "холокости", а и многото "холокости" над българите, далеч преди Хитлер да дойде на Балканите и в Източна Европа, че и на власт.
Дори не се говори за Ясеновац и Стара градишка нищо, за италиянците и Африка и за факта, че ционисткият терорист - Лев Жаботински е укриван и обучавам от Бенито Мусолини, преди пакта с Хитлер, за любовницата - еврейка на Мусолини, на се казва нищо за 30 000 и повече избити от румънската фашистка хунта роми, не се казва нищо за великосръбските, великогръцки и великорумънски зверства и престъпления над българите - след ПСВ, за геноцида с който след ВСВ се създаде "македонската нация" и престъпната "инженерна" държава Израел - от Сталин, Дьо Гол, Великобритания, а по - късно и САЩ.
А за геноцида над така наречените "индианци" и "латиноамериканци"?
А за животинските резервати в които са натикани днес и за масовата депортация на японци и немци в САЩ, Канада и Австралия, на немци и през ПСВ, а на японци и през ВСВ, както и на италианци - частично? За масовото им натикване в лагери - без съд и присъда, както Хитлер - евреите само на етническа основа (Можем да спорим дали евреите са "етнос", "нация" или религия...)
цитирай
6. samvoin - но в много по - страшни лагери от тези ...
16.12.2011 17:42
но в много по - страшни лагери от тези за евреи и че самия Хитлер признава в "Моята борба", че ще взаимства разбирането за "поданик и гражданин" от законодателството в САЩ - което сочи за пример, както и концентрационните лагери от Англия, като казва в една реч - "ние само видяхме в речника какво значи тази дума"?
А за масовото "елегантно" етническо прочистване срещу ромите, от страна на Хонекер и Чаушеску? И "елегантния" апартейд на Живков у нас срещу това население, докато евреите и турците ДИСКРИМИНИРАХА българите в собствената им страна, турците - до 1986 - а, тяхната религия и идентичност не се пипаше, за разлика от тая на българите - християни и мюсюлмани, а евреите - безсрочно, като 1989 - а година само свалиха маските и започнаха пълзащото установяване на отявлен ционистки апартейд и колонизация!
Друга тема е, че Живков взаимства и от САЩ и техната "единна именна система" така наречения "възродителен процес", както е и друга темата - ащо го проведе, кой го накара и къде са корените на тоя процес.
Освен неглижирането на всичко горепосочено, което е само малка част от историческите криеници, лъжи и фалшификации, не мислете, че набиването ден и нощ на "холокоста", 6 000 000 "обгазени" евреи и "оцелелите избягали през комина на Освиенцим" и "еврейското уникално страдание" през ВСВ не крие и съответните финансови, военни, икономически, стопански и най - вече КОЛОНИЗАТОРСКИ и ДЕМОГРАФСКИ - НАЦИОНАЛНО - КАТАСТРОФАЛНИ, а направо да си го кажем и ГЕНОЦИДНИ последици, далеч не само за Германия, а за Унгария и България, че вече и за страни - жертва на болшевико - нацистката окупация като Полша.
Нима някой ни казва, колко процента от нашия поземлен фонд и недвижимо имущество е вече в чужди - еврейски и английски ръце?
Нима някой ни казва, че англичаните поискаха своя администрация на последните избори?
Нима някой ни казва, че ВСВ за изтребване на българите не е свършила и че никога на онези войната, не е била срещу монархията, национализма или комунизма у нас, а СРЕЩУ
цитирай
7. samvoin - НАРОДА И НАЦИЯТА, за неговите БЛАГА ...
16.12.2011 17:53
НАРОДА И НАЦИЯТА, за неговите БЛАГА И ЖИЗНЕНО ПРОСТРАНСТВО?!
Щом Израел - несъществувал тогава, а камо ли негови граждани - предавяват претенции към Полша за "холокоста", смятате ли, че България ще бъде подмината и че подлото внушение пред цял свят за "българското участие" там (Разбира се, не от всички евреи!) е случайност и ще се размине ей така - без последици за българският данъкоплатец и за изнемогващите слоеве на българската нация, които даже няма от къде да плащат данъци и кожи за дране?
Не стига, че плащат на чехите за НАШАТА атомна централа, от която искат да ни лишат - камо ли да ни построят нова...
Нима някой казва, кой стои зад насъскването на етническо напрежение у нас, чии стипендиант е Боян Станков Боянов - Педерасате, какво каза Емил Кало за ромите - лидер на "Шалом", а също за евреите и българите, че ние сме тук само "гости" - ясно разчитаемо послание?
Не, "националистите" трябва да ни говорят за имагинерната "циганизация" и "ислямизация", за китайците и японците...
Нали това е безопасно, а им се и плаща за него, както и на СКАТ, "ВМРО", "Атака", "НФСБ", даже неокомунягите от "Нова зора" и "Единен национален фронт" (Неясно чии?!) и целата плеяда продажници - псевдонационалисти, изтирвани ни във всички гледаеми предавания и времена, като такива!
На циганите пък - от "ромски" лидери (Който даже и не произхожда от тех!), като Цветелин Кънчев - требва да им се внуши, че "богатите и нетолерантни българи" са в основата на техните страдания и подтискане, защото нали "Евророма" е финансирана от там от където и "БНС"?!
Не знаете ли?
Трябва да им се внушава и че имагинерния "български национализъм" е "враг на етническата толерантност" у нас, който от 70 години не е виждал власт в България (Ако изобщо и преди това някога я е виждал, но това е друга тема..), а в момента го няма и като организиран политически и обществен субект, камо ли партия! За разлика обаче от най - есктремната форма на национал - нихилизъм, интернационализъм и национално предателство - без
цитирай
8. samvoin - аналог никъде по света - нито в ко...
16.12.2011 18:01
аналог никъде по света - нито в комунистическа, нито във "вражеска" - капиталистическа и либерална държава, камо ли в страните с достойно управление!
Да, и на тези за това се плаща от общите ни врагове.
Що се отнася до евреите, това е един "инженерно" създаден народ, на основа едно езическо вярване на истинските семити - арабите, превърнати в "народ", но малко по - отдавна от "македонците"...
Наверно от там идва и обърканата им същност, каквато е на всички инженерни народи, особено на такава мултирасова, мултиетническа и мултинационална секта като тях, в която от негри до синеоки можем да видим - обявила се обаче за "народ" и то "расово и генетично хомогенен", а останалите за свои роби или "говеда за клане" - "гои"...
Вероятно, Талмуда е само "кулминацията" и следствие...
Не забравяйте, че фарисейската секта е създадена от Римската империя, която "открадна" и "яхна" основната заплаха за нея - Християнството, а талмудистите и техния политически облик на световно ниво - ционистите, са техни наследници, както и техните ционски мъдреци с техните протоколи - публикувани тук.
Четете ги и ще разберете.
Един път, хазарите и кавказците - приели 9 - и век Талмуда за своя "свещенна книга" ни мразят като православни, заради разбиването им от Русия (Погълнала също и асимилирала българите!), а втори път - защото Хазария се беше построила върху България на Изток и са били многократно разгромявани от нас - като наша еничарска "издънка", пак създадена от враговете ни.
Защо мислите, че в Източна Европа само грузинските националисти - уж "християни" са така близки с евреите и Израел?
Не съвпадат ли техните и еврейските имена в Русия?
Защо мислите, че Хитлер се отказа от плана под английско давление за преселение на евреите от Европа в Палестина - престъпен срещу тамошното население и започна да ги заселва в Източна Европа, накрая на войната - когато разбра, че с Англия няма да има помирение и съюз,а още по - малко пък пощада?
Отговорете си сами...
цитирай
9. samvoin - За това господин Атанасов - вие, ...
16.12.2011 18:05
За това господин Атанасов - вие, така наречения интелектуален елит на нашата нация, а особено и заради вашия произход, носите сериозна отговорност да говорите, пишете и изнасяте всичко това - първо пред вашия етнос и род, после пред цялата българска нация!
Само така ще помогнете и подкрепяйки каузата на един истински български патриотизъм и национализъм - последовател на Заветите на Апостола на Свободата и една нова България!
Не като мълчите и като участвате в техни проекти, фондове, чакане на милостиня, а някои от вас - и прибирайки си в джоба тая "милостиня" от палачите на вашия етнос и цялата ни нация (Нямам в предид лично Вас!)...
Така не се помага, както и с въздигане на знамето на новата империя на злото - ЕС, дрисливото им синьо знаме на Луцифер - със звездатана Луцифер и Родшилд!
цитирай
10. samvoin - Пикая на ЕС и този целия Запад, а още ...
16.12.2011 18:06
Пикая на ЕС и този целия Запад, а още повече на техната помощ в ненужни след време хартийки, когато отнемат благата ни - правени с векове и дадени от Бога, най - вече!
Надсмивам се на просяците, които им ги вземат!
цитирай
Търсене