Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9989309
Постинги: 7845
Коментари: 3424
Гласове: 6303
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
15.12.2011 02:25 - На границата между Йордания и Сирия започна разгръщането на чужди войски
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 4636 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Автор: zahariada

На границата между Йордания и Сирия започна разгръщането на чужди войски

Източник

11.12.2011

image

Актуализация 1: Днес в 12:00 изпратихме в Министерството на отбраната две гласови и едно текстово съобщение, с молба за коментар на ситуацията. Досега отговор все още не сме получили.

Актуализация 2: Друг журналист, публикуващ в големите медии, каза, че неговият редактор му казал, че всяко отразяване на тази ситуация не е възможно.


Според докладите от първа ръка, както и докладите, предоставени от няколко източника в Йордания, за последните няколко часа, чужди войски, наброяващи няколкостотин души започнали да се разгръщат около селата в близост до севернойорданския град  Ал-Mafraq, който се намира в близост до йорданско-сирийската граница.

Според йордански военен офицер, който пожелал да остане анонимен в тези области през последните няколко дни може да се види движение с армейски транспорт на стотици войници, които говорят на различен от арабския, език, и да се движат напред и назад от военната база в Ал-Mafraq (на 10 км от сирийската граница), както и в селата в близост до границата със Сирия, по-специално, в близост до населените места Albayedzh (5 км от границата), в района около язовир Sarhan, селата Зубайда и Ал-Hahda в непосредствена близост до границата със Сирия .


Наши източници, иракски журналисти в Лондон, дават следната информация:

"Част от силите на американската армия, които миналия четвъртък напуснаха авиобаза Айн ал-Асад в Ирак, не се завърнаха в базата си в Германия и през нощта са били преместени в Йордания."

Горепосочената информация се потвърждава и от нашия кореспондент и съветник, Низар Найуфо, който интервюира служителите от офиса в Лондон на йорданските Airlines:

"Най-малко един американски самолет, превозващ военен персонал, се приземил на военновъздушната база, принц Хасан, разположена на около 100 км източно от град Ал-Mafraq".


По-рано тази седмица, йорданските новинарски уебсайтове съобщават, че "западни представители са поискаха разрешение от краля, да разположат електронна разузнавателна станция в северната част на Йордания (в близост до сирийската граница), за да да се свържат с представители на сирийската армия и висши сирийски командири в опит да ги убедят да извършат военен преврат
или най-малкото, да въстанат срещу режима. "

Кореспондентът Низар Найоф направи следното изявление по Ал-Mafraq:

Военновъздушната база "Ал-Mafraq в миналото (по-специално в 60-те години) винаги е била отправна точка в интригите на Йордания, Великобритания и Израел срещу Сирия. През септември 1968 г., сирийския командос майор Салим Хатум, който избяга в Йордания след неуспешен опит за военен преврат, организира лагер и започна бунтовнически действия срещу тогавашното ляво правителството на Сирия. В края на 1970-те и началото на 1980, сирийското Мюсюлманско братство и тяхното военно крило, използваха същата база за своята военна конфронтация с режима на президента Хафез ал-Асад, по време на която, те бяха обучавани от агенти на разузнавателните служби на Йордания и Израел, след което бяха изпратени по улиците на сирийските градове, да взривяват коли и убиват невинни хора, като по този начин подкопаваха основите на държавата."


Найоф подчертава иронията на ситуацията:

"Мисля, че историята се повтаря, но този път като фарс ... Миналата пролет, десетки войници, които избягаха в Йордания, са били изпратени в лагера на запад от йорданския град Салт, където израелски военни офицери от разузнаването ги разпитали, под надзора на военното разузнаване на Йордания. Били са им необходими, за да се изяснят въпроси, свързани със степента на развитие на сирийската армия, оръжия и тренираност, особено след 2006 г. ".

Ние сме в контакт с нашите експертни източници в американските медии и военното разузнаване, и те ни казаха, че на американските медии им е казано да не публикуват нищо за тези събития до вторник, 13 декември.

Събитията продължават да се развиват, а ние с нетърпение очакваме повече подробности и потвърждение от източниците ни в Турция и Йордания.






Гласувай:
1


Вълнообразно


1. qsobarba - Tezi maroderi, toest amerikancite ...
15.12.2011 20:31
Tezi maroderi,toest amerikancite na4elo s negara terorist,6te uni6tojat sveta.
цитирай
Търсене